Caraway

Caraway – eller karve – er en ganske så ny eterisk olje for oss i Europa. Dette er ikke en olje som er i doTerra sitt faste sortiment. Derfor er det ekstra spennende de gangene vi får mulighet til å få tak i denne eksklusive oljen. Etter mange år i Sunkost lærte jeg at Anis, Fennikel og Karve var gode oljer for fordøyelsessystemet vårt. Og stadig drikkes en te av disse urtene hjemme hos oss.

Eterisk olje fra karve har mer å by på og jeg gleder meg til å dele noen tips med deg i dette innlegget. Caraway sin duft beskrives som søt, krydret og «urteaktig». Og det finnes flere måter å bruke denne oljen på.

Caraway (Karve) er i gulrotfamilien og er i slekt med dill, fennikel, anis og kummin. Karvefrøene er små, men de er proppfulle av kjemiske komponenter som har mange kraftfulle egenskaper. Duften du kjenner kommer fra et stoff som heter D-carvone (finnes f.eks i sauerkraut og tyske pølser). Caraway inneholder også Limonene. Dette finner du også i sitrusoljene og Limonene har rensende egenskaper.

Carawayoljen er en fin olje for oral helse og for å holde tennene rene.

Brukertips – Caraway

  • 1 dråpe Caraway på tannbørsten morgen og kveld for ren munn
  • 1 dråpe Caraway + 1 dråpe Clove (vil anbefale deg å tilsette litt baseolje også) i vann = munnskyll
  • Bland Caraway og baseolje for en deilig og lindrende magemassasje
  • Bruk 3-4 dråper i diffuseren for en søt, beroligende aroma – perfekt før eller under måltid
  • Tilsett 1 dråpe Caraway og 1 dråpe Lavendel i badevannet for en unik og avslappende opplevelse
  • 1 dråpe Caraway etter store måltider eller når du spiser ny mat. Ta dråpen i et glass vann eller i en kapsel
  • Bruk Caraway i matlaging

Caraway i maten

Neste gang du skal lage en oppskrift hvor karve er en av ingrediensene – prøv å bruke Caraway eterisk olje i stedet for. Den er utrolig potent, så du kommer langt med lite. Samtidig vil du nyte godt at Caraways fabelaktige fordeler i kroppen. Start med å stikke en tannpirker ned i flasken og så i matretten du lager. Du kan alltids tilsette mer hvis du trenger, men du kan aldri ta noe ut hvis det blir for mye. Prøv deg frem med litt om gangen.

Et tips når du bruker eteriske oljer i matlaging: drypp alltid oljen i en skje eller sleiv. På denne måten unngår du at det kommer for mye olje i retten du lager.

Emosjonell bruk av Caraway

Her er en huskeregel for hva Caraway kan gjøre for deg emosjonelt. «Melt you cares away». Den smelter bort bekymringer. Sett med kinesiske øyne så vil den påvirke Milt, Mage og Lunge. (jeg skal ikke si mer om dette nå, men kan du TKM, så vet du hva denne oljen kan brukes til). Oljen har en spredende kvalitet.

Om det oppstår plutselige og store forandringer i livet ditt, er det Caraway du bør finne frem. Når du føler at bena blir slått vekk under deg. Når det som skjer opptar deg og det er det eneste du bekymrer deg for. I slike tilfeller vil man ikke engang klare å finne løsninger fordi problemet er så altoppslukende. Du har ingen tidligere erfaringer på området. Careway vil bryte ned og «fordøye» alle disse ekstreme og massive tankene – bekymringer og overtenking. Når du ikke vet hvilken retning du skal gå i.

Bruk 3 dråper Caraway og 2 dråper Peppermint i diffuseren. Caraway for å hjelpe deg til å komme deg igjennom slike kriser. Peppermint for å frigjøre irritabilitet og frustrasjon som lett følger med i slike situasjoner. Du kan også tilsette Sitron i denne diffuserblandingen. Da vil sitrondråpene hjelpe deg til å tenke klart, fokusere og til å få bedre dømmekraft til å ta riktige valg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!