Madagascar Vanilla

Mmmmmm …. Denne oljen her er en av de jeg virkelig kunne ønske at jeg kunne snust inn og opplevd duften av. Vanilje …. Mmmmm … Endelig har denne godbiten av en Absolute kommet inn i sortimentet til doTerra. Madagascar Vanilje er nemlig ikke en eterisk olje, men en Absolute. Den kan bruke i matlaging og drikke og jeg skal gi deg noen tips på andre bruksområder også. Bli med til Madagaskar og vaniljens spennende egenskaper.

Duften er kjent og nostalgisk. Stemningsfull og romantisk. Verdsatt siden de gamle aztekernes tid og ofte brukt i parfyme. Vanilje er en av de mest populære aromaene i verden og en av de dyreste å produsere.

En ikonisk Absolute

Vanilje er et kjært medlem av orkidéfamilien. Det er en flerårig klatreplante som blir mellom 20 og 25 meter, med gulhvite blomster. Blomstrene må håndpolineres og det tar tre til fire år før vaniljeplanten begynner å produsere vaniljestangen. Når denne er moden må den plukkes for hånd. Vi begynner å forstå hvorfor dette er en eksklusiv olje – ikke sant?

Bønnene går deretter gjennom en tid- og arbeidskrevende prosess for å la vaniljestengene utvikle aromaen og smaken fullt ut. Deretter males bønnene i små bier, og for å bevare den naturlige vaniljearomaen, brukes trykksatt CO2 i en to-trinns ekstraksjonsprosess som fanger opp de aromatiske komponentene fra bønnene – for å lage en Absolute. doTerra kombinerer Absolute med fraksjonert kokosnøttolje og resultatet er doTerra Madagascar Vanilje. Dette er en duft – i følge doTerra – ALLE vil elske.

Innvirkningen på lokalsamfunnet

Omtrent 80 % av hele verdens ekte vanilje kommer fra Madagaskar. Dette på grunn av et perfekt tropisk klima som er perfekt for vanilje. På Madagaskar er tusenvis av mennesker ansatt i doTerra sin produksjon av vanilje. Innhøstingen er en avgjørende kilde til sysselsetting for bygdesamfunn og en integrert del av den lokale økonomien.

Gjennom Co-Impact Sourcing hjalp doTerra Healing Hands Foundation med å finansiere et sosialt prosjekt kalt Mahadera Agricultural Traning Center, som ligger i vekst- og høstingsområdene på Madagaskar. Dette senteret, bygget og drevet av våre partnere, tilbyr en treåring opplæring for barna til vaniljebøndene, for deretter å gi de tilgang til videre utdanningsmuligheter og en sikrere fremtid for seg selv og sine familier. Senteret fokuserer på å undervise viktige ferdigheter som avlingsdiversifisering og økonomistyring.

Hvordan bruke Madagaskar Vanilje

Madagascar Vanilla kan brukes på «alle mulige» måter. Dvs på huden, innvortes og aromatisk. I oversikten fra doTerra står det også at den kan brukes ren på huden. Samtidig er det en liten OBS til de med sensitiv hud – og noe jeg alltid anbefaler – fortynn oljen med en baseolje før du smører den på huden. Dette er en god regel å alltid følge. Da gjør du aldri noe galt.

Vanilje har en rik, varm og søt aroma. Den skaper en trøstende og avslappende atmosfære.

  • Bruk Vanilje i diffuseren din. Enten alene eller i din favorittblanding.
    Tilsett noen dråper Madagascar Vanilla i badevannet ditt (gjerne sammen med litt badesalt)
    Har du lyst til å «ha med deg duften gjennom dagen» kan du lage en purefume-blanding eller tilsette noen dråper Madagascar Vanilla i body lotion din. Anbefaler deg å teste ut doTerra sin SPA Hand & Body Lotion som er uten duft. Å ha Vanilje i Body Lotion gir en skikkelig deilig luksusfølelse.
    Gi morgen kaffen, teen eller smoothien et deilig smaksløft med bare et snev av Madagaskar-vanilje.
    Baker du din favorittkake, så putt noen dråper Madagaskar Vanilje i glasuren, eller i selve kaken. Gir en ekte og ren smak av vanilje.

Emosjonell bruk av Madagascar Vanilla

Når man sliter med selvmedfølelse (noe vi alle gjør), bør du ta frem Madagascar Vanilla. De følelsesmessige fordelene med Vanilla er at den gir en følelse av å «være hjemme i seg selv». Bare når du virkelig er i stand til å elske den du er, kan du nå ut for å dele dine unike gaver med andre. Når du føler deg trygg på deg selv, er det så mye enklere å leve livet ditt fra et sted med selvmedfølelse. Aromaen av vanilje vil hjelpe deg med å løfte deg ut av denne syklusen «Jeg er aldri god nok» og til et høyere nivå av aksept for at du er perfekt og god nok – akkurat som du er.

Hvis du noen gang har luktet på aromaen av vanilje, vil du vite at det fremkaller en følelse av hjemmekoselig komfort. Madagaskar Vanilje er avslappende og beroligende for sinnet og følelsene dine. Trenger du å føle deg rolig i en stressende periode? Ta med deg doTerra Madagascar Vanilla.

Diffuserblandinger med Madagascar Vanilla

Her kommer noen forslag til diffuserblandinger du kan bruke for å bli bedre kjent med Madagaskar Vanilje.

Krydret GresskarLatte – 2 dråper Madagascar Vanilla og 3 dråper Harvest Spice

Søte drømmer – 2 dråper Lavendel, 2 dråper Wild Orange og 1 dråpe Madagascar Vanilla

Bedre vær – 1 dråpe Madagascar Vanilla, 2 dråper Black Spruce og 2 dråper Cypress

Søt musk – 1 dråpe Ylang Ylang, 2 dråper Sandalwood og 2 dråper Madagascar Vanilla

Sitronmarengspai – 5 dråper Lemon, 2 dråper Madagascar Vanilla og 1 dråpe Cedarwood

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!