Niaouli

Nå skal du få bli kjent med en olje som ikke er i fast sortiment hos doTerra. Denne oljen heter Niaouli blant venner. Dens fulle navn er Melaleuca Quinquenervia. Og når vi hører Melaleuca, så vet vi at den er i slekt med Tea Tree. Det betyr at Niaouli har mange av de samme egenskapene som Tea Tree-oljen.

Niaouli – Melaleuca Quinquenervia

Opprinnelig vokser denne planten i Australia. Den trives best i sumpområdene i delstatene New South Wales, Queensland og the Northern Territory. doTerra høster sin Niaouli på Madagaskar. De medisinske egenskapene og påvirkningene er de samme. Jeg har lyst til å beskrive denne planten litt for deg. For den høres helt nydelig ut. Og så synes jeg det er litt gøy å se for meg «opphavet» til oljene. Det er med på å huske hvordan oljen kan brukes. Og du – hvis du er så heldig å ha denne oljen – hvorfor ikke hente den frem og snuse på den mens du leser videre? Da vil du også lettere kunne huske hvordan du kan bruke oljen.

Niaouli-treet blir noen ganger kalt bredbladet papirbark, papirbark tea tree eller punketre. Den har papiraktig bark og hvite blomster som minner om flaskekoster. Treet har eggformede, grågrønne blader hvor de eteriske oljene blir hentet gjennom dampdestillering.

En annen litt gøyal ting er at dette treet ofte blir plantet for å beskytte mot vind. Samtidig så sørger treet for mat til mange ulike fuglearter, flaggermus og innsekter.

Hvordan kan Niaouli brukes?

I følge oversikten fra doTerra kan Niaouli brukes Topisk (på huden) og Aromatisk (duft). doTerra anbefaler også at man fortynner Niaouli før man smører den på huden. Det synes jo jeg er en god huskeregel uansett hvilken olje man bruk. Ikke fordi man aldri kan bruke noen olje rene, men fordi oljene har bedre effekt og varer lenger når de brukes på denne måten.

Ettersom Niaouli er i samme familie som Tea Tree kan du bruke den i rengjøring. Både på overflater i huset ditt, men også på overflatene på kroppen din. Nemlig huden. Bruk gjerne noen dråper i renseproduktene dine. Du kan også dryppe en dråpe på tannbørsten din. Etter tannpuss, slik at Niaouli kan få tid til å gjøre litt «rengjøring» i tannbørsten også. Ganske så kult. Veldig enkelt. Og nyttig.

På grunn av sine kjemiske komponenter – eucalyptol og en sammensetning av monoterpener – har Niaouli eterisk olje en naturlig stimmulerende effekt. Denne kjemien gjør at Niaouli passer perfekt i en massasjeolje eller i en diffuserblanding. Du kan jo f.eks kombinere Niaouli og Juniper Berry i diffuseren. Da vil du kunne oppleve at du på en modig måte klarer å stå ansikt til ansikt med dine frykter.

Du kan også lese om Tea Tree-oljen her – så får du kanskje inspirasjon til flere måter å bruke Niaouli på også.

Emosjonell bruk at Niaouli

Niaouli er en spennende olje som vi kan bruke til å omkonstruere gamle mønstre for å lage nye, fordelaktige måter å leve på. Samtidig vil vi tillate oss å lære av fortiden, noe som kan hjelpe oss til å utvikle oss og gå videre – uten å gjøre de samme feilene om og om igjen. Du kan også bruke Niaouli til å oppnå klarhet, fokus og bevissthet for å «løfte på sløret» og fjerne «spindelvevene» som tidligere har blindet eller omhyllet deg fra å se sannheten som gjør at du ønsker å vise ditt sanne jeg. Har du lett etter din mening i din hverdag? Hvorfor ikke sette Niaoule i diffuseren og se hva som skjer? Tør du? Jeg synes i alle fall det høres veldig spennende ut!

Hvis du liker affirmasjoner, så test ut «Idag ønsker jeg velkommen til den nye meg!».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!