Marjoram

Marjoram, eller Merian, som den kalles på norsk er virkelig en eterisk olje det er verdt å legge merke til. Den kan nemlig mye mer enn kun å være en maturt. Den har mange ulike egenskaper og dette er en olje du kommer til å bli overrasket over!

Du kan få kjøpe ren Marjoram-olje, som er den jeg beskriver her. Men Marjoram finner du også i andre olje-blandinger som doTerra har laget. AromaTouch, PastTense og Align inneholder også denne nydelige oljen.

Det å bruke urter er kjent langt tilbake i tid. Og derfor er det ekstra gøy å finne ut litt om hvordan disse ulike urtene ble brukt historisk. Romerne kalte Marjoram for «Urten for glede». Den ble brukt både innvortes og topisk (på huden) – på sår og for holdningsendringer. Grekerne kalte denne urten for «Glede fra fjellene». Og de brukte Marjoram til feiringer og festlige anledninger og til ulike ritualer, som f.eks begravelse.

Spennende forsking på Marjoram – positiv effekt på nervesystemet

Acetylcholine er et viktig kjemikalie som kroppen produserer. Det spiller en avgjørende rolle i en rekke nevrologiske funskjoner, som en nevrotransmitter (signalstoff). For eksempel er acetylkolin nødvendig for muskelkontraksjon, funksjonen til hjernebarken, hippocampus og andre nevrologiske strukturer. Nyere forskning har til og med begynt å antyde at sunne acetylkolinnivåer kan ha direkte sammenheng med en sunn nevrologisk funksjon. En in vitro-studie ledet av tunisiske forskere fant at Marjoram eterisk olje hemmer enzymer som bryter ned acetylkolin. Selv om det er behov for ytterligere undersøkelser, føyer disse funnene seg inn i et voksende forskningsmasse som antyder bruk av eteriske oljer for å opprettholde nevrologisk helse.

Marjoram sine egenskaper

Som du leste over, så er Marjoram god for nervesystemet. Den er også anti-alt-mulig. Og med «anti-alt-mulig» mener jeg at den rydder opp i ting som har oppstått i kroppen. Ting som ikke skal være der. Ytringsfriheten er dessverre ikke gjeldende når man skal prate om naturlige hjelpemidler. Men du kan jo forestille deg hva kan være årsaken til at ting oppstår i kroppen og hva slags konsekvenser dette gir. Jeg anbefaler deg å skaffe deg en god bok om eteriske oljer. En bok hvor du selv kan slå opp og se hva oljen er god for. Jeg gir deg mer enn gjerne noen anbefalinger på hvilke bøker jeg bruker mest.

Marjoram er også god til å løse opp gruff som setter seg i pustesystemet vårt. Denne oljen bidrar til at gruffet blir tynnere og på denne måten enklere for kroppen å kvitte seg med. Marjoram er også stabiliserende og den hjelper kapillærer, vener og arterier til å huske rytmen sin.

Lever og milt elsker denne oljen. Den hjelper kroppen , og spesielt disse organene, til å skille ut avfallstoffer. Se for deg at kroppen får hjelp til å tømme søpla. Marjoram er også super når noe har hovnet opp. Slike «svulminger» kan noen ganger føre til nerver i klem og «auau» og ubehag. Så fort hevelsen forsvinner så går kroppen tilbake til en normal tilstand. Marjoram er en god venn å ha til dette!

Emosjonell bruk av Marjoram

Marjoram er en olje som støtter oss når vi skal opprette gode relasjoner med mennesker som vi har tillit til. Om vi har mistet vår tillit, vil vi ofte bygge opp en mur rundt oss, og vi er engstelige for å slippe noen inn. Marjoram forandrer kulde, avstand og tilbakeholdenhet til tillig og kjærlighet. Denne oljen er en trøsteolje som kan brukes av både voksne og barn ved fysiske og/eller mentale og emosjonelle påkjenninger. Marjoram er som en god venn som kommer inn i kroppen og ser akkurat hvor utfordringene ligger og bidrar til å rette opp i dette.

Marjoram hjelper deg til å ønske å ta vare på deg selv. Den balanserer og regulerer. Og har du vært «flink pike» for lenge, eller opplever at du er utslitt emosjonelt – la denne oljen få hjelpe deg til å gjøre det den er best på.

Hvordan bruke Marjoram

Du kan bruke Marjoram både topisk (på huden), aromatisk og innvortes. Den smaker fantastisk i mat og du kan bruke den alene eller sammen med andre oljer i diffuseren eller på huden.

Marjoram er faktisk en god soveolje. Bruk den gjerne i diffusern.

Om du opplever et stort tap, eller annen form for emosjonell smerte – kombiner Marjoram med Cypress, Frankincense (Virak) og Siberian Fir. Disse oljene kan med fordel brukes i diffuserer.

OBS! Marjoram skal ikke brukes ved graviditet. Spesielt i starten.

Har du allerede et medlemsskap i doTerra, så kan du enkelt bestille Marjoram på din neste bestilling. Har du ennå ikke et eget medlemskap og ønsker mer informasjon, så ta kontakt, så hjelper jeg deg gjerne. Marjoram kan bestilles alene eller sammen med andre oljer. Jeg hjelper deg å finne den startpakken som passer best til ditt behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!