doTerra MetaPWR

doTerra MetaPWR er en helt ny serie for optimal helse. Dette er en serie av flere produkter hvor du får både de kjente og kjære eteriske oljene, men også kollagen. I dette blogginnlegget vil jeg gi deg litt mer avansert informasjon. Vil du ha det enkelt, så er kanskje ikke dette noe for det. Men er du litt «nerdete» og vil dykke litt dypere, så les videre.

Trinn 1: MetaPWR Eterisk Oljeblanding

Hva er MetaPWR System?

MetaPWR System påvirker metabolismen, energien og helsen din positivt. Den hjelper deg til å leve livet til fulle. Hvert produkt – som er utviklet som en del av et system – byr på helt spesielle egenskaper. Samtidig som det støtter og styrker egenskapene til de andre produktene i serien. Med MetaPWR System er helheten virkelig større enn summen av delene. Det finnes selvsagt ingen kjappe løsninger for å oppnå en optimal metabolsk funksjon. Du må hele tiden ta smarte og sunne livsstilsvalg. Men – MetaPWR System kan maksimere og optimalisere effektene av livsstilsvalgene våre.

Hva betyr MetaPWR?

Kanskje du lurer på hva MetaPWR betyr? Meta kommer fra ordet metabolsk. Dette er treffende fordi MetaPWR System er utviklet for å støtte den metabolske helsen. Meta kan også bety «omfattende» eller «opphøyd». Det engelske ordet power (stavet P-W-R) kan selvsagt bety nettopp «power» (styrke), men det står samtidig for «Personal Wellness Realised» (Personlig Velvære Realisert).

Hva er MetaPWR eterisk oljeblanding?

MetaPWR eterisk oljeblanding inneholder en merkebeskyttet blanding av de eteriske oljene Grapefruit, Lemon, Peppermint, Ginger (ingefær) og Cinnamon (kanel). Alle av CPTG-kvalitet. CPTG står for Certified Pure Tested Grade – altså sertifiserte, rene, testede oljer Denne eteriske oljeblandingen finnes i alle MetaPWR-produktene, inkludert MetaPWR Assist og MetaPWR Advantage.

Preklinisk forskning tyder på at grapefrukt, med sine naturlige høye nivåer av den kjemiske forbindelsen limonen, kan støtte en sunn metabolisme når den inntas. Sitron har også et høyt innhold av limonen. Dessuten har Peppermynte vist seg å øke ytelsen ved fysisk aktivitet, når den inntas.

Og når alle de fem eteriske oljene kombineres i det rette forholdet, kan noe virkningsfullt skje. Daglig bruk av denne merkebeskyttende eteriske oljeblandingen kan bidra til å støtte din metabolske helse.

Hvordan lukter MetaPWR eterisk oljeblanding?

Aromaen til MetaPWR eterisk oljebladning er en herlig balanse av sitrus og krydder. Med et hint av mynte.

Slik bruker du MetaPWR eterisk oljeblanding

Ta MetaPWR eterisk oljeblanding for å støtte din metabolske helse. MetaPWR sin oljeblanding kommer i flere varianter – for å være så praktisk og tilgjengelig som mulig. I tillegg til at den kommer i en flaske på 15 ml, kommer den i to vegetar- og ketovennlige varianter: en beadlet (minikapsel) og en softgel. Disse to sistnevnte variantene gjør det enkelt å innta MetaPWR. Du kan med andre ord innta MetaPWR oljeblanding på flere ulike måter. Både når du er hjemme og på farten. Noe som gjør reisen mot personlig velvære mye enklere.

Trinn 2: MetaPWR Assist

Balansere blodsukkeret

Blodsukkernivåene er en av de viktigste helsemarkørene. Disse nivåene svinger naturlig avhengig av spise- og aktivitetsmønster. Svært høye topper og dype daler er et kjennetegn på en problematisk metabolisme.

