Påskequiz – svar og vinnere dag 5

Skjærtorsdag og ikke noe fjelltur for vår del. Men påskequiz ble det! Spørsmålene denne dagen hadde fokus på hudpleie-produktene til doTerra. For – doTerra er mer enn bare eteriske oljer – det er en hel livsstil.

I tillegg til hudpleie-produkter, så er det også noen andre spørsmål – både om doTerra, men også og litt av hvert som ikke har noe med hverken doTerra eller eteriske oljer å gjøre i det hele tatt. Les videre, så kanskje du lærer noe nytt og spennende 🙂

Har du lyst til å delta på årets påskequiz fra Lykkeligevalg, så har du fortsatt muligheten. Det blir quiz både langfredag og 1. påskedag. Spørsmålene finner du i form av en live-sending på facebook-siden min. Disse live-sendingen kommer kl 11. Og om det ikke passer å se de live, så kan du se de i opptak og svare i løpet av dagen/kvelden. Fristen for innsending av spørsmålene, som skal sendes på pm, er midnatt.

Det blir to vinnere av denne påskequizen. Hovedpremien blir trukket blandt de som har svart riktig hver dag. Navnene på disse dagsvinnerne finner du i hver av bloggpostene her på siden. Den heldige vinneren kan velge mellom et Family Essentials Kit eller et Kids Collection.

Den andre vinneren får en Island Mint-olje og en bildiffuser. For å bli med i trekningen av denne premien, må du stokke noen bokstaver og finne et løsningsord. Disse bokstavene får du når du sender inn svar på påskequiz’ene. Hver dag har sin unike bokstav. Begge vinnerne blir trukket 2. påskedag. Så du har fortsatt mulighet til å delta! Kom igjen da! Det er kjempegøy!

Her er spørsmål og svar fra skjærtorsdagsquiz’n:

Kan man sette sammen sin egne produktpakke når man melder seg inn i doTerra,
eller MÅ man kjøpe en av startpakkene?

Du velger akkurat hvordan du ønsker å starte din «doTerra-reise». Om du velger en av de fire ulike pakkene som doTerra har satt sammen, om du selv setter sammen en pakke eller om du kontakter med for råd og veiledning til hvilke produkter du burde starte med – det er helt opp til deg.

Fordelen med å velge et ferdiglaget kit er at du sparer masse penger. På disse kittene, eller pakkene, får du en ytterligere rabatt, utover den vanlige medlemsprisen. Mer verdi for pengene rett og slett. Ønsker du å se hvilke kit doTerra har som startpakker, finner du de her.

Jeg har pratet med mange som tror at man som medlem i doTerra automatisk mottar mange produkter hver måned – uten at man egentlig vil. Stemmer dette?

Dette stemmer ikke. Når du blir medlem av doTerra, så får du tilbud om å være med i en fordelsordning, som heter Loyalty Reward Program. Dette innebærer månedlige pakker. Men dette er noe du må ta et aktivt valg for å få. Det dukker ikke plutselig opp noe i posten som du ikke selv har sagt ja til.

Hvordan starter den norske nasjonalsangen?

Her er det jo bare å stramme seg opp, renske stemmen og sette igang. Denne sangen gir meg alltid gåshud og klump i halsen. Er det flere som har det sånn?
«Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem.»

Lyst til å høre mer? Her er en versjon fra den norske studentersangforeningen.

Hva skjedde på skjærtorsdag – i Bibelen?

Skjærtorsdag er til minne om at Jesus innstiftet nattverden. Med fottvetting, bryting av brød og deling av vin (druesaft). Historien er lang og det skjer jo faktisk endel denne dagen, men nattverden er sentrum i denne dagens hendelser. Du kan lese mer om dette i evangeliene i Bibelen.

Hvilken olje brukte pappa på føflekken sin? Og hva skjedde?

Pappa brukte Immortelle, eller Salubelle som den heter nå, på føflekken sin. Føflekket falt gradvis av og ble borte. En utrolig spennende opplevelse å få oppleve. Du kan lese historien om føflekken her.

Nå når sola begynner å bli sterkere er det en forhåndsregel man må huske på
– når man bruker eteriske oljer. Hva er dette?

Her tenker jeg på sitrusoljer som er fotosensitive. Alle sitrusoljene til doTerra (med unntak av Green Mandarin) inneholder et stoff som heter furanocoumarins. Dette er et kjemisk bestanddel som reagerer med ultraviolette stråler. Sikkerhetsregelen er å la det gå minst 12 timer fra påsmøring til huden blir soleksponert. Bergamot har hele 72 timer som sin anbefaling.

