doTerra Together Kit

April 2022 var første gang vi så dette kittet. Together. En innholdsrik pakke som kan kjøpes både som startpakke og en vanlig standardpakke. Her får du 12 oljer, en diffuser, en lekker treeske til å ha oljene dine i og et hefte som beskriver doTerra sine produkter. Settet kommer i en lekker gjenbrukbar eske og inneholder også kort som gir deg forslag til hvordan oljene i Together kittet kan kombineres.

doTerra Together Kit inneholder Lavendel, Peppermint, Lemon, OnGuard, Eucalyptus, Lemongrass, Wild Orange Green Mandarin, Citrus Bliss, Adaptiv og Balance. Alle i 15 ml flasker. I tillegg får du Motivate i 5 ml. Laluz diffuseren og en lekker treeske med inngravert doTerra-logo følger også med. Klar for å lære litt om de ulike oljene?

Da jeg så at det kom et helt nytt startkit nå i april, så ble jeg så utrolig glad! Jeg elsker de andre kittene, men det er noe med å ha flere valg. Her får du mange spennende oljer og ikke minst en helt ny og lekker diffuser. Jeg gleder meg til å dele litt om disse oljene med deg. Løp gjerne og hent en kopp med en deilig varm drikke, og gjør deg klar til å dykke inn i oljeverdenen. (Den første setningen, i hver av oljebeskrivelsene, er doTerra sin beskrivelse av oljene når de oppsummerer kittet. Og så supplerer jeg litt)

Lavendel

Lavendel, en av de mest kjente oljene, er ideell å ha for hånden når du trenger et rolig øyeblikk for deg selv.

Dette er kanskje den mest kjente oljen for en rolig natt med god søvn. Gjerne i kombinasjon med noen andre oljer. Test for eksempel Lavendel sammen med Wild Orange. Sett diffuseren på inne på soverommet før du går på badet for kvelden. Min erfaring er at disse to oljene sammen hjelper deg til å gi slipp på stress og uro fra dagen og legge tankespinn til side.

Lavendel er også super på en misfornøyd hud. Det kan være noe som klør, svir, brenner osv. En super olje hvis du har vært uheldig med noe varmt (sol, brennesle, brennmanet eller kanskje stekeplate fra ovnen). Eller om du har møtt en veps eller mygg.

En annen fascinerende ting med Lavendel er at det er oljen for kommunikasjon. Har du Lavendel på i diffuseren eller smører den på deg, kan det hende du opplever at du enklere kan sette ord på følelser og tanker. Og – at de du er sammen med gjør det sammen. Perfekt å bruke i planlagte vanskelige samtaler. Men også veldig spennende å bruke – gjerne sammen med Wild Orange – i på steder der nye mennesker skal møtes.

Peppermint

Peppermint er energigivende og vitaliserende. Denne oljen gir deg et løft – når som helst på dagen.

En av mine favorittmåter å bruke Peppermint på er å ta én dråpe Peppermint og én dråpe Wild Orange i hånden. Smøre hendene sammen og forme de til en kopp opp mot nesen. Lukke øynene og trekke pusten rolig inn gjennom nesa. Holde pusten i noen sekunder, før jeg puster rolig ut gjennom munnen. Gjenta noen ganger. Dette her har reddet mang en ettermiddag hvor batteriene har vært litt utladet, hodet litt for fult og det fortsatt er endel igjen av kvelden. Prøv selv da vel! Og vær forberedt på å få en ny favoritt 🙂

Lemon – Sitron

Oljens gunstige egenskaper og oppkvikkende duft fremmer et positivt humør.

Det finnes et uttrykk som heter «sur som en sitron». Men egentlig burde det hete «Blid som en sitron». Eller – ok da – jeg skjønner jo at sitronen smaker surt. Det er bare det at man blir glad av å lukte på sitron og sitronolje. Denne oljen er som en støvsuger som fjerner skitt og møkk fra kriker og kroker. Både i kropp og sinn. Og slipper lyset inn slik at alt det rene og pene kan skinne.

