Rosmarin

Eteriske oljer fra rosmarin tror jeg må være en av de mest undervurderte oljene doTerra har. Dette er en virkelig en olje med mange egenskaper som fortjener litt mer oppmerksomhet.

Når jeg har tenkt på rosmarinolje så har de første egenskapene som har dukket opp vært fokus, konsentrasjon og hukommelse. Men det er mye mer. Den emosjonelle delen av rosmarin handler om kunnskap og overganger. Mental klarhet.

Kjent for å brukes i aromaterapi og matlaging. Den har også en rekke med fordeler for kroppen din, både for fordøyelse, støtte til organfunksjon,
reduserer spenninger og reduserer trøtthet. Også kjent som en booster for hjernens prestasjonsevne.

Hovedegenskaper:

  •  Tilfører en nydelig kryddersmak til matretter
  •  Hjelper med å redusere trøtthet og følelser av nervøsitet *
  •  Støtter en sunn fordøyelse, respirasjonsfunksjon og funksjoner til indre organer *

Brukertips:

  •  Bruk én dråpe i matretter – enten som smakstilsetning i sauser eller i marinader
  •  Bruk i diffuser mens du studerer for å opprettholde konsentrasjonen
  •  Bruk ved hodebunnsmassasje for å fremme hårvekst
  •  Kombiner Rosmarin, Virak/Frankincense og Epsom salt for et foryngende bad
  •  Kombiner Rosmarin og Lavendel i en vegetabilsk kapsel og ta innvortes for å redusere stress *

Denne oljen kan brukes både aromatisk (duft), topisk (på huden) og innvortes. Etter min mening bør alle oljer fortynnes før påsmøring på huden, men denne kan – i følge doTerra – brukes ren direkte på huden.

OBS! Denne oljen skal ikke brukes av personer som har høyt blodtrykk, epilepsi eller parkinson. Skal heller ikke brukes av barn under 3 år eller gravide.

* Disse påstandene er ikke ment å diagnostisere/behandle sykdommer. Bruk av oljer er på eget ansvar.

Andre bruksområder av Rosmarin

Det å jobbe med naturmedisin gir oss munnkurv og reguleringer i forhold til hva man kan si om bruksområdene. Så det jeg kommer til å nevne videre her er godt pakket inn, så du blir nødt til å tenke litt selv og bruke fantasien din. Anbefaler deg å lese litt i dine egne oljebøker hvis du har det, eller gjøre et søk på nettet. Rosmarin er en kjent maturt. Husk at eteriske oljer er 50-70 ganger mer konsentrert enn urter, så effekten er deretter.

Rosmarin er som en styrkedrikk for nervesystemet vårt. Denne oljen er også super for hjernen og cellene i kroppen vår. Den er god for leveren og nyrene våre. Respirasjonssystemet vårt elsker rosmarin. Appelsinhuden hater rosmarin for den er en stor fiende. Reiser du mye på kryss og tvers av tidssoner så bør du teste ut hva denne oljen er god for når det gjelder å justere kroppens klokke. Føler du deg utslitt og tom så er Rosmarin en god venn. Vondter og ubehag i muskler og skjelett. Jeg kunne fortsatt og fortsatt. Men jeg tror du begynner å skjønne at Rosmarin er en verdifull olje i mange sammenhenger. Du finner Rosmarin i Familiepakken til doTerra, eller du kan kjøpe den «løs».

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!