Appelsindessert

Fysen på noe søtt? En dessert? Her får du oppskriften på en superenkel, lett, rask og veldig billig dessert. I tillegg er den sunn. Faktisk så sunn som en dessert kan bli!

Lavbudsjett og nyttårsforsetter? Da er dette løsningen for deg. Alt du trenger er tre ingredienser som du kanskje allerede har liggende.

Selv om jeg elsker søtt og godteri, har vi sjelden dessert her hjemme hos oss. Hverken mannen min eller jeg har vokst opp med en sterk tradisjon når det gjelder dessert. Har vi gjester og vi inviterer på en bedre middag så lager jeg ofte dessert altså. Men sånn når bare vi fire er her – så er det sjelden. Og hvis det er dessert, så er det gjerne noe frukt eller bær. Himmelsk lapskaus eller jordbærgrøt. Det er en «gjenganger».

Nå skal jeg lære deg å lage en appelsindessert som jeg lærte på barneskolen. Jeg tror faktisk dette var den aller første oppskriften vi fikk utdelt i heimkunnskapen da jeg gikk i 5. klasse.

Så enkel at barna kan lagen den

Alt du trenger er appelsiner, mandler og malt kanel. Av utstyr trenger du ei fjøl, en kniv og en tallerken til å servere på. Ingen gryter eller panner. Ikke varme. Nada. Den perfekte desserten når det skal gå fort og du har lite utstyr. Tenk påske og hytta. Du kan også lage den på tur i skogen.

Slik gjør du

Skrell appelsiner, men ikke del den i to. La den være hel!
Tenk ca 1 appelsin per person. Dvs at dette er den perfekte desserten/kveldskosen når du er alene hjemme.
Skjær appelsinen(e) i skiver. Ikke altfor tynne, men ikke altfor tykke heller. Ca 0,5 cm kanskje. Fordel skivene utover serveringsfatet/tallerkenen.

Grovhakk mandler og strø over appelsinskivene. Her kan du bruke så mange eller så få du bare vil. Jeg elsker mandler, så jeg ville tatt masse!

Dryss over litt kanel.

Vips, voila! Desserten er ferdig! Dette kan til og med gubben klare – med bind for øynene!

Test den ut neste gang du har lyst til å spise en appelsin. Det tar ikke lang tid å lage og det smaker helt fantastisk.

Har du smakt appelsin på denne måten før? Gi meg en tilbakemelding da 🙂 Morsomt å høre fra deg. Også om du tenker at dette vil du prøve.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!