Eteriske oljer til hund

Jeg får stadig spørsmål om det å bruke eteriske oljer til hund. Hunder kan også ha god effekt av oljer – akkurat som oss mennesker.

Her vil du lære mer om oljeblandinger for urolige hunder, til mageproblemer, vonde ledd og mye mer. Alt for våre beste venner.

Akkurat som for mennesker, er lukter nært knyttet til opplevelser også for hunder. Når du introduserer hunder for nye eteriske oljer har jeg et godt råd til deg. Sørg for at hunden er rolig og trygg når de får kjenne nye dufter. Et eksempel – hvis du har en hund som er livredd på nyttårsaften og du skal introdusere den for beroligende oljer, så begynn tidlig. Ikke sett diffuseren på første gang på nyttårsaften midt i all rakettoppskyting. Det kommer ikke til å bli en suksess. I verste fall har du fått en hund som aldri kommer til å få en beroligende effekt av lavendel.

I dette innlegget har jeg lyst til å dele ulike oppskrifter med deg. Jeg kan dessverre ikke skryte på meg noen egenerfaring med oljer og hunder, men jeg har hørt mange fine historier fra venner og bekjente. For mange år tilbake hadde jeg en nydelig riesenschnazer som het Charlie. Det var jo mange år før oljene kom inn i livet mitt. Men jeg er sikker på at han hadde fått oljer både her og der, hvis han hadde levd idag.

På bildet rett over her ser du Charlie og meg. Han var diger. Han sprengte høydetabellen for sin rase. 76 cm høy over ryggen og 55 kg. Det betyr at han ville tålt høyere doser med eteriske oljer enn en liten hund. Vekt er nemlig et viktig element i forhold til mengden oljer hunden tåler. Jo mindre hund, desto færre dråper med oljer skal de ha. Tenk akkurat som du ville gjort med en baby – hvis du har en liten hund. Husk å fortynne de eteriske oljene med baseolje når de skal smøres direkte på hunden.

Støtte til ledd

Det finnes mange måter å bruke oljer på. Her får du først en oppskrift på en spray som er enkel å spraye på ømme og vonde ledd hos hunden din. Bruk en 30 ml glassprayflaske til dette. Til denne sprayen trenger du følgende:
10 dråper Frankincense (Virak på norsk)
10 dråper Myrrh
5 dråper Copaiba
5 dråper Ginger (Ingefær)
5 dråper Wild Orange
2 ss Aloe Vera Juice

Bland dette og fyll opp med kokt avkjølt vann i sprayflasken. Ristes før bruk og sprayes på problemområder inntil 4 ganger daglig.

Husk at hva hunden spiser også kan være med på å avgjøre helsen. Sørg for et godt for tilpasset din hunds størrelse og behov.

Om du heller liker å massere hunden din, så kan du smøre fortynnet Frankincense direkte på vonde ledd.

Farvel til engstelse og uro

Her vil jeg først minne om det jeg skrev først i dette innlegget om lukt og assosiasjoner. Bruk oljer først i trygge omgivelser når hunden er rolig. Da vil du få best utbytte av oljene når hunden virkelig trenger de for å roe seg ned.

Denne oppskriften er også på en sprayflaske, 30 ml. Og du trenger kun to oljer:
25 dråper Lavendel
15 dråper Cedarwood
Fyll opp flaska med kokt, avkjølt vann

En fin måte å lære hunden denne lukten og den beroligende effekten av den, kan være å spraye hånden din med denne blandingen og så stryke hunden din over pelsen. Gjenta dette hver dag i noen dager før du virkelig trenger en beroligende effekten.

Når hunden er urolig, så kan du spraye på hundens bryst og rygg, og potene på bakbena. Du kan også spraye på den/de plassene hunden oppholder seg mest, som f.eks senga, buret osv.

Rene ører

Denne blandingen er både for desinfisering og rengjøring. Igjen 30 ml sprayflaske og du trenger følgende:
15 dråper Lavendel
10 dråper Basil (Basilikum)
5 dråper Frankincense (Virak)
1/2 ts alkohol
1/4 ts baseolje
Fyll 3/4 av flasken med Eplecider eddik
Fyll opp med kokt, avkjølt vann

Spray på en ren klut eller bomullspad og tørk over ørene morgen og kveld. Du skal kun tørke der du ser og aldri inn i ørekanalen.

Godt på sår hud

Akkurat som med små barn, så kan hunder også få små snitt i huden, avskrapninger av hud og andre sår. Igjen en sprayflaske på 30 ml som skal brukes:

10 dråper Frankincense (Virak på norsk)
10 dråper Helichrysum
10 dråper Lavendel
Fyll halve flasken med Aloe Vera Juice og resten med kokt, avkjølt vann

Spray på sår to ganger daglig.
Tips! Du kan tilsette kolloidalt sølv i denne blandingen for antimikrobielle egenskaper. Da bruker du 1 ss pr 30 ml flaske

Drømmefordøyelse

Noen ganger trenger hunder litt hjelp til fordøyelsen også. Her er et fint tips. Spray flaske 30 ml igjen.
5 dråper Peppermint
10 dråper Ginger (Ingefær)
10 dråper Coriander
1 ss Olivenolje
Kokt, avkjølt vann til å fylle opp flaska

Spray en eller to ganger nedover magen og tarmområdet. Masser lett inn, samme retning som klokka. Du kan også spraye litt på fingrene dine og smøre litt i munnen på hunden også. Dette er helt trygt.

Ikke bruk mer enn 3-4 ganger daglig.

Dette er bare en liten bit av hva oljene kan tilby deg og din hund. Men det er en fin begynnelse. Og her har du mange vanlige hverdagstilstander hvor oljene er nyttige å ha.

Har du hund, men ikke oljer ennå? Det kan du raskt ordne, ved å bestille her.
På linken vil du finne ulike startpakker, men – du kan også sette sammen dine egne pakker. Send meg en melding så hjelper jeg deg å skreddersy en pakke tilpasset ditt behov.

1 hendelser på “Eteriske oljer til hund”

  1. Tilbakeping: Eteriske oljer og katt - Lykkeligevalg.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!