i morgen …

Har du noen gang tenkt «jeg skal gjøre det i morgen»? Eller «i morgen blir alt bedre». Eller kanskje «jeg gleder meg til barna blir litt større …»?

Det er så lett å leve «i morgen». Og når vi lever foran, så glemmer vi øyeblikket og tiden vi har – her og nå. Og du kan risikere noen skikkelige lykketyver.

En klok person sa en gang at «det eneste du har er her og nå». Fortiden er historie og det eneste du kan bruke den til er å ta lærdom av den. Du kan planlegge og drømme om fremtiden, men vi har ingen garanti for at den kommer. Kanskje fremtiden bråstopper om kort tid? Det eneste vi har ER her og nå. Og da er det viktig å være tilstede – HER OG NÅ.

Takknemlighet

Én ting du kan gjøre for å være mer i øyeblikket er å skrive en takknemlighetsjournal. Eller dagbok. Kjøp deg en fin bok og bruk 10 minutter hver kveld til å skrive ned 5 ting du er takknemlig for. Unngå de store selvfølgelige tingene du er takknemlig for. Som f.eks snille barn, fint hus, bra jobb. Det er viktig å være takknemlig for disse tingene også altså! Men de tingene jeg vil du skal skrive, skal være mer hverdagslige ting. Eksempler på dette kan være personen foran meg i køen på Kiwi slapp meg foran, så jeg kom fortere ut av butikken. Eller – på vei hjem fra jobben, så var det en bil som stoppet og slapp meg ut i krysset så jeg slapp å vente en evighet. Sånne småting. Og summen av disse småtingen kan bli kjempestore!

Ved å legge merke til de små tingene i hverdagen, så begynner du også å lete etter de. Når du vet at du skal skrive ned minst 5 slike hendelser hver dag så – TRO MEG – begynner du å lete etter disse tingene.

Spiralen snur

I en hektisk og stressende hverdag er det lett å overse de små positive tingene. Det er faktisk innmari lett å se de negative tingene. Og gjøre de kjempestore. Hva mener jeg med dette? Det kan være mannen som har satt noe inn i oppvaskmaskinen på et annet sted enn du ville ha gjort. Eller at kjelen står på feil sted. Dette kan lett bli et irritasjonsmoment – hvis man er stressa og sliten. Dette kan være tegn på at du befinner deg i en spiral som peker nedover.

Ved å bevisst lete etter de positive tingen, så ville du kanskje smilt og sett at mannen din faktisk hadde gjort en innsats for å hjelpe deg. Og det er når du leter etter det positive i andre mennesker – at du faktisk finner de. Og da kan du snu spiralen til å peke oppover.

Dette er så utrolig vanskelig og enkelt på samme tid. Og det er faktisk bare du som kan endre på det. Det er deg det kommer an på.

Snart, snart, i morgen

Lever du foran? «Jeg skal snart gjøre det!». «Jeg gjør det i morgen». «Jeg må vente til barna blir større». «Jeg skal bare ….» Dette kan bli en skikkelig lykketyv – hvis du ikke passer deg.

Jeg kjenner noen mennesker som bare gleder seg til fremtiden. Og da mener jeg ikke ferieturen om to uker. «Når jeg blir pensjonist skal jeg begynne å kose meg. Det er da livet starter». Eller «det er så utrolig slitsomt med små barn. Jeg ser bare frem til at de blir så store at de klarer seg selv». Hva med å stoppe opp litt og leve litt nå? Her og nå. Mens du er ung. Har kreftene. Livsgleden. Og helsa. Livet bør fylles med det vi liker hele tiden. En jobb man trives i. En ukeplan med fritidsaktiviteter som gir rom til å gjøre noe man har lyst til. Tid med venner som gir påfyll av energi og gode minner.

Livet er så kort. Det er så skjørt. Og det kan være over før vi rekker å tenke oss om. Vi har ingen garantier for morgendagen. Alt vi har er her og nå. Bruk tiden din klokt.

Favorittsang og favorittordtak

Jeg har en favorittsang som jeg hører på når det stormer som verst. Som får meg ned på jorda og tilbake til hverdagen. Kanskje du har hørt den før? Hverdagliv heter den, og du kan høre den her. Den setter tingene i perspektiv. Hør på den og legg igjen en kommentar om hva du synes om den.

Jeg har også et favorittordtak til å minne meg på å leve her og nå.

Dagen idag er morgendagen du drømte om igår

Eteriske oljer

Et annet viktig verktøy er også eteriske oljer. De kan hjelpe oss til å bremse. Til å få motivasjon til å gjøre endringer. Inspirere oss til å bli bedre. Løfte oss til noe som vi kanskje ikke trodde var mulig. Det finnes mange ulike eteriske oljer for akkurat dette formålet. Om du er helt ny til eteriske oljer og omtrent ikke vet hva dette er, så send meg en melding! Sammen kan vi finne ut av hvilke oljer som kan gjøre en forskjell for deg. Du fortjener å leve din beste versjon av deg selv. Og du fortjener å nyte livet. Tiden. Øyeblikkene.

Ta vare på deg selv og de du er glad i. Bruk tiden du har fått – idag. Her og nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!