Clove Bud

Clove bud, eller nellikspiker, er en kraftig antioksidant. Som en tørket urt måler den 300.000 på ORAC-skalaen, og som en eterisk olje, måler den over 1 million. Denne spennende oljen har mange ulike bruksområder. Her skal du få lære mer om å bruke oljen ved røykeslutt, støtte til immunforsvaret, ved utfordringer med tennene og mye mer.

Clove-oljen finner du også i andre doTerra-produkter. OnGuard og DDR Prime. Oljen kan brukes både topisk (på huden), aromatisk og innvortes. Jeg skal lære deg noen smarte tips og triks og også noen viktige forhåndsregler. Er du klar?

Historisk har Clove blitt brukt, og vist god effekt, ved ulike tannkjøtt og tannproblemer som har gitt ubehag. Clove ble også brukt ved blemmer og ubehag i munnvikene, til støtte av ulike fordøyelsesutfordringer og dårlig lukt på pusten/fra munnhulsen. Clove er god ved svakheter i bronkiene og den har vist god effekt ved ulike avhengigheter som røyk, sukker, koffein og andre avhengigheter hvor man spiser og drikker.

Sikker bruk av Clove Bud

Ikke få panikk og tenkt at denne oljen er farlig å bruke når forsiktighetsregler kommer så tidlig i innlegget. Jeg synes bare det er viktig å få med, slik at du husker dette. Clove bør ikke brukes ved graviditet. Denne oljen er veldig varm og sterk, så husk alltid å fortynn oljen før bruk.

Clove Bud for munnhelse

Clove bud har lenge vært brukt som bedøvelsesmiddel hos tannlegen. Når du åpner flasken med nellikolje og lukter på korken (jeg anbefaler alltid å lukte på korken for her er lukten litt mer autentisk og ikke like konsentrert som i flasken) vil du kanskje få et «flashback» til venteværelset hos tannlegen.

Gamle kjerringråd for verkefølelse i tennene er nellikspiker. Jeg har selv testet ut Clove bud-oljen ved ubehag i tennene. Det funker! Men du – ikke smør denne oljen direkte inn i munnen. Den er så sterk. Smør gjerne fortynnet olje på utsiden av kinnet – der hvor smerten sitter. Eller – du kan bruke litt baseolje, eller annen olje sammen med en dråpe av Clove-oljen og svisje rundt i munnen. Dette er også en god løsning dersom du har sår i munnen og/eller i tannkjøttet. Tilsett gjerne en dråpe Lavendel også.

Clove Bud for avhengighet

Det finnes flere ulike avhengigheter som er knyttet til munnen. Sigaretter, sukker, negativ selvsnakk, alkohol osv. Clove-olje på tungen motvirker akutt trang og lyst. Clove-olje sammen med Wild Orange i vann lindrer lysten på søtt. Anbefaler her å tilsette noen dråper baseolje i vannet for å blande disse oljene i vannet.

Når gamle selvkritiske kommentarer spiller i hodet så bruk Clove-oljene sammen med Lavendel og Frankincense (Virak) bak i nakken og få hjelp til å holde fokus på dine styrker.

Clove Bud for immunforsvaret

Immunforsvaret er et komplekst system i kroppen vår. Og det er så utrolig viktig å støtte dette så godt vi kan. Vi er virkelig avhengig av et godt immunforsvar. Alt vi putter i munnen, smører på oss og fyller tankene våre påvirker oss. Og dette påvirker også immunforsvaret vårt.

Som tidligere nevnt er Clove Bud en viktig faktor i OnGuard-oljen. Protective Blend. Oljen som beskytter oss. Det enkleste – hvis du er sammen med mange mennesker er å bruke OnGuard i diffuseren. Du kan også lage din egen blanding av Clove Bud, Cinnamon og Wild Orange og bruke i diffuseren. Dette bidrar til å redusere skumle ting som kan hoppe fra person til person og som svever i luften. Du kan også smøre Clove-olje under føttene (husk å fortynne med baseolje) for å støtte immunforsvaret. Føler du allerede at det er noe gruff på gang, så kan du smøre fortynnet Clove-olje langs ryggraden eller ta litt olje i en kapsel (husk å fortynne her også – og ta kapselen sammen med mat).

Det å bruke Clove-oljen på ryggraden eller under føttene vil også sette sving i sirkulasjonen i kroppen. Dette bidrar til å få avfallsstoffer ut av kroppen. Bruk gjerne litt Zendocrine for å hjelpe kroppen å bli kvitt disse avfallstoffene. Litt Sitron-olje i vannet er også bare positivt. Husk å drikke endel vann. Dette vil også hjelpe kroppen til å holde seg frisk. Jeg har alltid blitt forvirret av hvor mye vann jeg kan drikke. For mye og for lite er jo ikke bra. En tommelfinger-regel kan være å drikke såpass mye vann at urinen din er nesten fargeløs. Du har kanskje sett at morgenurinen din er mørkere enn utover dagen? Lys gul til blank urin er en god ting å huske på. Vi gjør kroppen en stor tjeneste ved å hjelpe den til å skylle ut alle avfallstoffer som den skiller ut.

Emosjonell bruk av Clove Bud

Clove bud er oljen for sunn grensesetting. Vi gir slipp på offerrollen og begynner å stå opp for oss selv og det vi tror på. Om vi står i selvbedrag eller er altfor avhengig av andre, så vil dette transformeres. Ved å bruke Clove-oljen vil vi kunne oppleve en dyp integritet og vi evner å ta 100 % ansvar. Samtidig lærer vi at ordet «nei» skal respekteres og aksepteres av alle.

Clove transformerer smerte, traumer og alle former for krenkelser. Inkludert de krenkelser vi eventuelt måtte påføre oss selv.

2 hendelser på “Clove Bud”

 1. Gunn J. Hallingstad

  Hei, interessant å lese om oljene og dens virkninger. Kanskje en av dine oljer kan hjelpe meg? Jeg trakk begge hjørnetennene for 2,5 år siden og etter det har jeg hatt utrolig vondt i bihulene, det kjennes ut som hele «greia» sprenges i stykker. Jeg holder på å tørne gal.
  Har du noe som kan hjelpe og hva er prisen?
  Med desperat hilsen
  Gunn J. Hallingstad

  1. Hei Gunn!

   Som terapeut ønsker jeg å vite litt mer om dette her før jeg kan anbefale deg noen eteriske oljer/produkter. Jeg sender deg en privat mail jeg 🙂

   Klem fra Nina <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!