Adaptiv

Føler du deg noen gang stresset? At det er fullt kaos rundt deg? At du mangler kapasitet til hverdagen? Ufokusert? Rastløs? Engstelig? Kjenner du deg igjen i én eller flere av disse? Da har jeg en god nyhet til deg! doTerra har nemlig designet en eteriske olje, eller egentlig er det en blanding av ulike eteriske oljer. Satt sammen for å hjelpe oss til å håndtere livet og alt det fører med seg. Dette er kanskje DEN mest spennende oljeblandingen jeg har prøvd! Gjør deg klar for Adaptiv!

Adaptiv betyr tilpasning og det er nettopp det denne oljen hjelper deg med! Ikke tilpasning som at du alltid skal føye deg og underkaste deg. Adaptiv hjelper deg til å klare å håndtere alle de utfordringene og tingene som skjer i livet. Denne oljeblandingen dufter himmelsk! Og litt lenger ned i innlegget skal jeg fortelle hva som skjedde med mannen min første gang han fikk lukte på denne oljen 🙂 Stay tuned!

Adaptiv inneholder som sagt ulike eteriske oljer. Her finner du Wild Orange, Lavendel, Copaiba, Spearmint, Magnolia, Rosemary, Neroli og Sweetgum. Sweetgum er ikke den mest kjente eteriske oljen, men den har en søt skog-aktig aroma. Kjemisk sett minner den om en blanding av Copaiba, Frankincense (Virak) og Douglas Fir.

Stress

Hvis jeg sier ordet «stress» til deg så får du helt sikkert noen assosiasjoner. Kanskje du tenker på hva som stresser deg? Dårlig tid? Mye som skjer? Følelsen av å ikke strekke til? Eller kanskje du tenker på hvordan du føler deg når du er stressa? Høy puls? Høy kroppstemperatur? Skjelvinger? Indre uro? Dårlig søvn? Det er mye som kan få oss stressa og det er mange måter å reagere på.

I en artikkel fra Harvard Medical School ble det sagt at vi mest sannsynlig har millioner av ulike kjemiske reaksjoner i hjernen til enhver tid. Og stress er en av disse kjemiske reaksjonene som skjer. Noe stress kan være akutt her og nå. Og slik stress er ikke negativ for kroppen og helsa vår. Men stress over tid er ikke bra. Da er det viktig å ta grep.

Inne i hjernen vår er det noe som kalles neurotransmittorer. Dette er små budbærere som løper hit og dit med beskjeder. Ulike kjemiske reaksjoner krever ulike beskjeder. Og når man er stresset så kan dette skape en reduksjon i serotoninproduksjonen. Dette kan gi en intens følelse av tristhet. En annen budbærer som ofte er involvert er noe som heter GABA. Kroppen nervesystem kan bli overstimulert av GABA og dette kan føre til engstelige følelser. Dette er en lang historie og jeg hadde ikke tenkt til å gå veldig dypt inn i den akkurat nå. Poenget mitt er at stress over tid kan få andre konsekvenser enn høyt blodtrykk og stressnakke.

Vårt første møte med Adaptiv

Hvert år lanserer doTerra nye produkter i USA. Dette skjer i forbindelse med en stor convention som holdes i Salt Lake City. I 2019 tok jeg med hele familien, mann, barn, mamma og pappa. Slik at Steen og jeg kunne være tre dager på convention. Og her ble Adaptiv presentert for første gang. Vi synes begge det var en spennende oljeblanding da vi fikk lære mer om den. Og i en pause gikk vi til utstillingslokalet hvor alle doTerra’s produkter er utstilt, slik at vi kan lukte, kjenne, smake og oppleve. Der nede var det innredet et rom med mange sofa’er, tv-skjermer, dempet belysning og rolig musikk. I tillegg var det diffusere som kjørte Adaptiv ut i luften. Steen gikk inn her og det var bare så vidt jeg klarte å få han med meg ut derfra. Jeg ville gjerne videre og se på andre ting, mens han falt pladask for duften og kunne lett ha flyttet direkte inn i «hulen».

Heldigvis fikk vi med oss noen flasker Adaptiv hjem til Norge og senere har Adaptiv blitt lansert i Europa og Norge. Nå er denne oljen enkel å få tak i. Heldigvis. For denne oljen kjøres ganske ofte i diffuseren hos oss.

