Påskequiz – svar og vinnere dag 7

Siste runde av årets påskequiz! 7 dager med ca 15 spørsmål hver dag. Det har blitt mange spørsmål – både for deg å svare på, men også for meg å finne på 🙂 Dette var moro! Og du skal ikke se bort ifra at det dukker opp flere quizer etterhvert. Om eteriske oljer, doTerra, andre produkter og noe helt uten sammenheng.

Denne siste dagen med quiz hadde spørsmål som spenner seg vidt omkring og uten en spesiell retning på spørsmålene. Her er det tenkte situasjoner, rosmarin, hverdagsrutiner og mye annet gøy. Du får spørsmålene og svarene under her.

Jeg hopper rett ut i det jeg 🙂

Hva heter doTerra sine medisinske klinikker, med en holistisk tankegang?

Disse klinikkene heter Prime Meridian. I september – i forbindelse med at vi besøkte doTerra – fikk vi også se en av disse klinikkene. Vi har aldri sett noe lignende. Og jeg gleder meg til å se disse klinikkene dukke opp i Europa også. Her samles leger, fysioterapeuter, akupunktører og andre type helsearbeidere. Alle med en helhetlig tankegang og med deg i fokus. Her er ikke medisiner førstevalget, men livsstilsendringer, fysisk aktivitet, kosttilskudd og naturlige løsninger. Elsk!

Hva er adressen til nettsiden til disse klinikkene?

Ønsker du å lese mer om disse klinikkene så finner du mer info på https://pmhclinics.com/

Hva skjedde på 1. påskedag – i Bibelen?

Her må jeg bare dele noe som står i Markus, kapittel 16.

Da sabbaten var over, gikk Maria Magdalena, Maria, mor til Jakob og Salome og kjøpte krydder, for å gå og salve Ham (Jesus). Meget tidlig om morgenen, da solen hadde stått opp på den første dagen i uken, kom de til graven. Og de sa til hverandre: «Hvem skal rulle bort steinen fra gravåpningen for oss?» Men da de så opp, så de at steinen var blitt rullet bort. For den var meget stor. Og da de kom inn i graven, så de en ung mann kledd i en lang, hvit kappe, sitte på høyre side. Og de ble forskrekket.
Men han sa til dem: «Vær ikke forskrekket! Dere søker Jesus fra Nasaret, Han som ble korsfestet. Han er oppstått! Han er ikke her. Se, der er stedet de la Ham! Men gå og si til disiplene Hans, og til Peter, at Han går i forveien for dere til Galilea. Der skal dere få se Ham, slik som Han sa til dere».

Riktig svar her er at Jesus sto opp ifra de døde.

Hvordan fortsetter sangen «Påskemorgen slukker sorgen …»?

«Påskemorgen slukker sorgen, slukker sorgen til evig tid»

Som medlem i doTerra – må man da blir forhandler og anbefale andre å bruke doTerra sine produkter?

Riktig svar her er nei.
Jeg så en gang et tall på at nesten 90% av alle medlemmene i doTerra aldri hadde delt ut oljeprøver til andre. Dette betyr at nesten alle medlemmene hos doTerra bruker produktene til eget forbruk. 🙂

Hvilke DeepBlue-produkter kan vi kjøpe i Norge?

Mannen min og jeg elsker DeepBlue-produktene og vi har alltid minst ett produkt med oss.
Disse produktene får du til Norge: DeepBlue Rub (krem), 5 ml Deep Blue (ren olje = ufortynnet), 10 ml Deep Blue (ren olje = ufortynnet) og 10 ml Deep Blue Touch (fortynnet med baseolje). De to siste er rollon-flasker.

For noen år siden lanserte doTerra et kit som het Yoga Collection.
Hvor mange oljer inneholder dette kittet og hva heter de?

Yoga Collections Inneholder tre oljer. De heter Align, Anchor og Arise.

Jeg anbefaler stadig tre enkle hverdagsrutiner som er den perfekte måte å starte å bruke eteriske oljer på. Hvilke tre ting er dette?

Disse tre rutinene er enkle å gjennomføre og noe alle burde innføre i din daglige rutine.
1. 2-3 dråper Balance smøres under føttene – hver morgen og evt også hver kveld.
2. 1-2 dråper Sitron i drikkevannet. Start dagen med et glass vann med sitronolje. Gjerne en halv time før du spiser.
3. 1-2 dråper Virak under tungen etter kveldstannpussen. Vent ca 30 sekunder før du svelger, slik at oljen kan få trekke inn i slimhinnene.