Nå er det ikke slik at du ikke kan gå fra huset og inn i bilen og kjøre på jobb altså. Men om du skal oppholde deg i sterkt sollys over lengre tid, så unngå å smøre sitrusoljer på huden. Vær også obs på at noen av blandingsoljene til doTerra inneholder sitrus.

doTerra har en hel SPA-serie – nevn minst fire av produktene i denne serien

Her er det virkelig mange godbiter å velge mellom. Ikke alle har fått plass på bildet over her. SPA-serien til doTerra består av følgende produkter:
CitrusBliss Hand Lotion
Detoxifying Mud Mask
Exfoliating Body Scrub
Lip Balm – tre ulike typer (Herbal, Original og Tropical)
Hand & Body Lotion
Hydrating Body Mist with Beautiful Blend
Moisturising Bath Bar
Serenity Bath Bar
Refreshing Body Wash
Replenishing Body Butter
Rose Hand Lotion

Hva heter de to aniktspleieseriene til doTerra?

doTerra har lansert to komplette ansiktspleieserier til Norge. Disse heter Veráge og Essential Skin Care. Veráge består av fire ulike produkter, mens Essential Skin Care-serien har hele 8 ulike produkter.

doTerra har to knallblå eteriske oljer som har en positiv innvirkning på huden. Hva heter disse to oljene?

Jeg husker første gangen jeg skulle teste ut en av disse oljene i ansiktet. Jeg skal innrømme at jeg hadde litt ekstra høy puls. Hva om jeg ikke fikk smurt oljen godt nok utover og fikk noen blå skjolder? Hehe … Det føles som veldig lenge siden.
Disse knallblå oljene heter Blue Tansy og YarrowPom. Begge er utrolig fine for huden og jeg anbefaler deg å test ut. Velg en av de og bland 1-2 dråper sammen med den mengden du skal ha av ansiktskremen din. Og så smører du godt ut slik at det ikke er noen blå flekker. Huden din kommer til å gløde etterpå og den blir så glatt og myk.

Ps. Blue Tansy er forresten veldig spennende å bruke på stortærne …

Hva slags duft har doTerra sin håndkrem?

Det har jeg vel egentlig allerede avslørt da jeg skrev navnet på den litt lenger oppe her 😉
Håndkremen dufter deilig av CitrusBliss.

Kan du bruke eteriske oljer som parfyme?

JA! Og dette her anbefaler jeg deg å gjøre. Bytte ut parfymeflaskene som du har stående og heller bruke eteriske oljer som parfyme. Parfyme er også laget av plantedeler, men de er ikke så rene som eteriske oljer. Så om du ønsker det beste og reneste for kroppen din, så vet du nå hva du har å gjøre.

Det er kjempespennende å blande sine egne parfymer med eteriske oljer. Du kan leke og blande så mye du orker. Husk bare dette med sitrusoljer og sola … Fortynn eteriske oljer med baseolje når du lager egne parfymer. Dette får duften til å sitte lenger på kroppen, og er mildere for huden. Til en 10 ml rollon-flaske kan du bruke ca 30 dråper med eteriske oljer.

Et av produktene til doTerra egner seg spesielt godt som sminkefjerner. Hvilket produkt er dette?

Her tenkte jeg på baseoljen til doTerra. Fractionated Coconut Oil. Dette er en enkel og effektiv sminkefjerner. I tillegg er den skånsom og gir masse fuktighet til huden din. Har du noen andre favoritter av doTerra sine produkter, så gleder jeg meg til å høre hva du bruker. Quiz er kjempegøy – for jeg lærer noe nytt jeg også 🙂

Et av doTerra sine hudpleie-produkter har en helt spesiell misjon. Og denne misjonen har ingenting med hud å gjøre. Hvilket produkt tror du jeg tenker på? Og hva er det som gjør dette så spesielt?

Må innrømme at jeg var litt spent på om du skulle klare denne. Spørsmålet var ikke av de letteste.
Produktet jeg vil frem til her er Rose Hand Lotion. Dette er ett av to produkter doTerra har hvor hele salgssummen går uavkortet til veldedige formål. Rose Hand Lotion bidrar til HealingHands Foundation som er et hjelpefond doTerra har opprettet. Du kan lese mer om dette fondet her.

Hvilke av doTerra sine hår- og hudpleieprodukter har du testet ut? Og hvilke liker du best?

Jeg gledet meg veldig til å lese hva du skrev her altså. Håpet at flere av dere hadde testet ut disse produktene og var fornøyde.

Gårsdagens vinnere av nye lodd

Det nest siste spørsmålet var kjempevanskelig – og det ble litt sånn «gjett hva jeg tenker på». Om du ikke svarte på dette, eller om du svarte noe annet enn det jeg hadde tenkt på – så er du allikevel på denne lista her.

Dyktige damer som har fått et nytt lodd i trekningen av hovedpremien er:
Hanne Kristine Lefdal
Kristine Aagot G. Nilsen
Linda Myrvoll
Ingvill Synnøve Sørbye
Gunn Iren Gjestad Skogen
Lisbeth Brekke
Nan Snarheim

Neste live-sending kommer søndag kl 11, og du vil finne den her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!