Påskequiz – svar og vinnere dag 6

Idag ble livet mitt flere år lengre. Iallefall om man skal tro på at en god latter forlenger livet! Dette ble en påskequiz helt annerledes enn jeg hadde tenkt meg …

Akkurat nå er jeg takknemlig for en stor porsjon selvironi som jeg har i baggasjen. Når man gjør slike blemmer er det godt å kunne le og flire av seg selv. Håper du fikk med deg minst én av påskequizene som jeg sendte igår!

Jeg sitter faktisk og humrer og flirer her jeg sitter. Du tenker kanskje at dette var forferdelig lite proft, men jeg liker å være meg. Å vise at jeg kan også gjøre feil.

På fredag var jeg klar til å starte live-sendingen. Facebook har forsøkt å tvinge eller lure meg til å oppdatere livesendingsinnstillingene til en ny versjon, men jeg klarte heldigvis å få frem den gamle, kjente og kjære versjonen. Den jeg har brukt så mange ganger før og som jeg var trygg på. Så satte jeg igang da – med live-sendning. Etterhvert dukket det opp utrolig mange av mine private venner på facebook. Jeg stusset jo litt, men tenkte «åååå, så hyggelig at de bruker litt av tiden sin på langfredag til å se på quiz. Jeg visste ikke engang at de fulgte meg på «olje-siden» min.»

Quiz’n ble fullført og så oppdager jeg at facebook har endret plassering på livesendingen min fra Lykkeligevalg-siden til min private facebook-side!!! 😮 Ikke så rart at mange av mine venner så på da … Hahahaha … Jeg trodde jeg skulle dåne av latter.

Den originale påskequiz’n ligger fortsatt ute – på min private facebook-side. I håp om at noen ser på den og kanskje blir litt nysgjerrige på eteriske oljer og doTerra :-p Og så lagde jeg en ny live-sending der den skulle være. Og denne sendingen kan du se her.

Da er det på tide å dykke inn i spørsmål og svar – fra denne historiske påskequiz’n!

doTerra har et fond for hjelpearbeid. Hva heter dette?

Svaret her er Healing Hands. Et fantastisk arbeid som vi også kan delta i – ved å kjøpe spesielle produkter. Eller – om du har et prosjekt som hjertet ditt brenner ekstra for – så kan du søke om doTerra vil bidra til å støtte.

Hva heter programmet som hjelper bønder som produserer råvarer for doTerra,
og menneskene i landsbyen i samme område?

Dette kalles Co-Impact Sourcing. Du har kanskje hørt om Fair Trade? doTerra har tatt det ennå lenger. Du kan lese mer om både Healing Hands (fra forrige spørsmål) og Co-Impact Sourcing her.

Hva heter hovedstaden i Danmark?

København er hovedstaden i Danmark

Hva skjedde på langfredag – i Bibelen?

Her kan man virkelig skrive side opp og side ned. For denne dagen var virkelig innholdsrik. «Høydepunktet» som jeg skulle frem til var at Jesus ble korsfestet. Jeg håper du tar deg tid til å lese påskehistorien og prøve å forstå hva denne korsfestelsen egentlig betyr for oss mennesker. For dette her er virkelig en stor gave for alle som vil motta den.

En av premiene den heldige vinneren kan velge mellom er Family Essentials Kit. Hvilke oljer er det i denne pakken? Og hvilken størrelse har flaskene?

Dette kittet inneholder følgende oljer:
Lavender
Lemon
Peppermint
Breathe (Air)
DeepBlue
Melaleuca (tea tree)
Frankincense (virak)
Oregano
ZenGest (DigestZen)
OnGuard

Alle disse oljene er 5 ml.

Forløperen til dette kittet var det første kittet doTerra laget. Det inneholdt én olje mindre.
Hva het dette kittet?

Jeg elsker navnet på dette kittet og kunne egentlig ønske at doTerra hadde beholdt navnet. Dr. Mom-kit.

