Petitgrain

Bli bedre kjent med denne spennende oljen fra appelsintreet. Petitgrain sin eteriske olje, fra doTerra, utvinnes fra blader og stilker. Dette er en olje som har en lang historie for sine rensende og immunstøttende egenskaper. Her er en skikkelig gullolje som du bare MÅ ha – etter min mening da 🙂

Hvis du har fulgt meg en stund, så har du kanskje lest den fantastiske historien om oljeopplevelsen som mannen min og jeg hadde for en stund siden? Det var Petitgrain som gjorde den store forskjellen på hans ekstreme magesmerter. Har du ikke lest det, eller trenger en oppfriskning? Du finner innlegget her.

Emosjonell bruk av Petitgrain

Petitgrain er én av tre oljer som vi får fra samme appelsintre. Wild Orange er fra frukten (denne oljen kan du lese mer om litt lenger ned i innlegget), Neroli fra blomstrene og Petitgrain fra bladene og stilkene.

Dette er en olje som heler og styrker vår bagasje og spesielt den som er knyttet til slekt og familie. Vi støttes i å sette pris på den historie og visdom som ligger i vår familie. Vi opplever takknemlighet for alt det andre har banet veien for – før oss. Oljen fra Petitgrain healer kompliserte familiemønstre og minner oss om at alle gjør det beste de kan med de midler de har. Vi inspireres til å justere og skape våre egne tradisjoner, måter og veier.

Har du relasjoner du trenger å gi slipp på? Smør Petitgrain på brystet – mellom brystene. Flere har da opplevd at det blir klart for de – hvilke relasjoner de skal ta farvel med og hvilke relasjoner de skal beholde i livene sine. Dette gjelder både privat og forretningsmessig. Petitgrain vil også hjelpe deg til å unngå de drenerende og langdryge “break up”-samtalene.

Visste du at Petitgrain er en olje som med fordel kan brukes når man opplever plutselig sinne, sjokk eller hysteri?

Petitgrain sine fysiske egenskaper

Trenger kroppen din hjelp til å håndtere sårheling og bakterier? Ta Petitgrain i kapsel eller smør på problemområder. Har du et åpent sår så smør på utsiden av sårkanten.

Smør Petitgrain på brystet eller bruk oljen i diffuser hvis du opplever spastisk hoste eller tetthetsfølelse i brystet.

  • * nå kommer et avsnitt som handler om sammentrekninger. Egentlig brukte jeg et annet ord – som ikke var lovlig. Ordet starter på K og har totalt 7 bokstaver. Et hint er at ordet nå er erstattet med sammentrekninger. Så får du løse denne gåten selv ;-p For det er nemlig ikke alltid like lett å være «complient» her i verden … *

Petitgrain her en helt unik egenskap når det gjelder å roe sammentrekninger. Og her snakker vi alt fra sammentrekninger av muskulatur i leggene, til blodårene og andre steder i kroppen. Og når du leser dette så være litt kreativ og tenk utenfor boksen. Hva er det som gir symptomene til det du evt opplever? (mannen min hadde dette i tarmen) Kan det være noen form for sammentrekninger? Da bør du teste ut å smøre Petitgrain i nakke og over området hvor dette viser seg.

Kan du oppleve tørr, sprukket eller uren hud? Da vil jeg anbefale deg å bruke Petitgrain som en del av dine hudpleierutiner. Tilsett gjerne denne oljen i ett av hudpleieproduktene du bruker.

Føler du deg kvalm eller kaster opp? Test ut Petitgrain på magen og se om denne oljen kan hjelpe deg.

Flass i håret eller fet hodebunn? Bruk et par dråper i shampoen eller balsamen din. Masser godt inn, la den virke litt og skyll ut.

Noe for deg?

Altså – dette var en smakebit på hva Petitgrain kan gjøre for oss. Har du allerede oljen? Finn den frem. Lukt på den, smør den på deg og kjenn etter hvordan kroppen din reagerer. Dette kaller jeg å «leke» med oljer. Men du kan like gjerne kalle det eksperimentering eller et «bli-kjent-møte».

Denne oljen kan kjøpes alene eller – hvis du ikke har dine egne oljer og doTerra-medlemskap ennå? Sjekk ut Calm & Harmony-starpakken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!