Balsam Fir

doTerra sin Balsam Fir tar deg rett inn i skogen og er full av julestemning. Putter du denne eteriske oljen i diffuseren og lukker øynene vil du få følelsen av å gå en tur i skogen. Frisk, ren og luftig er superlativer som passer Balsam Fir. Du kan kanskje også få assosiasjoner til peiskos med familien samlet rundt deg. En av de interessante tingene ved å bruke eteriske oljer er at du blir tatt med tilbake i tid – hvis du har minner knyttet mot lukter.

Balsam Fir er en sånn olje som, pr nå (desember 2022), ikke er i doTerra sitt faste sortiment. Det er derfor ikke alle som har denne oljen, men får du mulighet til å skaffe deg den, så benytt sjansen. Dette er en spennende olje. Kanskje spesielt om du liker å jobbe med utvikling.

Hva kan du bruke Balsam Fir til?

Eterisk olje fra Balsam Fir kan brukes topisk og aromatisk. Den har en lindrende effekt – noe som gjør den god som massasjeolje. Dens rensende egenskaper gjør oljen bra til naturlig rengjøring. Bruker du oljen aromatisk, så vil den skape en oppløftende og positiv atmosfære. Jeg kommer mer tilbake til emosjonell bruk av oljen etterpå.

Historisk sett, har indianerne brukt Balsam Fir i ulike ritualer og til velvære. Idag, blir den oftest brukt på grunn av sin nydelige duft. Balsam Fir gir en levende, klar, frisk atmosfære og kan skape en atmosfære som ønsker alle hjertelig velkommen. Bruk oljen i diffuseren når du venter gjester og de vil også kunne oppleve denne majestetiske aromaen.

I tillegg kan du bruke Balsam Fir på huden. Fortynn med baseolje og masser inn i huden og opplev de beroligende og lindrende egenskapene. Når du smører oljen på huden, vil du ikke bare oppleve den jordende og avslappende følelsen, men du vil også være en «levende og omvandrende» diffuser. Til glede for deg selv og dine omgivelser.

Balsam Fir har også rensende egenskaper og du kan fint tilsette noen dråper i dine naturlige rengjøringsmidler. Hva med å lage en deilig spray ved å kombinere Balsam Fir og Wild Orange? Finn frem en sprayflaske av glass og drypp i noen dråper av hver av disse oljene. Fyll opp med kokt, avkjølt vann. Ønsker du den kun som en forfriskende duftspray holder det med noen få dråper av hver av oljene. Ønsker du en rengjøringsspray, bruker du flere dråper og gjerne også litt eddik.

Har du hatt en lang dag på jobben? Eller om du er sliten? Bruk Balsam Fir i badevannet eller i et fotbad. Husk å blande med litt epsomsalt eller baseolje for å få de eteriske oljene til å blande seg med vannet. Jeg vil tippe på at du føler deg som et «nytt og bedre» menneske når du har vært «i bløt» en stund.

Emosjonell bruk av Balsam Fir

Hvis du går en tur i skogen – hva legger du merke til da? Er det lyset? Luktene? Plantene? Trærne? Dyrene? Det er så mange ting man kan legge merke til – hvis man velger å være til stede og bruke litt tid. Jeg har aldri vært fan av å jogge. Men det å gå på oppdagelsesferd i skogen er spennende. For det er så mye å se. Og det er så mye å lære. Bare ved å se.

Hva har dette med de emosjonelle påvirkningene fra oljen tenker du kanskje nå? Jeg kommer til dette. Fordi akkurat som du ser trærne i naturen, slik vil de eteriske oljene fra trærne påvirke oss. Trærne er stødige, tålmodige, trygge og rotfestede. Ønsker du deg dette? Ja, da kan du finne frem treoljene dine.

Balsam Fir lærer oss viktigheten av å sette pris på og anerkjenne oss selv, uansett hvilken livsepoke vi er i eller hva vi har vært igjennom. Det kan godt hende at Balsam Fir «pirker litt borti» gamle og vonde ting, men det er for å lære oss at vi er verdifulle uansett. For å vise oss at vi kan godta de forandringene som skjer – uten å tenke på det som «til det bedre» eller «til det dårligere». Vi vil klare å se på det som del av en prosess. En utvikling. Og uansett hvor vi er i livet og med hvilken bagasje vi drasser på – så fortjener vi respekt, forståelse og ærbødighet (jeg fant ikke noe bedre ord. Har du forslag, så er du velkommen til å sende de til meg) for det vi har vært igjennom.

En liten interessant greie om Balsam Fir

Da jeg satte meg ned for å forberede dette innlegget kom jeg over noe interessant som jeg vil dele med deg her. doTerra har eteriske oljer fra trær hvor man bruker kvaen eller saften til å utvinne oljer. Dette gjelder Frankincense, Myrrh og Copaiba. For å få tak i disse råvarene må man kutte i trærne. Altså – bare sånn én gang for alle – doTerra gjør dette på en skånsom og riktig måte hvor de har trærnes beste i fokus. Til sammenligning gir Balsam Fir fra seg sine «råvarer» «frivillig». Dette er kanskje en kreativ måte å beskrive dette på, men forfatteren av boken jeg leste skrev dette i en sammenheng med følelser.

Balsam Fir demonstrerer at healing trenger ikke å være en voldsom prosess hvor man roper og sparker og kjemper gjennom mørket full av kroniske kamper og utfordringer. Denne oljen oppmuntrer deg til å gi slipp, stille og rolig, fordi du føler deg klar. Fordi du tillater deg en utviklingsprosess hvor du gir slipp. Velg å hev deg over alt som har trykket deg ned i fortiden i stedet for å «base rundt» i gammel gruff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!