Citronella

Citronella er en eterisk olje som jeg kjenner godt fra min tid i Sunkost. Denne oljen solgte vi alltid masse av på forsommeren. Og den ble alltid brukt til å holde mygg og andre plagsomme innsekter på avstand. Men denne oljen kan mer enn bare dette. Og det er en kjempespennende olje i forhold til emosjoner.

Visste du at noen enkle kjemiske forbindelser som blir brukt i insektsprayer, og andre produkter for å jage bort mygg og knott, er enkelt for insektene å utvikle en resistens mot? Fordi eteriske oljer har så komplekse kjemiske forbindelser vil insektene ikke kunne klare å gjøre det samme med gavene fra naturen.

doTerra sin Lemongrass blir høstet og utvunnet i Indonesia. Om du er interessert i de kjemiske forbindelsene så er hovedbestanddelen i Citronella Citronellal, Geraniol og Citronellol. Og man bruker ca 15 kg gress for å utvinne 15 ml eterisk olje. Citronella er utvunnet av bladene på et høyt gress og har en skarp, frisk duft. Den er en ideell følgesvenn når du er på camping, fjelltur og alle andre steder der du kan oppleve vakker natur. Her er det nemlig også små insekter. Når du bruker oljen utfortes, kan den virke lindrende på huden og hodebunnen, og på grunn av at den inneholder citronellol, kan den også bidra til å rense huden.

Citronella kan brukes både aromatisk og topisk. Du bør fortynne den med en baseolje før du smører den på huden.

Bruksområder

Bruk 2-3 dråper i shampo eller balsam for å gjøre hårvasken ennå mer effektiv. Dette kan også ha en positiv effekt om du har fett hår. Det gjør det enklere å gre igjennom håret. Og ryktene sier at lus ikke liker Citronella …

Når du camper, kan du bruke Citronella rundt teltet/campingvognen. Spesielt rundt teltåpningen/døren. Drypp oljen i bakken, eller bruk en diffuser. Du kan også lage din egne spray ved å tilsette noen dråper Citronella i kokt avkjølt vann. Spray alle overflater. Spray gjerne stoler og bord med denne også og tørk av. Du kan også tilsette noen dråper av Citronella i TerraShield-sprayen din.

Tilsetter du litt baseolje i sprayen nevnt over vil du få en god olje å spraye på kroppen og tøyet når du skal være utenfor og i aktivitet. Dette holder insektene unna.

Noen ganger kan man oppleve uheldige effekter ved å bruke medisiner, alkohol, narkotiske stoffer eller andre toksiner. Fortynn Citronella med baseolje og smør under føttene eller områder av kroppen som er påvirket.

Citronella i diffuser vil rense luften og gi en forfriskende opplevelse. Du vil kunne oppleve at humøret blir lysere, luften friskere og at matlysten reduseres. Når jeg leste dette må jeg innrømme at min første tanke var – Citronella i diffuser NÅ!!! Dette vil jeg prøve. Hva med deg?

Dette er bare en liten smakebit av hva Citronella kan gjøre for deg. Denne oljen har også mange andre egenskaper. Sjekk opp i bøkene dine og legg gjerne igjen en kommentar om hva du liker spesielt med denne oljen og hvilke erfaringer du selv har hatt.

Emosjonell bruk av Citronella

Citronella er en olje som holde uvelkomne gjester vekk – både fysisk og energetisk. Selv om det optimale ville vært å holde seg unna invasjon eller «forurensning» fra skadelige organismer og energier, er det ikke alltid mulig. Og når jeg snakker om energier, så snakker jeg om mental påvirkning av andre mennesker, ting vi ser og opplever. Våre holdninger og egne tanker er også inkludert her.

Citronella vil lære deg å vurdere og avgjøre hvilke personer og påvirkninger DU ønsker å ha i ditt liv. Du lærer å observere og ta valg. Du vil også bli påminnet om at spirende ugress vil vokse raskt dersom du ikke følger med.

Er du en person som lett lar deg irritere av småting, som dømmer andre og lar bagateller bygge seg opp til store greier? Dette kan være helt ubevisst. Slike følelser over tid kan hope seg opp og skape stagnasjoner i ulke deler av kroppen – og kan faktisk føre til ødeleggelser. Citronella utfordrer deg til å gjenkjenne avhengigheten av å føle seg irritert og opphisset. Oljen hjelper deg til å bryte slike sykluser og lærer deg hvordan du skal frigi disse nedverdigende stadiene slik at de ikke gjør skade og tapper deg for livskraft.

Studier på Citronella

En av de oljebøkene jeg er mest glad i inneholder i tillegg til masse spennende informasjon om oljene, også henvisninger til ulike studier som er gjort. Og dette er spennende. Det synes iallefall jeg! Hva med deg? Liker du å lese studieresultater? For å gjøre det enkelt for deg, så skal jeg bare kjapt nevne et studie det er referert til.

Studien ble publisert i «Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Volum 2017, Article ID 2505610. Studieresultatene viser at Citronella eterisk olje reduserer inflammasjon, spesielt i de situasjonene som involverer lever, mage, tarmer og andre deler av fordøyelsessystemet. Studien viser også at betennelser som oppstår som bivirkninger av medisiner, overforbruk av alkohol eller narkotiske stoffer, sterkt krydret mat, sykdommer eller andre toksiske elementer som har kommet inn i kroppen kan lindres ved å bruke Citronella.

Hvordan kjøpe Citronella

Om du allerede er medlem i doTerra, så kan du enkelt bestille Citronella via din nettportal.
Om du ikke har et medlemsskap ennå, så kan du kjøpe den til fullpris via linken her. Dette anbefaler jeg aldri noen å gjøre. Det blir en veldig dyr løsning.
Har du tenkt på at du ønsker å bruke mer oljer, lære mer, og få et medlemsskap i doTerra? Ring meg, så hjelper jeg deg å finne en startpakke som fungerer for deg. Enten om vi velger en av de pakkene som allerede er laget, eller om vi skreddersyr en spesialløsning for deg. Nr mitt er 90085412 eller du kan ta kontakt via mail nina@lykkeligevalg.no eller på chat’n her på siden.

ps. Husk at det som skrives på denne siden alltid kun vil gjelde eteriske oljer fra doTerra.

1 hendelser på “Citronella”

  1. Tilbakeping: August - doTerra kampanje - Lykkeligevalg.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!