Mange mennesker liker å ta berg-og-dalbane. Forventningene som kiler i magen i oppoverbakkene, og den skrekkblandede fryden i nedoverbakkene, fører til lange køer av opprømte entusiaster. Akkurat som med blodsukkernivåene vil ikke en berg-og-dalbane-tur én eller to ganger i året skape problemer på lang sikt. Men – kjører du berg-og-dalbane flere ganger om dagen, uke etter uke, kan det få konsekvenser. Over tid kan forhøyede blodsukkernivåer virke inn på kroppen.

Et sunt kosthold og regelmessig trening er de beste måtene å regulere blodsukkeret på. Med tanke på at bare 20 % av den voksne befolkningen i Europa har optimal kardiometabolsk helse, kan de fleste av oss ha bruk for litt støtte.

Hva er MetaPWR Assist?

MetaPWR Assist er en del av MetaPWR System, som består av produkter som støtter den metabolske helsen. Det bygger på MetaPWR Eterisk oljeblanding og inneholder ekstra urter og fytonæringsstoffer.

I et nyere preklinisk, dobbelblindet forsøk som overvåket 15 pasienter, viste de første resultatene at MetaPWR Assist, når det ble inntatt før måltider, bidro til at metabolismen av karbohydratrike måltider. Det er imidlertidig behov for mer klinisk forskning for å bekrefte dette.

Hvordan fungerer MetaPWR Assist?

MetaPWR Assist inneholder flere naturlige forbindelser, som i kliniske forsøk, har vist seg å fremme en sunn metabolisme.

Ekstrakt av morbærblad kan bidra til å opprettholde balansen i kroppens karbohydratmetabolisme.

Peppermynte, en viktig ingrediens i MetaPWR Assist, kan fremme fordøyelsen og støtte lever- og gallefunksjonen.

Når du tar MetaPWR Assist sammen med et måltid, kan morbærekstrakten hjelpe kroppen med å forbrenne karbohydratene du nettopp har spist, enda bedre. MetaPWR Assist skal selvsagt kombineres med et sunt og balansert kosthold. Du må spise næringsrike og fiberrike komplekse karbohydrater for å opprettholde en god helse. Eller – sagt på en bedre måte – mye grønnsaker og minst mulig bearbeidet mat. Og med bearbeidet, så mener jeg ikke at du ikke kan tilberede maten, men prøv så godt du kan å unngå halvfabrikert mat. Jo nærmere maten er sin opprinnelige form, jo bedre er det.

Trinn 3: MetaPWR Advantage

Hva er MetaPWR Advantage?

Folk flest vet at metabolismen påvirkes når vi eldes. Men dét er bare en del av sannheten. For metabolismen påvirker også aldringsprosessen! MetaPWR System, særlig MetaPWR Advantage, griper tak i forholdet mellom metabolismen og aldringsprosessen med NAD+, NADH og kollagen.

Hva er NAD+ og NADH?

Nikotiamid-mononukleotid, eller NMN, er en vital forløper i biosyntesen til nikotinamid-adenin-dinukleotid, eller NAD+. Dette er et koenzym som finnes i alle cellene i kroppen. Oh yes! Denne var avansert. Tenk at koenzymer er dine beste og viktigste venner. Enzymer er små «ting» som hjelper kroppen til å gjøre oppgavene sine. De fungerer som en slags katalysator. Forstår du ikke helt dette her, så er det helt greit. Bare vit at disse stoffene er godt for deg og kroppen din <3

NAD+ tjener flere funksjoner, men de viktigste er metabolske prosesser og mitokondriefunksjonen (mitokontrier er «kjernekraftverket» inne i cellene dine. Det er her energien din kommer fra). NAD+ omdanner mat til energi og tilbyr de cellulære energifabrikkene dine beskyttelse. Uten tilstrekkelig NAD+ nivåer kan ikke cellene skape den energien de trenger for å overleve og utføre funksjonene sine. Når du er 50 år, er NAD+ nivåene halvparten så store som de var da du var 20 år. Dette bidrar til helseutfordringer knyttet til vektkontroll og lavere energinivåer.

Prekliniske studier tyder på at tilskudd med NMN kan øke NAD+ nivåene og føre til at cellene og kroppens systemer fungerer på en mer ungdommelig måte. Det er imidlertid behov for mer klinisk forsking for å bekrefte dette. MetaPWR Advantage inneholder NMN fra gjærpulver for å øke NAD+ og NADH-nivåene i kroppen på en naturlig måte.

