Cedarwood

Den eteriske oljen Cedarwood, som er kjent for sin dype tone og varme, treaktige duft, har en rekke egenskaper som er gunstige for huden. Cedarwood er kjent som en jordende olje og bidrar til å skape en beroligende atmosfære på slutten av en lang dag. Denne oljen har sin opprinnelse i kalde klima, trives høyt oppe og vokser opp til 30 m. Når den påføres utvortes, virker Cedarwood klarnende. Oljen brukes ofte til massasjeterapi for å berolige og lindre sinn og kropp.

Bli bedre kjent med doTerra sin Cedarwood-olje – både fysiske om emosjonelle egenskaper. Dette er en olje som vi har blitt veldig glad i. Spesielt mannen min – som er veldig tiltrukket av treoljene til doTerra.

Cedarwood – en typisk treolje

Cedarwood er en slik olje, hvor jeg blir litt sånn «hvor-skal-jeg-begynne»! Den har så mange ulike egenskaper. Men la meg minne om at Cedarwood er en treolje. Og alle treoljene har en beroligende og jordende påvirkning på oss. Cedarwood er ikke noe unntak. Smør den gjerne under føttene for å oppnå litt mer «bakkekontakt». Eller for å «lande i senga» når du skal sove. Liker du å ta et bad før leggetid, kan du også bruke denne oljen i badevannet. Husk å bruke litt baseolje eller epsomsalt, slik at olje og vann blander seg. Det er ikke noe gøy å bade i vann hvor den eteriske oljen ligger og flyter på toppen. Og du – ennå et tips. Hvis du har noen utfordringer med huden, så putt et par dråper Lavendel-olje i badevannet også. Cedarwood + Lavendel = balsam for huden.

I og med at Cedarwood er en treolje vil den også virke beroligende og avslappende gjennom dagen. Dette er en olje som også vil være fin for å roe ned engstelige følelser som dukker opp. Bruk gjerne Cedarwood i diffuseren – alene eller sammen med andre oljer.

Har du barn som er urolige og ikke klarer å konsentrere seg? Da er Cedarwood verdt å prøve. Den kan kombineres med andre oljer i en rollonflaske, slik at hverdagen blir roligere og for å hjelpe til med økt fokus.

Historisk bruk av Cedarwood

En av de tingene jeg synes er spennende er hvordan oljene ble brukt tilbake i historien. Går du mer enn 400 år tilbake i tid, var Cedarwood en kjent olje for å bekjempe en tilstand med host og hark og nys og snufs kanskje også forhøyd kroppstemperatur.

Går du ennå lenger tilbake i tiden var Cedarwood godt kjent for sine mange kosmetiske egenskaper. Visste du at Cedarwood har rensende egenskaper som kan bidra til å redusere synligheten av «uregelmessigheter» i huden?

Luftveier

Hver gang jeg dykker ned i en olje for å lære bort – så får jeg påminnelser om kunnskap som har gått i glemmeboken. Eller lærer noe nytt. Og akkurat nå vet jeg at Cedarwood skal prøves på meg selv! Denne oljen kan du nemlig smøre på brystet og panne og inhalere fra koppede hender, når brystet og bihulene er tette eller hvis du hoster veldig mye.

Visste du dette om Cedarwood og treoljer?

Nå kommer en av de tingene som blir litt vanskelig å forklare når man ikke kan kalle en spade for en spade.

Noen ganger kan kroppen reagere med store bevegelser. Disse bevegelsene er av ukontrollert art. Og det er gjerne en følge/et symptom på en underliggende sykdom. Disse ukontrollerte bevegelsene kan komme anfallsvis. Opplever du noen i nærheten av det som får det slik, så fortynn Cedarwood med litt baseolje og smør i nakke og under føttene. Det er sett resultater hvor Cedarwood kan dempe disse bevegelsene. Så skal jeg ikke si noe mer om den saken 🙂

Emosjonell bruk av Cedarwood

Cedarwood er oljen for fellesskap. Den bringer mennesker sammen og hjelper oss med å knytte sosiale bånd. Det er fort gjort å bli vant til at man skal klare alt selv. Dette gjør at det ikke er naturlig for oss å be om hjelp fra andre med den støtten og styrken som vi selv trenger. Cedarwood lærer oss å ta i mot hjelp og gir oss en påminnelse om at vi ikke kan oppnå suksess alene. Føler du deg ensom og alene – ja da ser du at Cedarwood kan gjøre en forskjell for deg.

doTerra Cedarwood

Cedarwood finnes i ulike produkter hos doTerra. Du finner den i Stronger (fra Kids Collection), TerraShield (fordi Cedarwood jager bort insekter), Anchor og ClaryCalm.

Har du lyst til å kombinere Cedarwood med andre oljer kan du prøve noen av disse: Bergamot, Copaiba, Cypress og Juniper Berry (einebær).

Husk at Cedarwood kan irritere huden, så har du sensitiv hud – husk å alltid fortynne med en god baseolje.

Cedarwood kan kjøpes som en enkelt olje. Du får den også som en del av Calm & Harmony-kittet til doTerra. Denne pakken kan kjøpes både som innmeldingspakke og som en LRP-pakke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!