Lemon er perfekt å bruke til å vaske med. Drypp gjerne en dråpe på kjøkkenfilla før du skal vaske over benken. Eller hvis det dukker opp en etikett/et klistremerke som ikke vil slippe tak. Denne oljen fjerner ting som sitter fast. Vi har testet stearin på en duk, tyggis i håret, tusjmerker og neglelakk og en del andre ting. Alt med stort hell. Emosjonelt sett vil også denne oljen hjelpe til å gi slipp på det som har satt seg litt fast.

OnGuard

OnGuard er en av doTerras mest populære oljer og oppfyller behovene dine.

Dette er en blandingsolje. Dvs at den består av flere ulike eteriske oljer. Oljene du finner her er: Wild Orange, Clove (nellik), Cinnamon bark/leaf (kanelbark og -blader), Eucalyptus og Rosmarin.

Noen ganger leser man om at mennesker trenger politibeskyttelse. Og hvis «store personer» skal ut i offentligheten, så får man en hel hær av politifolk og vakter som skal passe på denne ene personen. Har du hørt om dette før? OnGuard er liksom litt som disse politifolkene/vaktene for kroppen vår. Vaktholdet økes. Altså, jeg sitter jo nesten å rødmer her. For det høres så ufattelig barnslig ut. Saken er bare den at det er ikke alle ord jeg kan bruke. Derfor må du tenke deg til resten selv – og bruke fantasien. Uansett – denne er gull i diffuseren. Barna beskriver duften som pepperkaker, mens voksne sier gløgg eller jul.

I tillegg til å hjelpe kroppen med vakthold og beskyttelse, kan du smøre denne oljen på brystet hvis du skal et sted hvor du trenger et godt filter. Selv er jeg ganske sensitiv for alt som foregår rundt meg. Da kan det være godt å få litt hjelp til å beskytte seg selv. Det er ikke alle ansiktsuttrykk, småkommentarer og fakter som må «analyseres» hver gang. Eller – hvis man møter kranglete mennesker – det er faktisk ikke alle ord man må ta inn over seg. OnGuard kan gi deg dette filteret. Bare vær obs slik at du ikke bruker denne oljen på huden når du skal være ute i sollys.

Eucalyptus

Denne oljen virker lindrende og avslappende og er ideell sammen med Lavendel.

Er du en av de som liker å dusje om morgenen? Da har jeg et supert tips til deg! Drypp en dråpe eller tre med Eucalyptus i utkanten av dusjgulvet. I utkanten fordi vannstrålen ikke skal skylle bort oljen umiddelbart. Da får du en deilig diffuseropplevelse med den «ultimate» SPA-oljen. Eucalyptus har en rensende påvirkning på oss, samtidig som den skaper en ytre og indre følelse av sunnhet og velvære.

Visste du forresten at Eucalyptus ble brukt for å kontrollere infeksjoner og influensa under første verdenskrig? Det er så spennende å høre om hvordan oljer og urter har blitt brukt opp igjennom historien. Jeg tenker at tiden er inne for å ta tilbake noe av denne kunnskapen. Slik at vi lærer oss hvordan naturen kan brukes til vår fordel.

Eucalyptus er også en olje som er god for luftveiene våre. Bruk den gjerne i diffuseren hvis du du trenger litt ekstra omsorg i forhold til pusten. Det kan være om kroppen prøver å kvitte seg med noe som er i luftveiene (som f.eks ved hoste), hvis det føles tett og/eller tungt.

Lemongrass

Nyt den urteaktige aromaen som kan friske opp ethvert rom – du kommer langt med lite.

Lemongrass har blitt en av mine favorittoljer. Dette er en av de oljene som brukes i mat – gjerne fra det asiatiske kjøkkenet. Friskheten i denne oljen gjør den perfekt til å bruke i rom hvor man ønsker en bedre duft. Har du denne oljen så drypp et par dråper inn i papprullen på toalettpapiret ditt. Vips så har du en helt egen diffuser på toalettet/badet.

En av de tingene jeg bruker Lemongrass til er å spraye sengen hver gang jeg skifter sengetøy. Dette liker ikke disse små dyrene som lever i madrassen (grøss! Dette er sånt jeg helst ikke vil tenke på. Men jeg er glad for at det finnes naturlige løsninger).