Hva er kollagen?

Kollagen gjør huden elastisk og fast og støtter en mager muskelmasse og bindevevet. Kroppen produserer kollagen naturlig, men produksjonen går ned med alderen. Å ta kosttilskudd kan styrke kollagenet i kroppen, men ikke alle kollagenprodukter fungerer like bra. De fleste kollagentilskudd inneholder bare én eller to typer kollagenpeptider (vanligvis de typene som er mest relevant for hudens fremtoning, elastisitet og rynker).

MetaPWR Advantage inneholder hele NI ulike kollagenpeptider, inkludert disse populære kollagentypene. Kollagen er det proteinet det er mest av i korppen, og alle de 28 kjente typene spiller en viktig rolle. Med MetaPWR Advantage legger vi altså vekt på den rollen kollagenet spiller i hele kroppen.

De ni typene kollagen i MetaPWR Advantage

  • Kollagen type I er knyttet til hudens fremtoning.
  • Kollagen type II bidrar til å beskytte skjelettet og er hovedkomponenten i brusk.
  • Kollagen type IV er det viktigste proteinet i basalmembranen. Den binder lærhuden og overhud sammen og danner en nettstruktur som gjør basalmembranen smidig.
  • Kollagen type V er knyttet til kollagenfibrenes regelmessige struktur og stabiliserer strukturen til type I og type II kollagen.
  • Kollagen type VI opprettholder den mekaniske funksjonen i cellen og støtter både muskelfunksjonen og cellemembranens integritet. Denne kollagentypen motvirker dessuten oksidative skader og apoptose.
  • Kollagen type IX er en viktig bestanddel i brusk og er hovedsakelig distribuert i bruskcellene i vekstplatene, leddene og mellomvirvelskivene.
  • Kollagen type XXV bremser fibrillasjonen i amyloid-beta-peptider.
  • Col1a2-protein er en kollagenfibrill.
  • Vakuolar proteinsortin 37A medvirker i cellevekst og celledifferensiering.

Altså – dette her er ikke enkelt. Jeg skal innrømme at teksten er sakset fra en ebok som doTerra har laget om hele MetaPWR-systemet. For dette er ny informasjon også for meg. Kanskje mest for «nerdene», men jeg valgte å ha det med her.

Verdt å merke seg

Hver kollagentype bidrar til å gjøre huden strammere og mer elastisk og fuktmettet. I tillegg styrker de blodkarene, støtter bindevevet og forbedrer den generelle vitaliteten. Når du blander MetaPWR Advantage, som er et hydrolysert pulver, med kaldt eller romtemperert vann, inntar du det som en væske. Dette betyr at kroppen enkelt kan absorbere de stabile, ikke-nedbrutte næringsstoffene. I de fleste ferdigpakkede kollagentilskudd som kommer i væskeform, er det vannbaserte leveringssystemet sterilisert ved hjelp av pasteurisering. Dette eliminerer skadelige bakterier, men også gunstige aktive ingredienser som vitaminer, flavonoider og polyfenoler. Til tross for dette er de faktisk mindre holdbare enn MetaPWR Advantage. I tillegg bidrar frakten av tungt vann verden rundt til å øke karbonutslippene. Ved å blande MetaPWR Advantage-pulver med vann, får du absorpsjonsfordelene ved væskebasert tilførsel. Men – uten verditapet som oppstår under pasteuriseringen (og uten sukkerinnholdet som vanligvis ledsager et ferdigpakket juiceformat!).

MetaPWR Advantage – kollagen

doTerra sitt kollagen kommer fra bærekraftig fanget kaldvannsfisk som har blitt hydrolysert (gjort lett fordøyelig). Til dette har det blitt brukt endonuklease og eksonuklease enzymer kent som proteaser. Disse enzymene danner små tripeptidfragmenter av tre aminosyresekvenser, som gir et optimalt opptak. Andre kollagentilskudd på markedet – enten fra landdyr eller marine kilder – har vanligvis et tripeptidinnhold på 15-35 %. Kollagenet i MetaPWR Advantage inneholder mer enn 70 % tripeptidfragmenter, som gir et optimalt opptak. Faktisk – i enkelte tilfeller tolv ganger så stort.

