Påskequiz – svar og vinner fra dag 1

Ingen påske uten quiz! Spørsmålene er selvfølgelig mest om doTerra og eteriske oljer, men det er også noen spørsmål for barn og litt «lett blanding». Selve quiz’n ser du på facebook-siden min, kl 11. Da er det livesending. Du kan også se det i opptak. Svaret må bare sendes inn før midnatt samme dag. Det er quiz-spørsmål alle dager i påsken fra palmesøndag til 1. påskedag – med unntak av lørdagen (påskeaften).

Gårsdagens quiz handlet mest om doTerra Frankincense. En eterisk olje de fleste, som vet litt om oljer, kjenner til. I dette innlegget går jeg gjennom svarene på spørsmålene fra søndagens (5. april) spørsmål. Målet mitt er at du også skal lære noe nytt.

Jeg hopper rett ut i det. For jeg regner med at du er nysgjerrig på hva de riktige svarene var – og hvem som har fått et lodd og er med i trekningen om et av de flotte kittene 🙂 Alle som sendte meg svar på pm, har også mottatt gårsdagens bokstav. Dette var den første bokstaven av i alt syv bokstaver. Disse bokstavene skal stokkes om og bli til et ord – finner du dette ordet så er du med i en ekstra trekning.

Hvor lenge er det siden doTerra startet opp?

doTerra startet opp i april 2008, så de har straks 12 års jubileum.

Hvilke produkter kommer i posten dersom du bestiller Livsstilspakken (Daily Habits Kit) til en norsk adresse?

Dette er en av mine favorittmåter å starte opp med gode vaner! Livsstilspakken til doTerra (sendt til en norsk adresse) inneholder PB Assist +, DDR Prime, OnGuard Tannkrem, Deep Blue Rub (muskelkrem) og 6 av de mest populære oljene til doTerra: ZenGest, OnGuard, Lemon, Lavender, Balance og Frankincese. Er dette din innmeldingspakke i doTerra, så får du også med et flott hefte som forteller masse om produktene til doTerra. Lyst til å vite mer om denne pakka? Du finner mer info her.

Hva heter jenta i Detektivbyrå nr 2-bøkene?

Gutta våre elsker disse bøkene og jeg har lest de mange ganger. Synes faktisk de er litt spennende jeg også. Navnet på jenta er Tiril. Har du barn som liker å tegne, så vil jeg anbefale deg å sjekke ut tegnekursene som ble lagt ut for en liten stund siden – hvor man kan lære å tegne figurene fra disse bøkene + mye annet. Du finner linken til Detektivbyrå nr 2 sin facebookside her.

Påsken er knyttet til en bibelsk hendelse – hva var dette? Og hva skjedde på palmesøndag?

De fleste forbinder kanskje påsken med påskeharer og påskeegg, men det er en helt annen grunn til at vi feirer påske. Nemlig Jesu’ korsfestelse og oppstandelse. Palmesøndagen feires til minne om da Jesus red inn i Jerusalem på et esel.

Hva kalles Frankincense i Norge?

For at Frankincense skulle bli godkjent for salg i Norge måtte den få et norsk navn. Det ble Virak.

Hva er Frankincense laget av?

Kort fortalt er denne eteriske oljen laget av kvaen fra Boswellia-trær. Dette er en lang prosess hvor trærne først skal snittes, slik at de får «sår». Så «blør» trærne ut kvae. Deretter må disse «kvaetårene» plukkes. Det typiske er at en familie eier endel Boswellia-trær som de høster av. Den første delen av dette arbeidet er det mennene som gjør. Han tar med seg tørket kvae som kona sorterer. Frankincense, eller virak på norsk, har en fantastisk historie og doTerra har laget en film som er helt nydelig. Den er veldig forklarende og du kan se den her. Her ser du også et godt eksempel på at doTerra sine oljer hjelper på begge sidene av flasken.

Hvilke fire ulike typer hentes råvarene fra?

Her ville jeg frem til de ulike Boswellia-trærne som er brukt. Frankincense er nemlig satt sammen av kvae fra fire ulike Boswellia-trær. Dette gir en mer bærekraftig produksjon og en rikere kjemisk sammensetning av oljene. De fire typene som er i Frankincense er:
Boswellia Carterii
Boswellia Sacra
Boswellia Papyifera
Boswellia Frereana

Hvor hentes råvarene til Frankincense fra?

Kvaen fra Boswellia-trærne er høstet i Somalia.

I hvilket land produseres Frankincense-oljen?

Når kvinnene i Somalia har sortert disse «kvaetårene» blir de sendt til doTerra sitt eget destilleri, Esseterra, i Bulgaria. Her blir råvarene dampdestillert for å utvinne denne fantastiske eteriske oljen.

Hva heter hovedstaden i dette landet?

Hovedstaden i Bulgaria heter Sofia.

Nevn minst to andre produkter, fra doTerra, hvor Frankincense er en viktig ingrediens.

Her er det mange å velge i mellom. Vi starter på de eteriske oljene først: Balance, Console, Peace, Hope, Immortelle (nå heter den Salubelle – begge navn er godkjente svar), Beautiful, Anchor, Stronger (fra Kids Collection), DDR Prime, InTune og PastTense.
Så går vi videre til kosttilskudd: xEO Mega, vEO Mega og DDR Prime (softgels).
Og så sist, men ikke minst, hudpleie: Correct-X, Verage Immortelle Hydrating Serum, Anti-Aging Eye Cream, Anti-Aging Moisturizer, Tightening Serum, Hydrating Cream og Spa Replenishing Body Butter.

Hvilke av doTerra sin innmeldingspakker inneholder Frankincense-oljen?

Her var jeg på jakt etter Familiepakken og Livsstilspakken (Daily Habits Kit). Dette er begge innmeldingspakker som kan bestilles til Norge. De kan også bestilles for oss som allerede er medlemmer.

Frankincense har et kallenavn – hva er dette?

Frankincense er også kalt «king of essential oils». På norsk «kongen av eteriske oljer».

Fullfør teksten «No livnar det i lunnar, no lauast det i li ….»

Første verset av denne sangen går slik (og jeg har ikke tenkt til å synge for deg):
No livnar det i lundar, 
no lauvast det i li,
den heile skapning stundar 
no fram til sumars tid.
Riktig svar her var «den heile skapning stundar no fram til sumars tid.

Hvem er med i trekningen?

Så har det store øyeblikket kommet – hvem som har fått de første loddene til trekningen av hovedpremien!
Jeg bestemte meg for å være litt snill når det gjaldt spørsmålene om hvor frankincense er destillert og hva hovedstaden i dette landet er. Det var vanskeligere enn jeg trodde, å finne svaret på dette spørsmålet og derfor ble også hovedstaden utfordrende.

De som har sikret seg sitt første lodd i trekningen er:
Kristine Aagot G. Nilsen
Nan Snarheim
Hanne Kristine Lefdal
Lisbeth Brekke
Ingvill Synnøve Sørbye
Linda Myrvoll

Tusen takk til alle som deltok! Dette synes jeg var skikkelig morosmt!

Følg med videre utover uka. Det blir mange nye livesendinger, flere spørsmål og muligheter for å bli med i trekningen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!