SuperMint

Det er på tide å ønske velkommen til en ny oljeblanding fra doTerra. Her får du rene, sertifiserte eteriske oljer kombinert i en deilig, frisk og oppkvikkende blanding. doTerra SuperMint finnes både i 15 ml og i en rollon-flaske på 10 ml. Blandingen på rollon-flasken er fortynnet med baseolje. Og nå har jeg gleden av å fortelle litt om SuperMint og inspirere deg til hvordan denne oljen kan brukes. 2023 starter bra – med SuperMint i sortiment!

SuperMint består av følgende eteriske oljer: Peppermint, Japansk Mint, Bergamot Mint og Spearmint. Dette gir en kraftfull og forfriskende oljeblanding. Og så er det slik når man kombinerer oljer at 1+1 ofte blir mer enn 2. Når oljene spiller på lag, så påvirkes kroppen og sinnet på en ennå kraftigere måte. Når du bruker doTerra Supermint topisk, på huden, vil den gi en forfriskende og energigivende aroma. I tillegg vil det gi omgivelsene en oppløftende effekt som er perfekt for mentalt fokus og forbedret utholdenhet (stamina).

Hopper vi inn i kjemien så er Mentol den primære kjemiske komponenten. Mentol fremmer en avkjølende opplevelse når den inhaleres. Dette kan bidra til at luftveiene føles mer åpne. Om du smører doTerra SuperMint på huden i en massasje, vil den avkjølende effekten antakeligvis gi en lindrende og avslappende opplevelse. Denne synergetiske blandingen bidrar til friskere pust og kan tas innvortes for å støtte et sunt fordøyelsessystem.

Da har du kanskje allerede funnet ut av at doTerra SuperMint kan brukes både innvortes, topisk (på huden) og aromatisk (duft).

Kombinasjonen av Peppermint, Japansk Mint, Bergamot Ming og Spearmint eteriske oljer gir en synergetisk oljeblanding. Dette betyr at 1+1 kanskje blir 3 eller 4. SuperMint gir en revitaliserende, mint- og urteaktig og søt aroma.

La oss gå igjennom én og én olje i denne blandingen.

doTerra Peppermint eterisk olje

Peppermynteplanten er en hybrid av vannmynte og spearmint, og ble først beskrevet av Carl Linneaus i 1753. Et høyt innhold av menthol, slik vi finner i doTerra Peppermint, gjør at du vil merke kvalitetsforskjeller – fra andre produsenter. Vi har selv testet dette, ved å sammenligne doTerra Peppermint med andre leverandørers Peppermint-oljer. Dette kan være ganske spennende å gjøre. Den skarpe, søte duften av doTerra Peppermint kan skape et spennende og stimmulerende miljø under fysisk aktivitet.

Under fysisk aktivitet er det flere måter å bruke Peppermint på. Du kan ha en dråpe Peppermint eterisk olje i drikkevannet ditt. Du kan smøre en dråpe på brystet eller på lungereflekspunktene. Trener du hjemme kan du også bruke Peppermint i diffuseren. Har du noen fine måter å bruke Peppermint på under trening – så del den gjerne i kommentarfeltet.

Japansk Mint

Den subtile søte og avkjølende aromaen fra Japansk peppermynte kan skape et friskt og stimmulerende miljø. Både Peppermint og Japansk Mint (peppermint) eteriske oljer kommer fra samme Mentha-slekt, men de er forskjellige arter. Japansk Mint har en høyere konsentrasjon av mentol.

doTerra har laget en fin video som beskriver Japansk Mint. Den har norsk teksting. Du kan se videoen her.

Bergamot Mint

Bergamot Mint eterisk olje kommer fra en flerårig, blomstrende urt med lilla blomster og hjerteformede blader. I likhet med Lavendel, er Bergamot Mint sine kjemiske hovedkomponenter Linalool og Linalyl Acetate.

Spearmint

Spearmint er en flerårig plante som vokser og blomstrer i et temperert klima. Denne planten blir mellom 25 og 100 cm høy. Du finner Spearmint i tyggis, godteri og tannhelseprodukter – ettersom denne eteriske oljen gir en deilig mintsmak og fremmer frisk pust.

Tips til bruk av SuperMint

Finn frem favorittdiffuseren din og bruk noen dråper av SuperMint for en inspirerende aroma.

Drypp en dråpe under tunga eller på tannbørsten – for frisk pust.

Bruk oljen på kontoret eller i bilen for å friske opp luften og «stemningen» rundt deg.

Smør en eller to dråper mellom hendene, kopp de over nesen og inhaler SuperMint for en forfriskende boost midt på dagen. Å gjøre dette vil gi en skikkelig oppkvikker, samtidig som det vil roe kropp og sinn.

Tilsett noen dråper SuperMint i din doTerra SPA Hand and Body Lotion for en god og støttende massasje.

Føler du deg litt varm? Smør på pulspunktene og i nakken for en deilig avkjølende opplevelse.

Drypp en dråpe i et stort glass vann. Dette vil støtte fordøyelsen din og gi deg frisk pust.

  • Og så en liten obs obs til slutt. Ikke bruk SuperMint i badevannet ditt. Dette er en avkjølende olje og du vil ganske sikkert komme til å fryse – selv om du ligger i godt og varmt vann. En dråpe SuperMint i fotbad kan være avkjølende og godt for varme føtter som trenger litt omsorg etter en lang og varm dag, eller mye gåing.

Skal jeg kjøpe 15 ml eller rollon-flasken?

Altså …. Svaret på et slikt spørsmål vil avhenge av hvordan du liker å bruke oljene. Jeg for min del ville sagt «ja takk – begge deler». Flasken med 15 ml er perfekt for diffuser, drikkevann og massasje. Den er også det beste alternativet hvis du ønsker å tilsette oljen i en krem el.

Rollon-flasken er super hvis du liker å smøre oljene på kroppen. Da er dette en enkel og effektiv måte å smøre på – uten å bli «grisete» på hendene. Du kan også bruke rollon-flasken for massasje. Ønsker du deg en avkjølende deodorant? You got it! Du kan bruke SuperMint Rollon under armene som en deo.

Hvis du hadde forventet et svar med to streker under, så må jeg skuffe deg. For her kommer det helt an på dine preferanser. Jeg har kjøpt begge 🙂

doTerra har laget en video om SuperMint. Den er på engelsk og har ikke norsk teksting ennå. Lyst til å se? Du finner den her.

​​​​​​​

SuperMint_JAN_2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!