Dette må du vite om bruk at eteriske oljer om du skal opereres!

Selv om eteriske oljer er helt naturlig og bra for kroppen, så er det noen forhåndsregler som bør følges. Her kan du lese mer om bruk av doTerra sine eteriske oljer om du skal igjennom en operasjon. Jeg ble operert i forrige uke og ønsket å vite litt mer om dette.

Samme dag som operasjonen hadde jeg også en utrolig interessant oljeerfaring som jeg ønsker å dele med deg. For eteriske oljer er virkelig kraftfulle. De overstyrte kroppen min på en overraskende måte. Jeg hadde aldri forventet en slik effekt!

Etter å ha stått i kø siden før sommeren var jeg for to uker siden på en samtale på sykehuset i Tønsberg. Jeg sliter med bihulene etter overforbruk av otrivin nesespray. Lyst til å vite mer om dette, så finner du et innlegg her. For å være ærlig så hadde jeg ikke veldig lyst på en ny operasjon. Samtalen med kirurgen var hyggelig og effektiv. Operasjon var eneste mulighet for å bli kvitt polyppene som hadde tettet igjen hele bihulene mine. Under én time etter samtalen var jeg inne hos en sykepleier og fylte ut skjemar og fikk informasjon om narkose og inngrepet. Jeg fikk tilbud om operasjon allerede dagen etter – pga en avbestilling. Det kom altfor brått på. Fra å ikke ha bestemt en operasjon til å skulle opereres på under 24 timer. Jeg sa nei takk til den muligheten.

Mandag for akkurat én uke siden fikk jeg en telefon fra sykehuset. De hadde fått en avbestilling på onsdag og lurte på om jeg hadde mulighet til å ta denne plassen. Første pasient inn på morgenen. Kort varsel, som jeg selvfølgelig hadde sagt at jeg kunne gjøre. Jeg sa ja. Jeg ønsket å bli ferdig med dette. Og timingen var faktisk ganske bra – tross alt.

Kan jeg bruke eteriske oljer når jeg skal opereres?

Jeg må bare innrømme at jeg har stor respekt for narkose. Dét tuller jeg ikke med. Dette var fjerde gangen jeg skulle operere bihulene og jeg har tidligere fått en slags dødsangst rett før jeg skulle legges i narkose. «Tenk om jeg ikke våkner» … Kanskje du synes at jeg er litt tullete, men det er slik jeg har hatt dét. Nå var det 6,5 år siden siste operasjon og doTerra sine eteriske oljer har kommet inn i livet mitt i mellomtiden. Jeg ville derfor vite litt mer om hvordan det er å bruke oljene når jeg skulle opereres.

Boka «Surviving when modern medicine fails» ble funnet frem. Jeg visste at her var det skrevet om temaet. Eteriske oljer før og etter operasjoner eller medisinske inngrep. Her sto det at man skulle unngå topisk og innvortes bruk av eteriske oljer i minimum 48 timer før og opp til én uke (vanligvis er to til tre dager nok) etter operasjon – for å unngå økt fare for blødninger eller at narkosemedikamentene eller medisinene påvirkes. Min store skrekk var selvfølgelig at tull og tøys med doseringen av narkosemedisinene hvis jeg brukte oljer. Videre i boka sto det at aromatisk bruk av oljene ofte var ok, men at man måtte spørre legen om tillatelse til dette. Den tillatelsen spurte jeg selvfølgelig ikke om. Mest sannsynlig så hadde ikke kirurgen visst hva eteriske oljer var engang.

Det var mindre enn 48 timer fra jeg fikk tilbudet om operasjon til jeg lå på operasjonsbordet. Jeg kuttet ned på oljene, men jeg kuttet ikke helt ut. Brukte diffuseren, men tok noen OnGuard-softgels for å være sikker på at jeg ikke ble forkjølet og måtte utsette operasjonen.

Hvordan håndtere nervøsitet på operasjonsdagen

Så kom onsdag morgen. Klokka ringte grytidlig for jeg skulle møte på sykehuset senest kl 7 om morgenen. Nydusjet og fastende. Kjøreturen tok ca 30 minutter. Ingen grunn til å pynte på sannheten. Jeg var helt skranglete! Hele kroppen var helt iskald og jeg skalv. Jeg var rett og slett skikkelig nervøs. Ikke helt uventet, så jeg hadde smuglet med meg noen beroligende oljer. I bilen på vei inn til sykehuset så sniffet jeg direkte fra flasken, og før jeg gikk inn på sykehuset smurte jeg oljer på tøyet mitt. Det var en levende diffuser som beveget seg gjennom sykehusgangene denne tidlige februarmorgenen. Jeg brukte Copaiba, Peace og en helt ny olje som kommer til Europa senere i år – Adaptiv.

Operasjonen gikk som planlagt og midt på ettermiddagen kom mannen min og guttene våre og hentet meg hjem igjen. Med nesa i fatle og ganske redusert var jeg hjemme på sofa’n igjen.