Er du fysisk aktiv og av og til får litt utfordringer med sener og ligamenter? Da vil jeg anbefale deg å teste ut Lemongrass. Fortynn den med en baseolje eller putt den i litt krem og smør på der du trenger litt ekstra støtte.

Emosjonelt sett så er Lemongrass en fantastisk olje for å gi slipp på gamle ting du fortsatt bærer på. Den er rensende på flere ulike nivåer,

Wild Orange

Forfriskende og innbydende!

Solskinnsoljen som gjør at man bare MÅ smile. Er dagen mørk og humøret lavt, så sett på Wild Orange i diffuseren. Jeg lover! Denne gjør en stor forskjell. Wild Orange er også en olje som bidrar til mer kreativitet og produktivitet. En olje som gjør deg leken og fantasifull. På en positiv måte.

Om du er urolig om kvelden eller natten og ikke får sove, så har jeg et godt tips til deg. Bruk Wild Orange sammen med Lavendel. Disse to oljene sammen gir en god ro i kropp og sinn. Samtidig så hjelper den deg med å slippe tak i tankespinnet som holder deg våken. Du kan bruke oljene i diffuser, lage en spray til sengetøyet, eller du kan bruke oljene i tørketrommelen når du skal tørke sengetøyet. Her er det omtrent bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan bruke denne oljekombinasjonen.

Noen ganger når man er engstelig kan man oppleve at magen ikke spiller helt på lag. Inhaler denne oljen eller ta noen dråper i en kapsel. Eller hvis du opplever en brennende følelse i hals/bryst, så vil jeg anbefale deg å gi Wild Orange en sjanse. Ta en dråpe eller to og smør nedover på brystbenet. Nedover fordi mageenergien har snudd og gått feil vei. La meg forklare! Og på med de kinesiske brillene. Du har kanskje hørt om meridianer? Eller energibaner? Energien i magemeridianen går nedover. Det er ganske logisk når man tenker på hvordan maten beveger seg i fordøyelsessystemet vårt. Noen ganger kan denne mageenergien snu – av ulike årsaker. Dette kan gi ulike symptomer som oppkast, sure oppstøt, halsbrann osv. Da må vi prøve å snu denne energien tilbake til den riktige veien. Derfor skal du smøre Wild Orange i en nedoverbevegelse over brystbenet. Kult? Det synes jeg!

Green Mandarin

Green Mandarin er oppløftende og velduftende og kan brukes hele dagen.

Denne oljen kommer fra den umodne mandarinen. De fruktene som blir plukket fra slik at noen frukter kan vokse frem og bli modne. De er derfor grønne. Den eteriske oljen er hentet fra skallet på disse umodne mandarinene. Green Mandarin har mange gode påvirkninger på oss fysisk. Jeg vil nesten anbefale deg å skaffe deg en oljebok – hvis du ikke allerede har én. Da kan du lese om hvordan Green Mandarin kan gjøre en forskjell for mange av funksjonene i kroppen. Eller – du kan sette den på i diffuseren/bruke den i kapsel/ta en dråpe eller to i drikkevannet ditt og selv oppdage hva denne oljen kan gjøre for deg.

Emosjonelt er dette en olje for potensiale. Green Mandarin hjelper oss til å komme i kontakt med vårt indre barn og en ubekymret holdning til livet. Oljen hjelper oss til å se ut over de begrensningene vi har satt for oss selv. Slik at vi ser mulighetene og potensialet vårt. Vi blir mer opptatt av å nyte livet og får en følelse av å være på rett vei. Motet til å drømme de store drømmene kommer. Jeg holdt på å skrive «tilbake», men det er jo ikke sikkert at du har turt å drømme de store drømmene tidligere? Green Mandarin er i allefall en spennende olje, som absolutt bør brukes i hverdagen.

Citrus Bliss

Vil du ha følelsen av å være på ferie? Prøv et par dråper av Citrus Bliss!

Citrus Bliss er en lykkeblanding av flere eteriske oljer sammen. Her finner du Wild Orange, Lemon, Grapefruit, Mandarin, Bergamot, Tangerine, Clementing og Vanila Bean Absolute. Dette her er en skikkelig kraftbombe av et solskinn i både hjerte, sjel og sinn. En ordentlig gladolje!

