Supergod tomatsuppe

Ingenting er som en deilig hjemmelaget tomatsuppe på en litt hutrete dag!

Er du i tillegg tøff nok til å bruke eteriske oljer som smakstilsetning i maten, så vil du ta suppa til nye høyder. Uansett oljer eller ikke – etter at du har laget denne suppa vil du aldri servere posesuppe noe mer.

Om du er en racer på kjøkkenet eller om du er en nybegynner – denne suppa er veldig enkel å lage. Og perfekt for barn å hjelpe til på. Eller de kan faktisk lage den selv. Og du – den tar ikke noe lengre tid enn å lage posesuppe.

Når vi lager suppe til familien vår på 4 personer, bruker vi:
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
3 bokser hermetiske grovhakkede tomater
1 dråpe doTerra Oregano-olje
1 dråpe doTerra Timian-olje
1 dråpe doTerra Basilikum-olje
1 klype sukker
7-8 dl vann
2 terninger Knorr Grønnsaksbuljong
Salt og pepper

Skrell og grovhakk løk og hvitløk. Ha olivenolje og løk i en kjele og la det surre til det er mykt. Tilsett deretter tomatene. Jeg bruker å ta ca 1/2 dl vann som jeg bruker til å få ut all tomatsaften fra boksene med. Dette vannet heller jeg i kjelen.

Kjør tomatene og løken til en jevn masse med stavmikser. Det er smart å gjøre dette før tomatene blir varme. Er du uheldig kan det sprute litt og siden tomater blir skikkelig varme, så er det iallefall mer barnevennlig med kalde tomater. Tilsett litt av vannet om det er vanskelig for stavmikseren å kjøre.

Tilsett oljene eller bruk tørkede/friske urter, sukker, buljongterningene og vann. Knorr sine buljongterninger løser seg opp i suppa om du rører godt. Varm opp suppen til kokepunktet og smak til med salt og pepper. Evt litt mer sukker.

Har du lyst på egg og pasta til suppa kan du sette på å koke vannet til disse rett før du hakker løk. Så har du fiks ferdig middag på max 20 minutter.

Serveres med deilig brød.

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!