Andre ingredienser i MetaPWR Advantage

MetaPWR Advantage inneholder også reservatrol, roseepleekstrakt, ceramider fra ris, ekstrakt fra rød appelsin, tindved, biotin, hyaluronsyre og liposomal C-vitamin.

I følge innledende studier er både ekstrakt av rød appelsin og tidved polyfenole antioksidanter, men det er behov for mer klinisk forskning for å bekrefte dette. Antioksidanter bekjemper frie radikaler og forebygger oksidative skader og stress i cellene.

Hyaluronsyre, en viktig bestanddel i den ekstracellulære matriksen, opprettholder hudens integritet og helse. Syrens unike evne til å absorbere og bevarer vann forebygger tørr eller skadet hud.

Liposomal C-vitamin stimulerer ikke bare korppens fibroblaster til å syntetisere nytt kollagen, men stabiliserer også korppens kollagenfibriller via hydrokylering.

Slik bruker du MetaPWR Advantage

MetaPWR Advantage er et herlig appelsin- og sitronpulver som kan blandes med 150-240 ml kaldt eller romtemperert vann. Du skal ikke bruke varmt vann. Miks pulveret godt sammen i en shaker eller bland det inn i en smoothie. Drikkes med én gang.

Du får best resultater hvis du tar MetaPWR Advantage minst én gang daglig. Du kan ta MetaPWR Advantage når som helst på dagen. De fleste velger å ta det på morgenen fordi det passer best. MetaPWR Advantage trenger ikke inntas sammen med mat.

Forleng årene du lever med god helse, støtt den metabolske helsen og dra nytte av mange andre indre og ytre fordeler.

Finnes det plantebaserte eller veganske kollagenalternativer?

doTerra prøver å tilby plantebaserte alternativer når det er mulig. Og til deg som ikke ønsker å innta fiskebaserte eller marine produkter på grunn av kostholdsrelaterte begrensninger eller personlige preferanser, lurer sikkert på om et plantebasert MetaPWR Advantage vil bli tilgjengelig. Kollagen syntetiseres av dyr, så det er kun tilgjengelig fra animalske kilder. Du vil kanskje støte på produkter som er markedsført som vegansk kollagen. Men ser du nøye etter, vil du se at kollagenet vanligvis er en samling aminosyrer fra veganske kilder – ikke faktiske kollagentripeptider.

Husk – kollagen er noe kroppen din produserer naturlig. MetaPWR Advantage er utviklet for å tilføre det kollagenet korppen ikke produserer i like store mengder som den pleide. Kollagenet du får tilført i MetaPWR Advantage, bidrar til å erstatte kollagenet i kroppen din.

Trinn 4: Hvordan bruke MetaPWR System i hverdagen

MetaPWR Eterisk oljeblanding er tilgjengelig i en rekke varianter, noe som gjør det enkelt å tilpasse bruken. Hvis du liker smaken på MetaPWR, kan du tilsette det i drikkevannet, og da er flasken på 15 ml perfekt. Hvis du synes det er enklere å ta eteriske oljer i tilksuddsform, kommer du til å like beadlet- og softgel-variantene.

Med MetaPWR kan du følge de personlige preferansene dine – og du kan også lage en rutine som er tilpasset din egen livsstil. Du kan for eksempel starte dagen med å blande MetaPWR Advantage og vann i en shaker (tilsett gjerne en dråpe MetaPWR-olje hvis du liker smaken) og innta blandingen sammen med en næringsrik, proteinrik frokost og en MetaPWR Softgel. På formiddagen kan du så ta et par beadlets. Før middag kan du inna MetaPWR Assist og deretter avslutte dagen med nok en softgel før du legger deg.

Enten du akkurat har bestemt deg for å spise sunnere og begynne å trene, eller du har hatt en sunn livsstil i mange år, kan du bruke MetaPWR som en hjelp til å nå målene dine.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!