Alle sitrusoljer vil – på en eller flere måter ha en positiv effekt på humøret vårt. Citrus Bliss er en fantastisk oljeblanding, som skaper en atmosfære av optimisme og forventninger om suksess. Den kan brukes som en PUREfume og vil påvirke menneskene rundt deg på en positiv måte. Du kan også bruke den på kontoret for å «advare» dårlige mennesker med kjipe hensikter – å komme bort til deg. Den motvirker altså dårlig stemning og humør.

Denne oljeblandingen av sitrusoljer er spesiell fordi oljene har kraftfulle adaptogener som samhandler med kroppen din. Dette ble kanskje vanskelig. La meg prøve å forklare. Vi er alle ulike individer med forskjellige utgangspunkt og behov. Adaptogene oljer vil tilpasse seg deg – avhengig av ditt behov. Du kan klarne hjernen og hjertet og samtidig bli beroliget og avslappet på samme tid. Og er det flere mennesker i samme rom hvor det står på en diffuser med Citrus Bliss – kan det beskrives ulike opplevelser. Nettopp fordi denne oljen gir oss akkurat det vi trenger – her og nå.

Adaptiv

Når du har behov for å roe ned er Adaptiv løsningen.

Dette her er en stor favoritt her i huset! Og jeg vet ikke om det er pga lukten alene eller om det er en kombinasjon av deilig lukt og en god påvirkning. Adaptiv er en olje som er sammensatt av flere ulike eteriske oljer. Her finner du Wild Orange, Lavendel, Copaiba, Spearmint, Magnolia, Rosemary, Neroli og Sweetgum. Sweetgum er en eterisk olje som ikke er så kjent. Den har en søt og god duft av skog, og en kjemisk sammensetning som kan minne om en kombinasjon av Copaiba, Frankincense og Douglas Fir.

Adaptiv vil hjelpe deg til å gå fra stresset til avslappet på kort tid. Frykt, bekymring og trangen til å kontrollere erstattes av en dyp ro. I tillegg til å gi deg en god følelse av ro, vil Adaptiv også kunne gi oss en forståelse av hva vi skal ta ansvar for, og hva som ikke er vår oppgave. Denne oljeblandingen kan rett og slett hjelpe oss til å sortere i oppgavene og prioriteringene våre, slik at stressbelastningen vil reduseres. Med Adaptiv i diffuseren vil alle cellene bli fyllt med en følelse av tillit, trygghet og frihet. Dette gjør at vi raskere klarer å tilpasse oss store forandringer og vi blir ikke like påvirket av det som før «vippet oss av pinnen».

Balance

En herlig måte å starte dagen på. Finn et øyeblikk der du kan samle deg og være til stede.

Balance er en nydelig blanding av flere ulike eteriske oljer. Her finner du Spruce, Ho Wood, Frankincense, Blue Tansy, Blue Chamomile og Osmanthus. Og akkurat som navnet sier – denne oljen handler om balanse. Som det står i en av oljebøkene mine «Livets små overraskelser og stress kan gjøre at vi kommer ut av balanse og mister fotfestet litt. Denne blandingen hjelper oss til å gjenvinne balansen og å jorde oss.»

Å starte dagen med Balance under føttene har gjort en stor forskjell i livet mitt. Noen dråper i hånden, smør hendene sammen og så smøre hele fotsålen med denne oljen. Det er en god morgenrutine for meg. Da er jeg mer i balanse – både fysisk og emosjonelt. Gjennom hele dagen. Jeg blir ikke så lett «satt ut», eller påvirket at det som skjer rundt meg.

Jeg vil oppfordre deg til å tenke litt «vidt og bredt» med denne oljen. Balance. Balanse. I kinesisk medisin så er alle ubehag og symptomer tegn på ubalanser. Hva tror du vil skje dersom disse kroppsfunksjonene kommer tilbake til balanse? Yes! Riktig! Derfor kan du leke med denne oljen og se om den kan hjelpe din kropp tilbake i balanse. Jeg kan gi deg et eksempel. En jente med mye vondt, knyttet til en gjentagende, månedlig, kvinnelig greie. Dette er en ubalanse. Ta 2-3 dråper Balance, bland med litt baseolje, og smør på nedre deler av magen og evt på nedre del av ryggen. Hver dag gjennom hele måneden. Se hva som skjer. Kanskje er dette nok til å gjenvinne balansen.