Case 1: Det er julaften og du har spist en tradisjonell norsk julemiddag med ribbe, medisterkaker, pøler og fullt tilbehør. Du føler deg skikkelig stappmett og på grensen til ubehag. Hvilken olje eller hivlket doTerra-produkt ville du brukt nå?

Her er mitt førstevalg helt klart ZenGest. Urtene som oljene i ZenGest er laget av bidrar til å skille ut fordøyelsessafter og -enzymer. Dette er med på å bryte ned maten, og kan på denne måten lindre ubehag. ZenGest finnes i softgels (små kapsler) som er enkle å svelge, du kan smøre oljen under føttene eller på magen. Eller – du kan gjøre som meg – ta en dråpe i et glass vann og drikke.

Case 2: Du har nettopp våknet og føler deg litt pjusk. Det kjennes ut som om du har piggtråd i halsen, hodet er litt tungt og du har litt «termostatproblemer». Hvilke produkter velger du å bruke? Og hvordan bruker du disse?

Her er det mange produkter å velge mellom. Og det finnes ikke noen svar med to streker under 🙂
Her er hva jeg ville gjort: 1 dråpe OnGuard i et lite glass med vann. Gurgle så dypt ned i halsen du klarer og så lenge du klarer. Spytt ut eller svelg. Gjenta 2 ganger. Vent en halvtime og gjør det samme igjen. I tillegg ville jeg tatt et par OnGuard Softgels + sammen med hvert måltid gjennom dagen. OnGuard drops er også en redning i slike situasjoner.

Dersom dette ikke hadde tatt alt, ville jeg fortsatt med F.L.O.O.M.-bomb og evt en behandling med Symphony of the Cells.

Rosmarin er en undervurdert olje. Den har mange ulike bruksområder. Nevn minst fire.

Rosmarin oppmuntrer oss til å få større kunnskap ved å lete etter dypere svar. Den hjelper oss til å utvidet sinnet – forbi de du først trodde var mulig. Rosmarin hjelper og også til å føle oss komfortable og trygge i tider med endringer. Rosmarin er nyttig ved binyretretthet og mental utslitthet. Den hjelper respirasjonssystemet, samtidig som den bidrar til å løfte tunge bører av skuldrene våre. Rosmarin fremmer også utrensing.

En eterisk olje kalles ofte «naturens egen antibiotika». Hvilken olje er dette?

Om du har brukt denne oljen på barn, så blir den ofte referert til som «pizza-oljen». Vi snakker om Oregano.

Min favoritt sove-olje heter Vetiver. Hva er Vetiver laget av? Og hvor produseres denne råvaren?

Vetiver er laget av røttene til et tropegress som heter Vetiveria Zizanioides, og dette vokser på Haiti. Jeg elsker denne oljen, og jeg elsker effekten denne oljen har på meg. Når du skal prøve Vetiver-olje for første gang så anbefaler jeg deg å prøve doTerra sin først. Det finnes mange oljer som heter Vetiver, men som ikke er i nærheten av det doTerra sin Vetiver-olje er. Det har seg nemlig slik at dette tropegresset bør vokse i ca to år før det høstes. På denne måten oppnår du at planten modnes og du får de riktige kjemiske sammensetningen i den eteriske oljen. Det finnes leverandører som selger billige oljer og disse kan være laget av gress som kun har fått vokse og gro i mindre enn ett år. Oljen kan fortsatt kalles Vetiver, men effekten er noe helt annet.

Hvis du er den heldige vinneren av denne påskequiz’n – hvilket av kittene ønsker du deg i premie?
Og hvorfor ønsker du deg nettopp dette kittet?

Jeg elsker begge disse to kittene og jeg gleder meg til å dele ut ett av disse til en heldig vinner! Blir det deg?


Siste lodd til trekningen

De siste som får lodd i denne trekningen er:
Linda Myrvoll
Nan Snarheim
Lisbeth Brekke
Ingvill Synnøve Sørby
Gunn Iren Gjestad Skogen
Kristine Aagot G. Nilsen

Trekningen av vinnerne sendes live fra facebook, mandag 13. april kl 14:00.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!