Verdens beste vafler

25. mars er visstnok den store vaffeldagen. Jeg slår et slag for gode vafler alle andre dager også jeg 🙂 I anledning dagen, har jeg lyst til å dele oppskriften på verdens beste vafler med deg.

Verdens beste vafler er ikke synonymt med verdens sunneste vafler. I denne oppskriften får du massevis av smør, melk og rømme. Så dette er unntaket i en hverdag med et sunt og balansert kosthold. Skal man kose seg så kan man gjøre det skikkelig – eller – du kan bruke plantebaserte produkter som en erstatning for meierproduktene. En oppskrift er bare et utgangspunkt.

Når dét er sagt – at en oppskrift bare er et utgangspunkt – så vil jeg anbefale deg å lage denne oppskriften én gang. For å oppleve hvordan utgangspunktet er. Oppskriften ble hemmelig overlevert en gang på 80-/90-tallet og er virkelig de beste vaflene som finnes. De krever bittelitt mer arbeid enn en Toro-pose, men de er 1000 ganger bedre.

Før du får oppskriften, så har jeg lyst til å gi deg et lite tips. Spesielt om du liker «rett-i-bollen»-prinsippet. Hvert år har vi en uke i campingvogn. Vi drar til Fyresdal. Og der serverer jeg vafler for campingnaboer, venner og familie. Og for å gjøre det enklest mulig (jeg digger jo enkelt), så veier jeg opp alle de tørre ingrediensene først og lager porsjonsposer. Sukker i én pose og hvetemel, bakepulver og kardemomme i en annen pose. Så kan jeg veldig kjapt og enkelt lage vafler til alles glede og begeistring.

Du trenger:
2 egg
200 g sukker
3 dl rømme
3 dl melk
2 dl vann
450 g mel
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver

200 g smør, smeltet og avkjølt

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel, kardemomme og bakepulver (jeg sikter aldri når jeg er på campingtur). Bland vekselsvis inn det tørre og melk/vann. Når alt er rørt inn og er klumpefritt, så blander du inn rømme og smeltet smør.
La røra hvile ca 30 minutter før du begynner å steke.

Hva er det beste tilbehøret til vaflene?

Her er det vel smak og behag som råder. Jeg må si at brunost er favoritten. Gjerne med tannsmør. Jordbærsyltetøy og rømme er heller ikke dårlig. Hva liker du best på vaflene dine?

Jeg må jo innrømme at jeg sitter med vann i munnen og lengter etter gode vafler akkurat nå. Min hverdag er så godt som fri for hvetemel, sukker og melkeprodukter. Så når jeg lager denne oppskriften nå, så må jeg skikkelig ta meg sammen for ikke å skeie skikkelig ut. Heldigvis kan man droppe rømme, og erstatte hvetemel med spelt. Du kan også bytte ut smør med plantebasert margarin. Melken kan lett erstattes med plantemelk. Så er det iallefall bare sukkeret som ikke er helt heldig i forhold til min diett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!