Motivate

Få litt ekstra motivasjon og gi selvtilliten en et løft!

Nok en deilig blanding av ulike eteriske oljer. Her finner du Peppermint, Clementine, Coriander, Basil, Yuzu, Melissa Rosemary og Vanila Bean Absolute. Og som navnet indikerer – her får du flytende motivasjon på flaske. Perfekt å bruke i diffuseren.

En ting som er gøy å gjøre når doTerra har laget en oljeblanding til oss – er å se på hver enkelt olje i blandingen. Da skal man ikke bruke så lang tid før man finner massevis av ulike bruksområder til disse oljene. Motivate inneholder oljer som kan lokke frem smilet, lade batteriene bedre (altså på deg – ikke mobilen din), pulverisere følelser av å være forvirret og overveldet, nederlag og «på-stedet-hvil». Dette er oljen du finner frem når du har mistet motet, overbevisningen og motivasjonen.

Laluz Diffuser

En elegant og stilig duftspreder som kan brukes over alt.

Laluz ser ut som en lekker skulptur og tar seg godt ut i alle husets rom. Den lager ultrasoniske vibrasjoner og omdanner vann og eteriske oljer til en duftfylt damp som spres seg i rommet. Den kan stå på i opp til åtte timer. Dette gjør at du kan spre dine favorittoljer i luften gjennom hele dagen eller hele natten.

Denne diffuseren tar 120 ml og dekker et rom på inntil 30 kvadratmeter. Det er ulike nivåer for hvor mye damp du ønsker at skal komme ut. Ønsker du mye damp kjører diffuseren i opp til 4 timer. Velger du lav mengde damp, så kan den kjøre i opp til 8 timer. Laluz vil automatisk slå seg av dersom den går tom for vann.

Oppsummering doTerra Together Kit

Her ble det mye informasjon på én gang. Håper ikke du er helt utslitt, men at jeg har inspirert deg til – enten å begynne å bruke oljer – eller til å ta frem doTerra-oljer du allerede har stående hjemme. Ønsker du å bestille dine første oljer, så gjør du dette her. Har du noen spørsmål før du starter? Send meg en mail eller melding. Hvis du bruker chat-funksjonen på nettsiden her, så husk å vær logget inn på facebook før du skriver. Ellers får jeg ikke sendt deg svar tilbake.

Mange av oljene i denne pakken kan brukes innvortes. De oljene du IKKE skal bruke innvortes er Eucalyptus, Citrus Bliss, Adaptiv, Balance og Motivate. Med innvortes bruk mener jeg å bruke oljene i matlaging/baking, ta 1-2 dråper i et glass vann/Farris, eller bruke i kapsel. Det er ikke alle som ønsker å bruke oljer på denne måten – og det er helt greit. Jeg ønsker bare å gjøre deg oppmerksom på at du ikke kan bruke alle oljer fra doTerra innvortes.

Jeg er i skrivende stund i ferd med å lage et hefte hvor jeg beskriver ulike måter å bruke disse oljene i Together-pakken på. For meg er det viktig å gi deg en trygghet i hvordan du skal bruke oljene dine. Slik at du kan nyte de og leke med de og glede deg over å ha disse små flaskene og en diffuser i hus. Samtidig har jeg en facebookgruppe som er eksklusiv for de som er i team Lykkeligevalg. Dette er også et fint og trygt sted å være. Jeg håper vi sees på innsiden!

Kos deg med oljene dine og har du noen spørsmål så vet du hvor du finner meg! Og til deg som allerede er en oljeentusiast – har du noen tips og erfaringer med disse oljene, så del de gjerne i kommentarfeltet. Og til slutt – tusen takk for at du leste helt hit. Det var laaaaaangt, men forhåpentligvis både inspirerende og spennende lesning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!