Vegansk påleggspølse

Etter å ha kuttet ut det meste av kjøtt i dietten, og spesielt svinekjøtt, har jeg savnet salami. Den salte og røkte smaken. Men etter at jeg fikk denne oppskriften fra Bettina Brockmann savner jeg ikke salami lenger. Så til deg som savner et godt og salt pålegg – test ut denne her! Til alle veganere og vegetarianere – her er ditt nye favorittpålegg!

Salt pålegg er det beste som finnes på brødskiva. Syltetøy og annet søtt er ikke min favoritt. Men for 15-16 år siden fantes det ikke så mye ulikt pålegg i butikken. Iallefall ikke i denne kategorien. Denne påleggspølsen er enkel å lage, selv om det kan se litt overveldende ut ved første øyekast.

Anbefaler deg å lese igjennom oppskriften før du begynner. Slik at du har alle ingrediensene og vet hva du skal gjøre. La oss sette igang. Denne oppskriften gir 3 pølser. Pølsene er best kalde på brødskive/knekkebrød osv. De kan brukes på pizza og i ostesmørbrød også, men da smelter de.

Før du får ingrediensene og fremgangsmåten, så må du bare vite én ting om meg. Jeg liker at ting er enkelt og effektivt uten for mye dilldall og oppvask. Så her får du den enkleste – og etter min mening – beste måten å lage pølser på!

Ingredienser:

6 dl usøtet soyamelk
1/2 dl gjærflak
3/4 dl tahin
1 ts salt
2 ts Trocomare urtesalt
20 g rødbeter
3 ss olje
1 1/2 ss løkpulver
2-3 fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
1 ts liquid smoke
3 1/2 ss agar agar
1 ts tørket persille eller basilikum

For ekstra god smak:
Tilsett følgende eteriske oljer fra doTERRA:
1 dråpe Black Pepper
1 dråpe Pink Pepper

Fremgangsmåte:

Sikt tørket persille eller basilikum (jeg foretrekker basilikum) ned i en kjele. Jeg skal bruke sikten etterpå og ønsker at de største urtebitene skal knuses. Det gjør pølsene enklere å skjære etterpå.

Putt alle de andre ingrediensene i en blender og kjør til alt er en så jevn blanding som mulig. Sil igjennom sikten og ned i kjelen.

Kok ganske kraftig under omrøring. Rør hele tiden for her kan det lett brenne seg. Jeg har induksjonstopp og bruker nivå 7 av 9 på plata. Vær obs på at det kan sprute litt og dette er varmt. Altså – dette er pølser med “livet som innsats” ;-p

Kok i ca 7 minutter. Hell den varme massen over i former og avkjøl på benken før de settes i kjøleskap. Jeg bruker drikkeglass som er ganske så sylinderformet. De må iallefall være litt videre i toppen enn i bunnen! Når pølsene er ganske så avkjølt dekkes toppen av glasset til med plastfolie og settes i kjøleskapet. La de stå i kjøleskapet natten over.

Når du skal ha pølsene ut av glasset stikker du forsiktig en kniv ned mellom glasset og pølsa. Slik at det kommer litt luft til bunnen av glasset. Så er det bare å snu glasset på hodet og pølsa kommer ut. Skjær i skiver, legg på brødskiva og nyyyyt! Altså gjerne med litt vegenaise, tomater og agurk. Når du er ferdig med å smake for første gang.

De eteriske oljene som nevnes i oppskriften hever pølsesmaken til helt fantastiske høyder. Det finnes også flere enn pepper-oljer som egner seg i matlaging. Jeg nevner blant annet Timian, Oregano, Rosmarin, Basilikum osv. Namnam … Du kan lese mer om hvordan du får tak i disse oljene her og her (sjekk ut familiepakken).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!