Peppermynteknapper

Enkle hjemmelagede konfektbiter som ikke krever stekeovn. Perfekt for en liten godbit til deg selv eller en kjempefin gave til noen du er glad i.

Disse knappene inneholder eteriske oljer fra Peppermynte. Husk å bruke den fra doTerra – for den kan brukes i mat. Peppermynte er god for fordøyelsen og luftveiene. I tillegg er den oppkvikkende og forfriskende. En perfekt avslutning på middagen.

Om du har fulgt meg en stund så vet du at jeg liker å lage enkle ting. Helst få ingredienser og lite oppvask. Så kjapt og enkelt at til og med barna kan få det til. Disse peppermynteknappene faller inn i denne kategorien. Du trenger ikke noe oppvarming eller steking. Alt er gjort i en bolle, med en håndmikser og en sprøytepose.

For å lage disse godbitene trenger du 1 eggehvite, en pakke melis, 6 dråper Peppermynteolje fra doTerra og 1 pakke Mokkabønner eller 1 pose NonStop.

Fremgangsmåte

Pisk én eggehvite stiv. Tilsett litt og litt melis så du ikke dekker hele kjøkkenet med sukkerpulver! Du kommer ikke til å bruke hele pakken med melis. Tilsett 6 dråper Peppermynteolje. Her kan du selvfølgelig velge selv hvor mange dråper du vil ha. Men – etter å ha testet dette på mange ulike personer, har vi kommet frem til at 6 dråper er perfekt. Nok til at du får den avkjølende, forfriskende smaken og ikke for sterkt. Akkurat passe faktisk!

Tilsett melis og pisk dette sammen – til du får en god konsistens. Massen skal ikke være så bløt at den flyter utover, men heller ikke for tørr.

Den første gangen jeg laget disse peppermynteknappene så trillet jeg kuler. Det var en stoooor jobb. I tillegg så er det litt «renere» å bruke sprøyteposer. Så jeg bruker en sprøytepose og sprøyter ut små «roser» på et bakepapirkledd stekebrett. Så trykker jeg forsiktig ned en mokkabønne på toppen. Jeg elsker mokkabønner, så dette vil alltid være mitt førstevalg! Men – nonstop eller små kuler til kakedekorasjon fungerer også. Eller – du kan bare ha de helt rene uten noe på toppen. Anbefaler deg å lage noen uten sjokolade – for plutselig får du lyst til å spandere godsaker på noen som ikke tåler eller ønsker melk.

Sett peppermynteknappene til tørk på et svalt rom. Disse må voktes godt. For de smaker så utrolig godt at det er lett å spise de opp før de tørker. Men – hvis du er skikkelig disiplinert vil du klare det. Da putter du de tørkede peppermynteknappene på glass og setter i kjøleskapet.

Har du lyst til å lese mer om peppermynteoljen sine egenskaper, så finner du mer info her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!