Viktigheten av gode vaner

Gode vaner og en naturlig livsstil kan gjøre mirakler på kropp og sjel. Og den eneste som kan gjøre noe med dette er DU. Her får du noen tips til hvorfor dette er så viktig, og hvilke eteriske oljer som kan hjelpe deg på veien.

*spoil allert * Det finnes eteriske oljer som kan øke motivasjonen, påvirke forbrenningen, redusere melkesyre og masse mer. Les videre og lær mer om hva disse oljene kan gjøre for din livsstil.

Det finnes uendelig mange produkter, metoder og trender som lover deg vektreduksjon, bygging av muskler og at du skal både se og føle deg bedre – uten noen eller minimal innsats selv. Problemet er  at det å føle seg bra krever en innsats! Det krever sunne vaner som jevnlig mosjon, en balansert diett, egenpleie og mye mer.

De kraftfulle og naturlige egenskapene til eteriske oljer gjør de nyttige som støtte til en sunn livsstil. Eteriske oljer kan være en veldig nyttig del av et ukentlig treningsprogram, en sunn diett og en god egenpleie på grunn av sin allsidige natur. Når du innarbeider gode vaner og inkluderer eteriske oljer i din sunne livsstil, blir mulighetene dine for å støtte kroppen din fra innsiden og ut ubegrenset.

Viktigheten av mosjon og sunt kosthold

Selv om vi alle har hver vår unike DNA, ulike kroppstyper og ulike helseutfordringer, er det viktig at vi alle tar vare på kroppen vår med et sunt kosthold og en eller annen form for mosjon. Noen liker seg på treningsstudio, mens andre liker seg best ute i naturen. Personlig tror jeg det er viktig å finne noe du trives med. Det å tvinge seg til å gjøre noe man ikke vil blir aldri veldig positivt … Uansett hvilken type mosjon du velger så vil det ha en positiv effekt på din generelle helse, fremmer bedre søvn om natten, måten du håndterer stress på og mye mer.

Det er utallige fordeler av regelmessig mosjon. Å spise næringsrik mat vil gi ennå større fordeler. Et sunt kosthold er ikke bare drivstoff for kroppen vår, men det kan også beskytte oss mot helseutfordringer, fremme hjernefunksjonen og hjelpe oss til å bygge muskler.

Ja, vi har alle ulike kropper, utfordringer og fysiske behov, men en sunn livsstil kan ofte hjelpe enhver person til å føle seg bedre – spesielt når man har gode rutiner på både kosthold og mosjon. Endringene skjer ikke over natten, men ved å være tålmodig.

Optimale kroppsfunksjoner

Som nevnt, så vil ikke to mennesker ha eksakt de samme behovene når det kommer til mosjon og diett, uansett – disse to elementene har en stor påvirkning på hvordan kroppen fungerer. Akkurat som det er mange fordeler ved å spise sunt og mosjonere er det også mange utfordringer som kan komme dersom du ikke prioriterer dette. Selv om det er mange helseutfordringer som ikke kan løses på en enkel måte med næringsrik kosthold og det å dra på et treningesenter flere ganger i uka, så vil disse sunne vanene kunne fremme generell velvære.

Uansett om du ønsker å unngå ekstra kilo på kroppen, stress eller om du bare ønsker å nyte endorfinene og selvsikkerheten som kommer fra treningen – det å utvikle sunne vaner er en viktig del i å sørge for at kroppen din fungerer så optimalt som mulig.

Sunne vaner og mental helse

Mosjon og gode spisevaner vil ikke bare ha en god effekt på hvordan du ser ut og føler deg, men det vil også ha en stor påvirkning på din mentale helse. Det å øve på gode vaner og en sunnere livsstil kan fremme god mental helse, og det vil være en viktig del av din egenpleie. Skulker du unna gode vaner vil det ofte føre til utfordringer og svingninger emosjonelt.