Studie – hvordan påvirker Adaptiv oss

Det å utvikle produkter tar tid. Ofte år. Og Adaptiv er en av disse oljene som doTerra har jobbet lenge med å finne frem til – slik at effekten blir optimal. doTerra tester ikke produktene sine på dyr. Da de skulle teste Adaptiv inviterte de folk til å teste ut et nytt produkt. Det ble brukt folk i alle aldre – helt ned til 12 år.

Deltakerne i studiet visste bare at de skulle få teste ut et nytt produkt og at de først måtte kvalifisere seg ved å gjennomføre to tester. Disse to testene var for å fremprovosere stress. Deltakerne ble delt inn i to grupper og fordelt i to separate rom. Så skulle de utsettes for stress. Og hvordan gjør du det? Jo – doTerra ga de 15 spørsmål de skulle svare på. Dette var regneoppgaver og tekstoppgaver som ble gradvis (raskt) vanskeligere og vanskeligere å løse. Disse oppgavene skulle løses på 12 minutter. I tillegg hadde de satt opp en stor klokke på veggen. Tikk-takk-tikk-takk. Du blir kanskje stressa bare av å lese dette her? 🙂

Hver av deltakerne hadde fått på seg pulsmåler og en temperaturmåler, som skulle måle stressreaksjoner. I tillegg måtte alle sammen svare på spørsmål om hvordan de følte seg under testen. I det ene rommet var det diffusere med Adaptiv. I det andre rommet var det diffusere med «placebo-oljer». Når den ene testen var fullført skulle deltakerne bytte rom og ta en tilsvarende test.

Resultat av studiet

Resultatet på prøvene var ikke veldig bra i forhold til å svare riktig på oppgavene. Men det var flere som hadde svart riktig i rommet med Adaptiv i diffuserne. Hjerterytmen var også lavere og mer stabil i dette rommet. Deltakerne selv opplevde mindre stress under prøven i rommet med Adaptiv. De beskrev oljen som beroligende, avslappende og reduserte følelsen/opplevelsen av stress. Lyst til å lese mer om dette? Du finner studien her.

Hvordan bruke Adaptiv

Adaptiv finnes i to ulike varianter. Du får den både i en 15 ml flaske. Her er oljen ufortynnet og er perfekt å bruke i diffuser. Adaptiv finnes også i en rollon-flaske, 10 ml, hvor Adaptiv-oljen er fortynnet med baseolje. Denne flasken er perfekt å ha med seg og bruke som parfyme.

Bruk den før du går inn i stressede situasjoner eller når du står midt oppe i stress. Personlig har jeg brukt den i alt fra møter, store presentasjoner, tannlegebesøk, begravelser osv. Det hender også vi har den i diffuseren i gjennom dagen og på kvelden.

Føler du deg tom, sliten og «ferdig» – bruk Adaptiv i diffuser + smør i nakken.
Stress kan gi seg utslag fysisk. Har huden din endret seg kan du tilsette noen dråper Adaptiv i ansiktskremen din eller body lotion.
Opplever du at du mister fokus og konsentrasjon, blir rastløs – smør Adaptiv i nakken og i pannen + under føttene.
Kjenner du at hverdagen er skikkelig kaotisk og uoverkommelig? Bruk Adaptiv i diffuseren og under føttene.

Og du – ikke bli stresset av alle disse ulike måtene å bruke oljen på. Det viktigste er at du enten smører den på kroppen eller putter den i diffuseren. Kroppen gjør nytte av oljen der den trengs.

Hvem kan bruke Adaptiv?

Kort fortalt. Alle. Alle kan bruke Adaptiv. Til babyer og små barn vil jeg anbefale å bruke denne oljen i diffuseren. Og ikke bruk mange dråpene. Jeg har også lest om at denne oljen er super til hunder. Og da tenker jeg jo med én gang på nyttårsaften. Tenk litt stort og se Adaptiv som en naturlig «førstehjelp» i alle situasjoner som fremprovoserer stress – akutt og «kronisk». Og du – har du masse stress i livet ditt generelt? Ta et oppgjør. Ta valg og sørg for at hverdagen blir uten alt stresset. Stress over tid påvirker oss negativt. Og du fortjener bedre enn det. Ta lykkeligevalg og ta vare på deg seg. Du er verdifull.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!