Tea Tree

Ut og heise flagget – for nå har det skjedd store ting! doTerra sin Tea Tree-olje er lansert i Norge. Det betyr at du kan få kjøpe Tea Tree-oljen uten å måtte ta turen til Sverige eller Danmark eller organisere levering på ferieturen til Spania. Eller hva du nå har gjort for å få tak i denne oljen tidligere … Før het denne oljen Melaleuca. Nå heter den Tea Tree. Og den kan bestilles til Norge. HURRA for doTerra som har jobbet så hardt for at dette skulle skje!

Kanskje vet du allerede en hel masse om denne oljen. Og – som jeg skrev i ingressen – kanskje er du en av oss som har gjort noen krumspring for å få tak i denne oljen? Uansett – her kommer litt info om denne oljen og hvordan den kan brukes. Finn frem tekoppen og kos deg med lesingen.

Tea Tree endelig til Norge

Jeg kan ikke huske sist jeg så en ren Tea Tree olje i Norge. Og når jeg sier «ren» så mener jeg 100 % eterisk olje fra Tea Tree i en flaske. Ikke slike tulleprodukter som man ofte ser plakater på hvor det står «100 % naturlig olje fra Kenya» og så viser det seg at det kun er 0,9% Tea Tree (som helt sikker er 100 % naturlig), men hva med alt det andre som er i flasken? Det klarte jeg aldri å lese på etiketten. Uansett – dette er historie. Nå trenger du ikke lenger velge dårlige produkter. Det beste produktet har kommet til Norge. Gå ut og heis flagget, feire med en is eller gjør det du synes passer. Dette er iallefall verdt å markere!

Da jeg jobbet i helsekostbutikker ble jeg fortalt en historie om hvorfor Tea Tree-oljen ikke var lovlig å selge i Norge. Jeg har ikke brukt mye tid på å sjekke om historien er sann, men det skulle ikke forundre meg om den var sann. Historien handler om en dame i USA som ga katten sin en hel flaske med Tea Tree olje. Resultatet var dessverre at katten hennes døde. Det har seg nemlig slik at katter ikke har det enzymet som bryter ned Tea Tree i kroppen. Dette betyr at katter ikke skal ha Tea Tree-olje. Og når man bruker en hel flaske – ja da må det jo gå galt. Konklusjonen på denne historien ble derfor Tea Tree-olje er livsfarlig.

Hvis du har vært i USA, så vil du se advarsler på microbølgeovner at man ikke skal tørke kjæledyrene inne i de osv. Instruksjonsbøker handler mer om hva man IKKE skal gjøre, enn en kort og enkel forklaring på hvordan produktene skal brukes. Holder du Tea Tree-oljen unna katten og bruker oljen med måte og sunn fornuft, så skal dette gå aldeles bra. Tea Tree-oljen er nemlig en fantastisk skatt fra naturen.

Tea Tree – ikke bare fra Australia

Tilbake i tid fikk doTerra Tea Tree-oljene sine fra Australia, men på en tur til Afrika og Kenya oppdaget de at Tea Tree kunne vokse på dette kontinentet også. Ikke bare kunne den vokse, men plantene inneholdt de samme medisinske egenskapene som de gjør i Australia. Så nå henter doTerra Tea Tree fra både Australia og Kenya. Bærekraftig og smart!

Aboriginiene, urbefolkningen i Australia, har brukt planter som medisiner i hundrevis av år. Ble de syke og forkjølet, plukket de blader fra Melaleuca Alternifolia (som er det latinske navnet på en av mange ulike Tea Tree-planter), «knuste» de i hendene og inhalerte aromaen. De visste kanskje ikke at denne aromaen er 12 ganger mer antiseptisk enn phenoler, men de visste at denne planten hadde legende egenskaper. Og det er denne kunnskapen både du og jeg burde tilegne oss. Ikke nødvendigvis at urbefolkningen i et spesifikt land gjorde dette, men kunnskapen om å bruke naturen som medisin.

Tea Tree sine egenskaper og bruksområder

Nå skal jeg være litt forsiktig med hva jeg skriver, så bær over med meg og bruk fantasien når du leser videre.

Tea Tree er kjent for sine rensende egenskaper. Du kan bruke denne oljen i diffuseren eller på huden. Det sies at den kan brukes ufortynnet, men jeg minner om at det er en god «regel» å alltid fortynne oljene med litt baseolje.

