Appelsinlykke – hjemmelaget appelsinmarengs

Om du lukker øynene, så er jeg helt sikker på at du klarer å forestille deg hvordan marengs med eteriske oljer av villappelsin smaker … Pikekyss …

I tillegg til en frisk og deilig appelsinsmak så får du med den oppløftende effekten av appelsin-oljen. Hva sier du til å bli litt ekstra glad og lysere til sinns av å spise en marengs?

Det å være på sosiale medier kan være skremmende. Men det er også veldig hyggelig. For man kommer i kontakt med så mange fine folk.
Og disse kyssene som jeg skal fortelle om her er et resultat av et facebook-møte.

Gjennom felles interesser og en felles facebook-gruppe har jeg kommet i kontakt med ei nydelig dame som heter Monica. Og hun elsker å bake! Og hun er superflink også. En dag dukket det opp noen nydelige bilder av pikekyss. Eller marengs. Og jeg falt pladask. Bildene var helt fantastiske og det så marengsene ut til å være også. Om du vil følge Monica, så finner du henne på facebook.

Og hva skjer når en bakeglad dame og ei oljedame stikker hodene sine sammen?
Jo da blir det magi ♥ Eller – som man også kan kalle det; nydelige marengs smakssatt med eteriske oljer.

Slik lager du herlighetene

Disse du skal få oppskrift på nå smaker deilig villappelsin. Du kan selvfølgelig leke og prøve deg frem med ulike smaker og farger. 

For å lage disse nydelige pikekyssene trenger du:

1 dl eggehvite (ca 3 egg, men mål opp)
130 g sukker
doTerra eteriske oljer

Pisk eggehvitene til mykt skum på middels hastighet. Ha i sukkeret og pisk på full guffe til sukkeret har løst seg opp og du får en luftig masse som danner hvite topper. Ha i 5-6 dråper doTerra eteriske oljer (har du ikke oljer selv, så kan du bestille via denne siden her),  og bland godt. Tilsett evt konditorfarge.

Ha marengsen over i sprøytepose og sprøyt ut små pikekyss på et bakepapirkledd stekebrett. Monica brukte tyll 6B til pikekyssene på bildet, men 1M, 2D og 4B er også fine å lage pikekyss med. 

Pikekyssene skal tørkes i ovnen i 1 time og 15 minutter, på 100°C. Slå av ovnen og la pikekyssene stå i ovnen med lukket ovnsdør, til de er avkjølt.

Oppbevares i lufttett boks eller lignende – for best mulig holdbarhet. Hvis du i det hele tatt klarer å spare noen …