Eteriske oljer kan være en sunn del av alle former for mosjon og dietter

Som sagt, kan eteriske oljer fremme velvære når de blir brukt som en del av en sunn livsstil. Brukes de alene vil eteriske oljer ha mange fordeler for kroppen. Når de blir kombinert med fysisk aktivitet og sunn mat, kan de hjelpe deg til å føle deg ennå bedre. Det fine med eteriske oljer er at de kan skreddersys til alle former for mosjon. Ved å endre påføringsmetode og bruke ulike oljer kan du tilpasse de dine behov og ønsker. Uansett om du liker vektløfting, friidrett, intervalltrening eller en gåtur, kan du bruke eteriske oljer for å fremme topp ytelse.

doTerra har over hunde ulike produkter som kan bidra til en bedre hverdag. Det finnes oljer som varmer, kjøler, virker positivt på oksygenopptaket, som kan lindre når melkesyra har satt seg i kroppen, oljer som lindrer ved ømme og stive muskler, oljer som gir motivasjon til å komme over dørstokkmila + veldig mye annet gøy du kan bruke oljene til.

Om du ikke har brukt oljer før, så vil jeg gjerne komme med noen få anbefalinger på hvor du kan starte.

BALANCE

– min favorittstart på dagen! Denne oljen smøres under føttene. Et par dråper før du starter dagen gjør underverker. Den bidrar til balanse – både fysisk og mentalt.

MOTIVATE

– dette er flytende motivasjon på flaske. Finnes i to utgaver. Enten en rollonflaske som du enkelt bruker direkte på kroppen. Smøres direkte over hjertet og innsiden av håndleddene. Motivate finnes også i 5 ml flaske. Denne er super å ha i diffuseren. Her får du virkelig «et spark bak» slik at du kommer deg opp av sofa’n og blir gira på å innføre gode rutiner i livet.

DEEP BLUE RUB

– kremen som smøres på kroppen før og etter trening. Dette er som en tigerbalsam med ekstrafordeler! Dette er en intelligent krem som kan både varme og avkjøle. Din kropp velger hvilken effekt den trenger. Og det er dette som er så genialt med å bruke naturlige produkter. Kroppen kjenner de igjen og elsker de!

PEPPERMINT eller EUCALYPTUS

– dette er oljer som er gode for å støtte pusten vår. Og når vi driver med mosjon så vil vi puste mer enn vanlig. Da kan det være godt å smøre en av disse oljene på brystet før du skal bevege deg. Eucalyptus er også god for å redusere melkesyra som har satt seg i kroppen.

SMART & SASSY

– ønsker du å gjøre noe med kostholdet ditt, så er dette en olje du bør ta en nærmere titt på. Den er god til å balansere forbrenningen din. Den vil også kunne bidra positivt i forhold til matlyst og søtsug. Dette her er en MÅ HA-olje for meg. 1 dråpe i drikkevannet minst én gang om dagen mellom måltid.

VIRAK eller Frankincense som den også heter

– avslutt dagen med en dråpe Virak under tungen. Dette er godt for cellene i kroppen din. 

Jeg har virkelig begrenset meg her – men dette er en god start. Det er ingen vits i at du får 15 produkter på én gang. Da vil du bruke altfor mye tid på å innarbeide nye rutiner på dette også.

Kunne du tenkt deg å prøve en slik pakke og du ikke har din egne doTerra-konto? Ta kontakt med meg, så skal jeg hjelpe deg slik at du kommer igang 🙂 Eller – gå hit, og registrer din første ordre selv. Jeg vil absolutt anbefale deg Livsstilspakken som du kan lære mer om her.

Om du går inn på facebook-siden min, så vil du finne en video der om kroppsfiksering, kosthold og livsstil – hvor jeg forteller min historie. Dette er en historie som viser at når jeg kan, så kan alle.

Og du – det er aldri for sent å legge seg til gode vaner når det gjelder mosjon og kosthold.
Start idag ♥

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!