To av oljene i Family Essentials kittet er ennå ikke lansert i Norge. Hvilke to oljer er dette?

Breathe (Air) og Melaleuca er ikke tilgjengelige i Norge ennå

Family Essentials kittet finnes også i en «større utgave». Hva heter dette kittet? Og hva er forskjellen mellom den lille og den store versjonen?

Dette kittet heter Home Essentials, og er faktisk det kittet jeg startet med da jeg meldte meg inn i doTerra for snart fire år siden. Home Essentials kittet inneholder de samme oljene som Family Essentials, men det er noen få ting som er annerledes.
Alle flaskene, med unntak av Deep Blue, er 15 ml. Dvs tre ganger så store. I tillegg får du med en Petal diffuser.

I Norge har vi et kit som ligner veldig på det stor kittet i svaret fra forrige spørsmå. Dette heter Norwegian Family Essentials kit. Hva får du dersom du bestiller dette kittet – også kalt Familiepakken?

Bestiller du familiepakken får du følgende eteriske oljer:
Lavendel
Lemon
Peppermynte
Rosmarin
Oregano
Frankincese (Virak)
Villappelsin
OnGuard
ZenGest

I tillegg får du Petal Diffuser og tomme vegetabilske kapsler.

Du kan lese mer om denne pakken her.

Tre av oljene i Familiepakken kan brukes for å lindre symptomer som kan oppstå ifm det gule støvet som begynner å sveve rundt i lufta nå. Hvilke tre oljer er dette?

Dette er sitron, lavendel og peppermynte. Bruk to dråper av hver – i en vegetabilsk kapsel. Om du har erfart dette selv, så del gjerne din erfaring i en kommentar under innlegget.

Alle oljer har både fysiske og emosjonelle/mentale virkninger på oss. En av oljene i Familiepakken er fin for å fordøye inntrykk. Hvilken av oljene er dette?

Dette er ZenGest. Eller DigestZen som den tidligere het. Perfekt både for fysisk og mental fordøyelse.

Oljen som er svaret i forrige oppgave er en blandingsolje. Hvilke eteriske oljer inneholder denne?

ZenGest inneholder følgende eteriske oljer: stjerneanis, peppermynte, ingefær, karve, koriander, estragon og fennikel

Hva er den emosjonelle effekten av å bruke Lavendel-olje?

Lavendel er oljen for kommunikasjon. Smør den gjerne på halsen. Denne oljen hjelper deg til å sette ord på ting. Dette kan være ting det er vanskelig å sette ord på eller om det er utfordrende å finne ord. En annen viktig del av kommunikasjonen er å lytte. Så Lavendel er også fin til å hjelpe deg til å lytte til hva andre har å si.

Lavendel er virkelig en olje med mange egenskaper. Kan du nevne tre ting du kan bruke Lavendelolje til?

I mine oljebøker er det nevnt nesten hundre egenskaper for denne oljen. Og det som er mest spennende er at egenskapene er så spredd – de dekker over så mange ulike ting. Anbefaler deg å studere denne oljen her altså!
Om jeg skal nevne tre kjappe ting så blir det søvn, neseblødninger, hud og brannskader.

Hvor i verden produseres råvarene og hvor utvinner doTerra sin Lavendel?

Her er svaret Bulgaria. Lavendel høstes ot destilleres ved EsseTerre, doTerra sitt store destilleri i Bulgaria.

Nye lodd i hovedtrekingen

Nå håper jeg virkelig at du har lest igjennom alt jeg har skrevet i dette innlegget. At du ikke bare hopper direkte ned hit for sjekke om navnet ditt står på lista 🙂

Linda Myrvoll
Gunn Iren Gestad Skogen
Kristine Aagot G. Nilsen
Ingvill Synnøve Sørbye
Nan Snarheim
Hanne Kristine Lefdal

Den siste påskequiz’n er lagt ut, og du har muligheten til å delta frem til midnatt. Du finner den her.

Ha en flott søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!