Sitron – Lemon

Bare å høre andre prate om sitroner får tennene til å løpe i vann. Den syrlige friske smaken. Denne frukten kan brukes i det meste, og det samme kan den eteriske oljen fra sitronen.

Liker du å lage dine egne giftfrie rengjøringsmidler? Da må du prøve doTerra sin sitron-olje i. Lukter godt, fjerner bakterier og andre urenheter på et blunk.

Kjent for sine rensende og oppløftende egenskaper, er denne oljen en favoritt på grunn av sine utallige bruksområder. Kan brukes til alt fra å rense kroppen din, få mer fokus, i matlaging og til å vaske hjemmet ditt.

Hovedegenskaper:

  •  Støtter sunne luftveier *
  •  Renser luften, renser kroppen og støtter fordøyelse
  •  Løfter humøret og gir energi *

Brukertips:

  • Ta to dråper innvortes for å hjelpe med luftveisplager om våren *
  • Bruk et par dråper sitron på en klut for å fjerne vanskelige flekker
  • Bruk noen dråper i en sprayflaske med vann for å rengjøre bord, benkeplater og andre overflater
  • Smaker fantastisk i mat og desserter der du ellers ville brukt revet sitronskall eller -juice
  • Ha et par dråper i vann for en forfriskende smak og for å rense kroppen *
  • Ved neseblødning – smør en dråpe bak i hårfestet i nakken og evt under nesen.

Denne oljen kan brukes både aromatisk (duft), topisk (på huden) og innvortes. Vær oppmerksom på at sitrusoljer er fotosensitive og du bør derfor unngå direkte sollys i 12 timer etter påsmøring. Du kan fint gå en tur på ti minutter, men du skal ikke smøre sitrusoljer på huden og så legge deg i solen for å sole deg eller gå ut for å jobbe i hagen.

Emosjonell bruk av sitronoljen

Alle sitrusoljene er kjente for sin oppløftende effekt på humøret. De kan snu mørke og tunge dager til lyse og lette dager. Test ut selv ved å bruke noen dråper i diffuser!
Sitronolje er godt for mentalklarhet, fokus, årvåkenhet, og glede. Den inspirerer til naturlig lekenhet, bidrar til å pulverisere følelser som fortvilelse og håpløshet ved å gjenopprette følelser av glede og lykke.

Tips!

Sitron setter igang produksjon av spytt. Du har kanskje fått vann i munnen av å se en sitron til og med 🙂 Det at den setter igang spyttproduksjonen vil også bidra til at alle andre fordøyelsesenzymer og prosesser settes i sving. Så må du tenke deg til resten selv. Men jeg vil absolutt anbefale en dråpe sitronolje i drikkevannet ved litt kjip fordøyelse.

* Disse påstandene er ikke ment å diagnostisere/behandle sykdommer. Bruk av oljer er på eget ansvar.

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!