Ancient Oils Collections

Disse oljene her er skikkelig spennende! Spesielt fordi de har så lang historie. Nå holdt jeg faktisk på å skrive at oljene var gamle, men dét er jo ikke sant. Dette er eteriske oljer som er «ferske», men som har et skikkelig historisk sus over seg. Du har kanskje hørt om de? Myrrh, Frankincense (Virak), Galbanum, Hyssop, Cistus og Common Myrtle. doTerra har samlet alle disse oljene i en lekker treeske og gir oss nå muligheten til å nyte disse oljene.

Denne samlingen av antikke oljer selges kun i korte perioder, så det gjelder å følge med og benytte de sjansene som kommer – hvis man ønsker å ha disse skattene. Disse oljene kommer ofte opp når jeg scanner folk, og det gjør det jo ekstra interessant. Det betyr at disse oljene tilbyr noe annet enn de vi har i fast sortiment. Her kommer en kjapp gjennomgang med forsalg til hva du kan bruke disse oljene til.

Myrrh – verdt sin vekt i gull

Myrrh støtter oral helse – altså munnen din. Drypp en dråpe på tannbørsten når du skal børste tennene (bruk også tannkrem) eller drypp en dråpe i munnskyllevannet. Dette kan gjøres morgen og kveld. Ønsker du å bruke oljen aromatisk (diffuser el) vil Myrrh bidra til å balansere atmosfæren. Samtidig er den beroligende og jordende.

Ønsker du å meditere eller gjøre yoga, så smør gjerne Myrrh under føttene. Myrrh er også gull for huden din. Bruk en dråpe i fuktighetskremen din og opplev hvordan fine linjer «blekner». Om pusten går litt tung og det føles litt tett, er Myrrh fin å smøre inn på brystet. Føler du deg urolig, så kan du smøre oljen på pulspunktene. Og om fordøyelsen «humper litt», så smører du Myrrh på magen. Her er det altså mange fine – og veldig ulike – bruksområder.

Frankincense (Virak) – kjent bibelsk olje

Én av gavene til Jesus-barnet var røkelse, nemlig Frankincense. Opp igjennom tidene har Frankincense blitt brukt av babylonere, syrere og egyptere – både til parfyme og hudpleie. Og kanskje ennå mer?

Start gjerne dagen med denne oljen. Drypp en dråpe i hendene og inhaler for en beroligende og jordende opplevelse. Du kan også lage deg en diffuserblanding med Frankincense, Lavendel og Bergamot for å balansere humøret. Bruk gjerne Frankincense under føttene før meditasjon.

Har du spenninger i hodet, så prøv å smøre Frankincense på de områdene med ubehag. Du kan også ta litt olje på tommelen og presse forsiktig opp mot ganen.

Akkurat som Myrrh kan Frankincense med fordel brukes i hudpleieproduktene dine. Når du har tatt ut den mengde fuktighetskrem du skal bruke, så drypp en dråpe i kremen, bland litt og smør på. Perfekt både til ansikt og kropp.

En god rutine for bruk av Frankincense er en dråpe under tunga (eller i kapsel, eller i et glass vann) for cellehelse. Her kunne vi snakket sammen i timesvis om hva dette gjør med kroppen din. Men akkurat for nå – bare gjør det. Just do it! For din egen skyld 🙂

Galbanum

Tre stikkord for Galbanum er sirkulasjon, pust og cellefunksjon. Denne oljen kan spores tilbake til egypterne som brukte den til røkelse og balsamering. Grekerne og romerne brukte Galbanum i skjønnhetsprodukter og parfyme.

Kombiner Galbanum med Grapefruit og bruk i en massasje for beroligende effekt. Du kan også bruke Galbanum i hudpleieproduktene. Økt sirkuslasjon har mange gode effekter på kroppen. Da vil avfallsstoffene fjernes raskere og friskt nytt oksygen komme til. Dette kan ha innvirkning på aldringsprosessen. Hint, hint. Du kan også bruke den i body lotion for økt sirkulasjon i hele kroppen. Husk at du kommer langt med et par, tre dråper.

Galbanum sammen med Eucalyptus eller Peppermint i diffuseren vil gjøre luftveiene dine glade. Og blir du stresset – kanskje fordi luftveiene dine er litt trange (eller av helt andre årsaker), så er kombinasjonen av Galbanum og Siberian Fir god og beroligende.

Lager du dine egne Auau-blandinger, så kan du godt putte i noen dråper Galbanum også.

Hyssop – en ny, gammel venn fra mintfamilien

Denne oljen er kjent fra det Gamle Testamentet i Bibelen som grekerne og hebreernes «secret herb» (hemmelige urt).

Hyssop kan brukes aromatisk og topisk. Bruker du Hyssop i diffuseren vil den rense og rengjøre luften i rommet. Du kan også fortynne Hyssop med baseolje og smøre på magen, lever og galleblære. Denne oljen har en positiv effekt på fordøyelse og disse organene. Husk at lever og galleblære blant annet har som oppgave å spalte fettet i maten du spiser. Så denne oljen vil antakeligvis være ekstra god for deg som plages etter et tungt måltid.

Dette er også en olje som kan brukes i fuktighetskrem og som er godt for sirkulasjon og blodomløp. Bland noen dråper i body lotion og smør nedenfra og opp mot hjertet. Eller ytterst på armene og inn mot kroppen.

Plages du med følelsen av at det er trangt å puste, så kan du bruke to dråper Hyssop med litt baseolje og smøre på brystet.

Cistus – kjent som «labdanum»

Denne planten har fått tilnavnet Rose rock, eller Sun rock. Den har blitt brukt som parfyme og røkelse, til meditasjon og spirituelle handlinger.

Har du noen gang forsøkt å ha en stille stund for deg selv og tankene spinner i alle himmelretninger? Cistus er kjent for å hjelpe deg til å roe deg ned, slik at du klarer å gjennomføre en slik stund.

Bruker du Cistus i diffuser vil du oppleve dens positive effekt på luftveiene – gjerne knyttet til sesongbetonte plager. Smører du den på neseryggen hvis nesa føles litt tett, så sies det at du vil kunne merke åpning. Ser at dette burde jeg prøve, hvis nesa mi blir tett igjen … Cistus er også en beroligende olje som kan lindre engstelige tanker og følelser. I tillegg er Cistus også god for huden.

Common Myrtle – korsikansk pepper

Dette er en olje som vi kjenner helt tilbake til 600 år før Kristi fødsel. Tenk det! Bibelen har omtalt denne oljen i forbindelse med renselse. Common Myrtle har også noen stikkord: kjærlighet, ære, glede og sjenerøsitet.

I diffuseren vil Common Myrtle være beroligende. Bruk den gjerne sammen med Clary Sage og/eller Lavendel. Du vil også kunne kjenne en forskjell på pusten og konsentrasjonen. Ønsker du en direkte fokus på konsentrasjon, så kombiner gjerne Common Myrtle med Rosmarin og Lemon.

I halsen har vi en kjertel som noen ganger trenger litt ekstra omsorg. Her vil Common Myrtle kunne bidra. (husk at dette bør gjøres under veiledning fra lege dersom du bruker medisiner for nettopp denne kjertelen). Du kan også fortynne den med baseolje og smøre på brystet for bedre plass å puste på.

Common Myrtle vil gi en oppkvikkende effekt om den brukes i massasje eller i badevannet. Og den er også god for huden.

Du kan høre mer om disse oljene, fra selveste Emily Wright.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!