Viktigheten av tilgivelse

«Kan du tilgi meg?» er kanskje noen av de vanskeligste ordene man kan si. Samtidig er det å ikke kunne tilgi noe som kan skade kroppen vår på sikt. Det er ikke bra å gå å bære for lenge på en slik bagasje. I dette innlegget skal jeg ta deg med inn i kroppen og vise deg hva som skjer der. Og – ikke minst – jeg skal gi deg noen hjelpemidler i form av eteriske oljer.

Eteriske oljer kan sette igang prosesser i kroppen og påvirke oss i en positiv retning. Både fysisk og emosjonelt. Jeg har selv erfart på kroppen hvor fysiske emosjonene kan bli. Gamle opplevelser som setter seg fast er verdt å ta tak i – uansett hvor mye det koster.

Kroppen vår er bygget opp av molekyler, som igjen er bygget opp av atomer. Prøv å ikke fall av her – for dette blir kjempespennende. Jeg lover! Et atom er et usynlig kraftfelt som avgir bølger av elektrisk energi. Dersom vi bryter ned et atom, vil 99,999999999999 % av atomet være disse bølgene av energi, mens kun 0,000000000001 % være fysisk materie – partikler av elektroner, protoner og nøytroner. Dvs at kroppen din for det meste er energi.

Jeg skal innrømme at når noen har pratet med meg om energier, så har jeg lukket ørene og tenkt at dette er noe skikkelige koko-greier. Sorry! Men jeg skal være såpass ærlig. Energi som i meridianer har jeg kunnet forholde meg til – fordi jeg har studert de i over 5 år. Men disse andre energiene har virket både litt «hokuspokus» og litt skremmende på meg. Derfor ble jeg så glad da jeg leste denne fysiske beskrivelsen som jeg har gjengitt over her. For meg gir det mening. Håper det gjør det for deg også.

Emotions = ENERGY in motion

Det finnes emosjoner som har lave frekvenser som kan lede til sykdom, og emosjoner med høyere frekvenser som skaper en sunn bevegelse av energi i kroppen.

Ta stress for eksempel. Dette er jo et kjent begrep i vår del av verden og i de fleste sin hverdag. Stress indikerer en variasjon av ulike emosjonelle opplevelser. Stress er en indikasjon av den fysiske flight and fight (flygt og sloss)-responsen som skjer i kroppen vår. Dette betyr at når vi er stresset, opererer vi i en nødmodus og er bare opptatt av vår overlevelse. Stress vil produsere lavere frekvenser som kan føre til at cellefunksjonene våre jobber dårligere enn deres optimale kapasitet. Ser du tegninga? Stress over tid er ikke så bra for oss.

Tankene våre påvirker følelsene vi opplever, og emosjonene har en direkte påvirkning på vår fysiske helse.

I følge David Hawkin’s bok, Power vs Force er de emosjonene med lavest frekvenser skam, skyldfølelse, apati, sorg, frykt, begjær, sinne og stolthet. Mangel på tilgivelse kan føre til flere av disse emosjonene. (teksten fortsetter under bildet)

Tilgivelse betyr ikke at du anerkjenner eller godtar det du har opplevd. Det betyr at du velger å legge det bak deg. Dét å ikke tilgi kan føre til nag og igjen alle disse lave frekvensene som over tid kan skape fysisk sykdom. Det kan være tilgivelse til andre. Eller deg selv.

Si at du har opplevd noe vondt fordi en annen person har gjort noe mot deg. Du velger å ikke tilgi. Kanskje personen som gjorde deg vondt ikke engang har bedt om tilgivelse. Uansett – poenget her et at du velger å ikke tilgi. Noen ganger er det lett å tenke at det å ikke tilgi denne personen vil påvirke vedkommende negativt. «Han eller hun skal få «lide» for det de har gjort mot meg». Vet du hvem som lider mest? Det er faktisk du. Tilgivelse kan være skikkelig vanskelig. Og i noen tilfeller koster det mye. Men ved å tilgi og legge ting bak deg, så gir du deg selv lov til å gå videre. Du lar din egen frekvens bli høyere. Du blir fri!

Eteriske oljer og tilgivelse

doTerra har laget et helt egen kit med seks ulike oljeblandinger, knyttet til emosjonene våre. Oljene i dette kittet heter Cheer (glede), Console (trøst), Forgive (tilgivelse), Motivate (motivasjon), Passion (lidenskap) og Peace (ro). Du kan se hele kittet her.

I dette innlegget skal jeg dele mer om Forgive. Forgive har også et tilleggsnavn «renewing blend». «Fornyelsesblanding».

Forgive inneholder følgende oljer:

  • Spruce
  • Bergamot
  • Juniper Berry
  • Myrrh
  • Arbovitae
  • Nootka
  • Thyme
  • Citronella

Hvis du kjenner litt til naturen eller eteriske oljer, så vil du se at dette stort sett er en blanding av tre- og sitrusoljer.

Forgive ble spesialdesignet for å støtte personer som ønsker å tilgi. Det er en kjent ting at det å tilgi andre faktisk setter deg fri. Forgive-blandingen er spesielt hjelpsom når du føler deg kynisk eller begynner å forvente det verste fra andre mennesker. I stede for å se etter det gode i mennesker, vil man se alt i et negativt lys. De kan også finne rettferdighet i å skylde på andre for sin egne personlige situasjon eller ulykker. Forgive lærer oss at alle lærer og utvikler seg sammen. Misforståelser og feil vil skje, men de bør bli møtt med tilgivelse og godhet

Hvordan doTerra sin Forgive påvirker oss

Forgive utfordrer oss til å gi slipp på bitterhet og fiendtlighetene og til å omfavne andre mennesker som en forlengelse av oss selv – som del av en stor familie. Den minner oss om å leve etter den gyldne regel – å være mot andre slik du ønsker at andre skal være mot deg. Forgive inviterer oss til å frigjøre oss selv ved å innse at andre vanligvis gjør sitt beste og fortjener medfølelse og tilgivelse.

Uansett om du føler deg sta, skyldig, bitter sint eller fordømmende – inviterer Forgive deg til å gi slipp og til å stole på livets prosess og til å bli fornyet

Hvordan bruke Forgive

Forgive skal ikke brukes invortes.

Bruk den i diffuser, inhaler den direkte fra flasken eller fra koppede hender.

Du kan også fortynne Forgive med en baseolje og smøre over hjertet, i nakken, på innsiden av håndleddene eller bak ørene.

Forsiktighetsregler: denne oljen anbefales å fortynnes før den smøres på huden. Unngå direkte sollys eller UV-stråler i inntil 12 timer etter påføring. Sitrusoljene er fotosensitive.

2 hendelser på “Viktigheten av tilgivelse”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!