Hjemmelaget mangois

Lite er så enkelt og så godt som hjemmelaget iskrem. Spesielt om du vil ha den vegansk. Nicecream kalles det og lages av frosne bananer.

Her har jeg delt en oppskrift med mango og eteriske oljer fra sitrus, men husk – en oppskrift er bare et utgangspunkt. Her er det bare å mikse og lage sine egne favoritter. Passer perfekt for de som har melkeallergi eller glutenallergi.

Man trenger å ha litt is i magen! Spesielt nå på sommeren.
Og jeg elsker is! 

I hele 2019 har jeg vært melkefri – stort sett. Jeg har sklidd ut littebittegranne, men ikke mye. 
Til tider har det vært vanskelig – jeg skal innrømme såpass.
Dette er mitt aller første år uten soft-ice. Og det er nemlig ikke bare enkelt for en iselsker som meg …

Da er det flott å kunne lage is selv. Og det er jo så veldig enkelt! Gutta mine kan lage det selv, og de er 7 og 9 år. Da må nesten du også prøve. Og det er sunt! Mye sunnere enn den isen du får kjøpt. Iallefall om du holder deg til oppskriften som kommer her 🙂

Du trenger:
* en food processor eller en blender
* 3-4 frosne bananer 
* 1 pk Oatly vaniljesaus
* 1 pk frossen mango
* 4 dråper Tangerine olje fra doTerra

 

La bananene og mangoen tine litt på benken før du begynner. Er de skåret i biter før frysing holder det å vente ca 10 minutter. Er bananene hele, så la de tine litt lenger. Til de begynner å bli litt myke når du klemmer på de. 15-20 minutter er fint.
Ha alle ingrediensene i food processoren eller blenderen og kjør rundt til alt har en jevn masse. Her snakker vi silkemyk soft-is-konsistens altså.
Så er det bare å få isen over i en bolle og dele med noen man er glad i ♥

Om du er som meg, så er en oppskrift bare et utgangspunkt for eksperimentering. Her kan du endre smak og innhold i det uendelige. 

Nå vet du hva du skal bruke alle de overmodne, flekkete bananene til! Skrell de og putt de i fryseren. Så kan du lage deg deilig, vegansk nicecream akkurat når du får lyst på. 

Hyggelig om du legger igjen en kommentar når du har prøvd oppskriften ♥
Eller om du har en spennende smaksvariant du vil dele ♥

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!