En oljeerfaring utenom det vanlige!

Det jeg skal si nå, sier jeg ikke for å være noen superhelt eller noe. Men jeg pleier vanligvis aldri å spise smertestillende medikamenter. Etter at jeg studerte farmakologi, læren om hvordan medisiner fungerer i kroppen, så har jeg kuttet ut så og si all bruk av paracet etc. Vet du hvordan disse medisinene fungerer? Si at du har slått fingeren din og du får vondt. Fra fingeren og opp til hjernen går det noen nerver som kommuniserer med hverandre. Smertestillende medisiner stopper denne kommunikasjonen mellom nervene. Smertene er der like fullt, men hjernen får ikke beskjed.

Før operasjonen fikk jeg en hel håndfull med ulike medisiner, blant annet 2 g Panodil + fire andre piller. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle gjøre som jeg ble bedt om denne dagen og at jeg var i en situasjon hvor det var greit å ta smertestillende. Etter operasjonen fikk jeg ennå 1 g Panodil etter at jeg ba om det selv. Etter en slik operasjon så kjennes det ut som om du har fått en hard basketball hardt opp i nesa + at noen har brukt et rivjern inni bihulene på en aggressiv og voldsom måte. Ganske ubehagelig, men ikke uhåndterlige smerter.

Hjernetåke etter narkosen

Etter å ha ligget på sofa’n et par timer ønsket jeg å se om jeg kunne gjøre noe med denne hjernetåken som kommer etter narkosen. Det å være surrete i hodet synes jeg er utrolig ekkelt. Så jeg får Andreas, yngstemann, til å hente barneoljen som heter Thinker. Denne har en positiv egenskap på hjernen, så jeg tenkte at om jeg snuser litt på den og smører i nakken, så er det sikkert lurt. Kanskje hodet blir litt klarere? Vanligvis ville jeg nok godt for rosmarin, sitron og peppermynte, men jeg tenkte at Thinker er mildere og «snillere» akkurat nå. Så jeg smører litt i nakken.

BOM! Så skjer det …

Det var bare snakk om noen få sekunder. Mindre enn ett minutt. Jeg var ikke forberedt på denne reaksjonen, så jeg tok ikke tiden. Før jeg brukte oljen var jeg tydelig smertedempet etter medisinene. Og få sekunder etter å ha smurt Thinker i nakken, så opphører virkningen av medisinene. Det var, bokstavelig talt, som å få seg en midt i trynet! Unnskyld uttrykket …

Hva betyr denne reaksjonen?

Kanskje sitter du nå å tenker «de oljene er jo kjempeskumle!». Tenker du sånn, så fortsett å les, så skal jeg fortelle hva jeg tenker om dette. Selvfølgelig så var jo tilstanden med smertestillende som virket mer behagelig. Ingen tvil om det! Men – denne reaksjonen forteller meg noe viktig om de oljene jeg bruker. Om kraften i de.

Du husker hva som skjer når man tar smertestillende? Om disse signalene mellom nervene og hjernen som blir brutt? Slik at hjernen ikke oppfatter smertene? Det at jeg nå opplevde at virkningen av medisinene ikke virket lenger betyr at Thinker kan overstyre og «reparere» disse brutte signalbanene. Jeg har sett, hørt og opplevd mange utrolig historier om oljene. Men det er noe helt spesielt å få kjenne slike ting på egen kropp.

For et verktøy jeg har! For en kraft det er i naturen og i de eteriske oljene! Og de er her – tilgjengelige for oss å bruke. Det eneste du trenger å gjøre er å bestille de og lære deg hvordan de kan brukes. Jeg håper at du som har lest helt hit – forstår at eteriske oljer er så utrolig mye mer enn bare god lukt i en diffuser!

Min erfaring i dette er at eteriske oljer er mer effektive enn medisiner. Kroppene våre kjenner igjen oljene og signalene de gir kroppen vår. Når jeg kan ha en slik effekt av noen få dråper – tenk på hva disse eteriske oljene kan utrette når de blir brukt over tid. De forandrer liv! Jeg har sett det så mange ganger og jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor potente og effektive de er!

Modningsprosess

Ikke alle er klare for å bruke eteriske oljer første gang de hører om det. Sånn var det ikke for meg heller. Jeg var kjempeskeptisk og trodde at det handlet om god lukt og aromaterapi/massasje. En kjent herremann har sagt «La maten være din medisin»! Jeg er helt enig! Det vi spiser er det som holder oss friske eller gjør oss syke. Sammen med endel andre faktorer, men det blir et nytt blogginnlegg ;-p Er du klar til å ta skrittet inn i oljeverdenen og prøve ut hva dette er for noe? La meg få følge deg på veien. Holde hånda di og veilede deg! Lære deg hvordan du skal få best mulig utbytte av disse dråpene i din hverdag og ditt liv. Veien din starter her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!