Magnolia – mer enn bare god duft

De fleste har sett de vakre magnolia-blomstene om våren. Men visste du at det lages eteriske oljer av blomstene? Liker du duften av magnolia så kan du bytte ut parfumen din, men det er mer med magnolia …

Forsett å lese og lær mer om både de fysiske og emosjonelle egenskapene til denne nydelige oljen fra doTerra.

Magnolia er et gammelt tre som er velbereist. Det har eksistert i massevis av år og finnes neste over alt. Jeg fikk mitt første Magnolia-tre i sommer og gleder meg til å se det blomstre til våren. Magnolia har noen av de vakreste blomstene jeg noen gang har sett. Og på en eller annen måte føler jeg meg veldig tiltrukket til disse blomstene. Denne tiltrekningen har tidligere vært en gåte, for det har vært en tiltrekning som har vært sterkere enn bare utseendet.

Du har kanskje kjent duften av disse blomstene? Ofte så vil dufter være avgjørende. Avgjørende i forhold til om vi vil lukte mer på blomsten, eller om vi bare går videre. Jeg tror – at hvis du liker duften av noe, så er det fordi kroppen trenger noen av komponentene i det du lukter på. Og nå snakker jeg eteriske oljer. Ikke sjokolade, kaffe og pizza …

Noen hevder at det du opplever har en dårlig lukt er det du trenger. Jeg mener det stikk motsatte. Det du liker duften av – er det du trenger. Og lukter endrer seg. Akkurat som vi gjør. Derfor er det veldig spennende når du faller pladask for en duft og snuser masse på en olje. Og plutselig er det akkurat som om den gode duften forsvinner. Opplevelsen er ikke like god lenger.

Har du opplev dette? Jeg kjenner mange som har det slik!

Siden min nese ikke virker, og jeg ikke kan kjenne duften av oljene, er det ekstra spennende med denne tiltrekningen. For selv om ikke jeg opplever duften, så kjenner kroppen min at dette er noe for meg. Denne blomsten har noe som jeg trenger! Og når jeg dykket litt dypere ned i hvordan du kan bruke Magnolia, så ble jeg  jo ikke veldig overrasket.

Hva kan jeg bruke Magnolia-oljen min til?

Her kommer en liten innføring i hva denne nydelige oljen kan brukes til. For den er nemlig mye mer enn bare god duft!

Magnoliaoljen er utvunnet fra blomstene og det trengs mer enn 5.000 blomster for å produsere 15 ml eterisk olje. doTerra henter sine råvarer fra Kina. Som sagt finnes Magnolia snart over hele verden, men det er i Kina vi finner oljen som inneholder den kjemiske balansen som vi ønsker. Her får du hele 71 % Linalool i Magnoliaoljen. Linalool er en naturlig kjemisk komponent som finnes i blomsteroljer. 71 % Linalool sier deg kanskje ikke så mye, men det betyr at Magnolia har mer enn dobbelt så mye Linalool som Lavendeloljen.

Linalool er kjent for sin gode effekt på nervesystemet, hormonene våre, immunsystemet og huden.

Når vi snakker nervesystem så er stikkordene her: beroligende, avslappende, reduserer stress og den er god for søvn. Dette betyr vel at de fleste av oss trenger litt Magnolia av og til?

Linalool er også kjent for sin positive effekt på tøysete celler. Da mener jeg celler som ikke oppfører seg helt som de var tenkt. Det kan f.eks være celler som har blitt skadet pga UV-lys. Så kan du tenke deg til resten selv. Jeg har munnkurv …

Magnolia kan lindre ømme muskler og den har en helene effekt på huden vår. Og – en kjempespennende egenskap jeg kom over – den er god for fettbalansen vår. Superspennende! Ikke begrens det til kroppsfett, men tenk også fettet som er i blodet vårt. Dette fettet som stadig blir målt hos legen og som mange må ta medisiner for å senke. (Say no more …)

Som akupunktør må jeg jo nevne en viktig egenskap som denne oljen har. Den beveger Qi! Det høres kanskje litt hokuspokus ut, så jeg skal forklare litt. Qi er energien vi har i kroppen vår. En energi som flyter fritt gir en kropp uten utfordringer, mens en kropp som har stagnert eller blokkert Qi vil ha mange plager, vondter og ubehag. Så har du noen vondter rundt om på kroppen: smør på Magnolia og løs opp disse stagnasjonene.

Du kan bruke Magnolia i hudpleien din også. Smør den i ansiktet sammen med ansiktskrem eller litt baseolje. Eller om du har noen utfordringer med huden. Alle blomsteroljene er gode for huden din. Magnolia er ikke noe unntak.

