Hvordan bruke Lavendel og Gurkemeie

En av de mest spennende fordelene ved å bruke eteriske oljer er alle de ulike variasjonene oljene tilbyr. Om du ikke kjenner til eteriske oljer ennå, vil du snart finne ut av at hver oljer har flere titalls bruksområder for bare én enkelt olje. Det er derfor disse oljene er så praktiske i hverdagen. Om du har brukt eteriske oljer en stund nå, så har du kanskje oppdaget hvor lett det er å inkludere oljene i dine daglige rutiner?

Om du er på jakt etter eteriske oljer som kan brukes i nesten alle aspekter av din daglige helserutine, er Lavendel og Gurkemeie to oljer som du definitivt vil ha for hånden. Med mange fordeler og en hel rekke enkle måter å bruke de på, er dette to oljer som du burde ha i oljesamlingen din.

Helse på innsiden

Både Lavendel og Gurkemeie har noen overraskende fordeler når de brukes innvortes. Ved å bruke disse oljene daglig og ukentlig, vil du kunne oppnå noen av disse mulige fordelene:

Gurkemeie

  • Hjelper med å støtte sunn glukose- og lipidmetabolisme *
  • Forbedrer antioksidantnivået i cellene *
  • Støtter cellene våre i alle stadier av livssyklusen og øker den generelle cellulære helsen *

 

Lavendel

  • Reduserer engstelige følelser og fremmer fredelig søvn *
  • Støtter kroppens hjerte- og karsystem *
  • Forbedrer hudens utseende og beroliger mindre hudirritasjoner *
  • Synergetiske effekter som bidrar til å berolige og roe ned nervesystemet *
  • Fremmer følelser av vitalitet *
  •  

Brukertips: For bruk av Gurkemeie innvortes; fortynn én dråpe i noen dråper væske og svelg. Lag deg for eksempel en kopp med Golden Milk.

For innvortes bruk av Lavendel kan du lage deg en kopp te hvor du bruker en liten teskje med honning eller annen naturlig søtning, 1 dråpe doTerra Lavendelolje og varmt vann.

Du kan også bruke Gurkemeie- og Lavendelolje i doTerra sine vegetabilske kapsler. Brukes sammen eller hver for seg. 

 

Aromatisk bruk

Med tydelige, sterke aromaer, har Gurkemeie og Lavendel kraftige effekter når de brukes aromatisk. Gurkemeie har en varm og jordaktig lukt, mens Lavendel har en lys, blomsteraroma. Mens den aromatiske profilen til hver av disse oljene er veldig ulik, vil begge oljene definitivt bli ditt valg når det gjelder diffuser og aromatisk bruk.

 

Bruk Gurkemeie i diffusere når …

Når du ønsker å gi deg selv et følelsesmessig løft eller forbedre humøret, bør du vurdere å ha eteriske olje fra Gurkemeie i diffuseren – i nærheten av der du oppholder deg.

 

Bruk Lavendel når …

Når du trenger å lette følelser av spenning, eller ønsker å fremme positive følelser av selvbevissthet, er Lavendel den rette eteriske oljen å ha i diffuseren. Denne eteriske oljen er også nyttig når du vil forberede kroppen på sengetid.

 

 

Topiske fordeler

Når det gjelder dine daglige hygienerutiner og det å holde huden klar og ren, kan både Lavendel og Gurkemeie gi mange fordeler. Ikke bare vil bruken av disse oljene bidra til å redusere utseendet på urenheter og fremme en klar og sunn hud, men de blir enkle å inkludere i din daglige hudpleierutine.

 

Brukertips: Mange av oss opplever urenheter og kviser i huden, i løpet av måneden. Bruk én til to dråper Gurkemeieolje til de berørte områdene, etter å ha fortynnet oljen med en baseolje som f.eks. fraksjonert kokosnøttolje. For frisk hud, legg til én dråpe Lavendelolje til din daglige ansiktvask eller fuktighetskrem.

 

 

* Disse påstandene er ikke ment til å diagnostisere, behandle eller forebygge noen sykdommer.

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!