Er huden uren så kan du bruke noen dråper av Tea Tree i hudpleieproduktene dine. Det kan være i renseproduktene eller fuktighetskremen. Eller – du kan blande 2 dråper Tea Tree, med 2 ss aloe vera gel og 1 ts baseolje. Dette blandes sammen og smøres i et tynt lag, på rengjort hud – på kvelden før leggetid. Om morgenen vasker du ansiktet i varmt vann. Passer for ungdom også.

Høsten er her og det kan komme med litt hosting, piggtrådfølelse i halsen, snørrete neser og andre ting. Du vet kanskje hvor jeg vil? Tea Tree i diffuseren er supert. Husk at du kan smøre oljen på halsen og brystet også. Og – du kan gurgle med litt varmt vann. Og om det prikker i munnvikene så fort deg å smør på en liten dråpe. Ikke bare én gang, men kanskje hver halvtime til prikkingen har vært borte en stund.

En annen ting som kan skje på høsten når luene deles er disse små, kjipe, krypene som elsker hår. Har du fått sånt besøk, så putt noen dråper Tea Tree i shampoen din. Det jeg egentlig mener her er ta ut den mengde shampo du skal bruke og drypp et par dråper Tea Tree oppi. Bland litt og fordel godt i håret. La virke litt før du skyller ut. Dette funker også hvis «hodebunnenshuden faller av i tynne flak» og legger seg som snø på skuldrene.

Mer enn hode, skulder, kne og tå ….

Og apropos tå – eller tær. Noen ganger kan mellomrommene mellom tærne bli litt røde og kløete. Spesielt om man ikke får tørket seg bra nok etter dusjing. Da er det supert å smøre på noen dråper fortynnet Tea Tree.

Auau i ørene er aldri godt. Og dette trikset prøvde jeg senest i helgen – på meg selv. Bare for å ha sagt det en gang for alle – eteriske oljer skal ikke inn i kroppsåpninger hvor det ikke er normalt å putte inn mat og drikke. Altså – oljene skal ikke dryppes inn i ørene! Dette er viktig! Slik gjør du: skru av korken på flaska, sett pekefingeren over åpningen og snu flaska på hodet og tilbake. Nå har du en liten oljedråpe på fingeren. Denne stryker du bak og rundt øret – på skallebenet. Du kan også smøre øreflippen og selve øremuslingen (øret). Gjøres på ett eller begge ørene alt etter hva du trenger.

Har du noen gang våknet opp og følt at øynene ikke har det bra? De kan være røde, tørre og så klør de skikkelig. Ta litt Tea Tree på fingeren og smør i tinningene. Du kan også smøre litt rundt øynene også, men ikke nærmere enn at du kjenner kinnbenet under fingrene. Gjenta dette hver 30. minutt til ubehaget har forsvunnet.

Dette er bare en liten smakebit av hva Tea Tree oljen kan brukes til. Anbefaler deg å sjekke ut en oljebok eller google. For dette er en olje som kan brukes til utrolig mye!

Emosjonell bruk av Tea Tree

Akkurat som at Tea Tree har mange ulike bruksområder når det gjelder det fysiske, så har denne oljen også flere evner på det emosjonelle planet.

Noen ganger kan man føle seg litt vel «åpen» og ubeskyttet. Da kan du prøve følgende: drypp tre dråper Tea Tree i hånden og smør hendene sammen slik at oljen fordeles i håndflatene dine. Så legger du hendene på hodet og lar de gli ned over ansiktet, skuldrene, brystet osv – akkurat som om du smører deg inn med myggolje. Du vil kunne merke hvordan Tea Tree beskytter deg.

Mangler du evnen til å sette naturlige grenser for deg selv? Da bør du søke hjelp hos Tea Tree-oljen. Denne oljen styrker oss også til å gi slipp på martyrrollen og andre ting som gjør oss til offer for oss selv.

Jeg har også lest at Tea Tree kan reparere et dårlig morsforhold. Spesielt tilbake til den aller første tiden som baby. Ikke alle barn har mulighet til å være tett på mamma’n sin helt i starten av livet. Dette trenger ikke å være pga omsorgssvikt. Det kan også være sykdom. Eller kanskje andre ting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!