Emosjonell bruk av Magnolia

Dette var mye fysiske tips. Og som du kanskje har fått med deg – alle oljene påvirker oss også emosjonelt. Medfølelse er et stikkord som er knyttet til Magnolia. Og når jeg hører medfølelse så tenker jeg på medfølelse ovenfor andre. Men vet du hva? Du kan også ha medfølelse ovenfor deg selv! 

Jeg er ofte veldig streng med meg selv! Har høye krav, og blir kritisk og negativ om jeg ikke lever opp til dette. Om jeg ikke rekker, oppnår eller får til. Mens – hvis det gjelder andre, så kan jeg være oppmuntrende, positiv, tålmodig og overbærende. Så hvorfor skal jeg da være så streng med meg selv, når jeg ikke er det med andre? Aaaaaah …. Kjenner du deg igjen? Det er på tide å bli snillere med deg selv! Jeg har lovet meg selv at jeg skal bli snillere med MEG.

Magnolia vil hjelpe deg til å gi kjærlighet, men også til å motta kjærlighet. Den vil hjelpe oss til å tiltrekke oss de «riktige» menneskene inn i livene våre. Oljen vil gi oss tillit og minne oss på hensikten vår. Magnolia er en gammel plante. Se den for deg som en gammel bestemor – full av kjærlighet, omsorg og livserfaring. En bestemor som vil veilede deg og gi deg gode råd på veien.

Livene våre er fulle av opplevelser – både gode og vonde. Visste du at vi er spesialister på å lagre negative følelser? Jeg har ikke tenkt på det før, men når jeg leste det, så forsto jeg med én gang at det var riktig. Vi lagrer negative følelser. Vi har en bagasje. En sekk på ryggen som vi bærer rundt på hele tiden. Og hver gang vi opplever en negativ følelse, så putter vi denne i sekken. I lang tid går det bra, men så begynner det å bli tyngre og tyngre. Helt til vi ikke klarer å bære den lenger.

Vet du hva som skjer når vi putter slike følelser i sekken vår?


Hver gang vi opplever noe negativt så får vi en reaksjon. Denne reaksjonen vil inneholde en naturlig respons på det vi har opplevd PLUSS oppsparte negative følelser som vi har i sekken vår! Dette er grunnen til at reaksjonene våre blir sterkere og sterkere etterhvert.

Har du en slik sekk på ryggen? En sekk som begynner å bli full?
Her er mitt råd til deg ♥

Om du ikke har Magnolia ennå – skaff den. Smør den over hjertet, på innsiden av håndleddene og innsiden av albuene. Flere ganger om dagen. Magnolia vil hjelpe deg til å frigjøre deg fra alt det du har puttet i sekken din. Den vil hjelpe deg til å fjerne bagasjen din. Magnolia vil til og med gi deg nye briller på. Dvs evnen til å se annerledes på tingene. Magnolia vil gi deg positive briller. Et mer positivt syn på livet. Men du må velge om du vil ta på deg disse nye brillene. Det er opp til deg om du vil se tingene i et litt mer positivt lys.

Jeg har selv en sekk på ryggen. Foreløpig klarer jeg å se det positive i livet og i de fleste hendelser. Men blir jeg presset og «lever litt på grensen», så blir det mørkere og mer vanskelig. Idag har jeg lovet meg selv å bruke Magnolia fremover. Fordi jeg fortjener det! Fordi sekken skal bli lettere og etterhvert borte. Fordi jeg skal bli snillere med meg selv ♥


Det var litt av det jeg fant ut om Magnoliaoljen. Nå vil jeg gjerne høre hvordan du bruker og opplever Magnolia. Og jeg gleder meg til å lese og lære mer av deg ♥


PS. Magnolia dufter sterkest om natten – vær forberedt på at denne oljen kan være mer potent etter solnedgang … Liker du duften så er det en nydelig parfume.

3 hendelser på “Magnolia – mer enn bare god duft”

  1. Tilbakeping: November 2020 - Lykkeligevalg.no

  2. Jeg har nå lagt til Magnolia i min neste doTERRA bestilling av oljer. Takk! Våknet og sto opp litt nå, tidlig tidlig på morgenen, tok opp min orakel kortstokk Magic of essential oils av Adam Barralet, trakk et kort og fikk «beskjed» om at rose olje og Magnolia kunne være bra for meg akkurat nå. Søkte på nettet og fant ditt innlegg om Magnolia oljen. Aldri hatt denne oljen, aldri kjent duften og aldri blitt trekt i retning av å prøve ut denne oljen, ikke før nå! Takk for en slik oppløftende og god beskrivelse av oljen. Ville også legge igjen en kommentar til deg, dette før jeg legger meg til å sove igjen. Klokken er tross alt bare 05:20 på morgenen. Takk igjen for god morgenlesning. Og, fortsatt God natt.

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Godt å høre at du fikk glede av det jeg hadde skrevet om Magnolia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!