Tell me something girl!

Har du opplevd at tiden flyr? Eller – at den bare forsvinner? Livet skjer så fort og plutselig har man fått store barn. Eller blitt litt eldre selv. Dagene blir til uker og uker til måneder og vips så er året omme. Vi har fått livet i gave. Og nå lurer jeg på – gjør du det beste ut av denne gaven? Eller er du i «overlevelsesmodus»?

Denne teksten handler om å våge å kjenne godt etter. Hvordan har du det? Og den handler om å våge å være ærlig. Ærlig mot deg selv og de rundt deg. Våge å ta lykkeligevalg. Til å gjøre det beste ut av livet. Før det forsvinner.

Tell me something girl!
Are you happy in this modern world?
Or do you need more?
Is there something else you’re searching for?

Du har mest sannsynlig hørt denne sangen før. Kanskje du også har sett filmen? Den treffer en nerve i meg. Og den går rett i hjertet på meg. For det er dette livet handler om. Iallefall om du tør være ærlig med deg selv. Og noen ganger kan det å være ærlig på nettopp dette være kjempeskummelt.

Skummelt? Hvorfor det?

Jeg tror mange synes dette er skummelt fordi det kan risikere å føre til at noen avgjørelser må tas. Noen dører må lukkes og man må åpne andre. Endringer. Forandringer. Det er helt menneskelig. Så synes du dette er skummelt – så kan jeg trøste deg med at det er helt innafor ;-p

Er du lykkelig?

Hvordan har du det? Du vil mest sannsynlig svare «bra». Nesten på autopilot. Men hva svarer du hvis jeg spør deg én gang til? Hvordan har du det? Are you happy in this modern world? Ønsker du deg noe mer? Er det noe annet du innerst inne lengter etter? Jeg utfordrer deg til å gå inn i deg selv og at du kjenner godt etter. Livet er her og nå. Og dagen idag kommer aldri tilbake. Ville det ikke vært deilig å fylle denne dagen med noe som gir deg glede og som gir livet ditt mening? Noe som fyller hjertet ditt. Noe som oppfyller ønskene dine. Noe som gir verdi!

Kanskje du sitter og tenker «hva vet hun Nina om dette?» Jeg vet faktisk en god del. Men jeg skal ikke påberope meg å være noen ekspert. Jeg har ingen formell utdannelse i endringsledelse – eller hva det nå skulle hete. Jeg har stor erfaring fra livets skole. Og jeg ønsker å oppmuntre deg til å våge å ta lykkelige valg. Finn ut av hva du virkelig ønsker. Og ta ansvar for ditt liv. Livet er for kort til å bruke tiden og ressursene på noe som ikke deg det du ønsker.

Mitt første store valg

Jeg har nok tatt flere valg opp igjennom livet, men nå vil jeg dele med deg ett av de virkelig store valgene. Et valg med enorme konsekvenser. Et valg som måtte til for at jeg skulle bli lykkelig. Og jeg brukte lang tid på å tørre å gjennomføre. Slike valg koster.

Mitt største valg tok jeg for 15 år siden. Dvs. det var da jeg fysisk gjennomførte valget jeg hadde tatt. Og det tok meg faktisk et par år å kvinne meg opp til å gjennomføre. Jeg var samboer. Vi hadde vært sammen i mange år. Vi hadde bygd hus. Vi hadde bil. Vi hadde hund. Men vi hadde kjørt forholdet vårt inn på et spor som jeg visste ikke kunne forsette. Jeg hadde det ikke bra. Jeg trives ikke. Det var ikke slik jeg hadde sett for meg livet.

Etter et par forsiktige forsøk på å bryte ut av forholdet, fikk jeg endelig mot nok til å gjennomføre. Jeg hadde gått igjennom alle unskyldninger, som «pappa har jo jobbet så utrolig mange timer med å hjelpe oss å bygge huset, og så skal jeg bare stikke. hva vil han tenke?». «hva vil alle andre si?» «blir jeg lykkeligere av å dra?» «vil livet bli bedre?». «Man vet hva man har, men ikke hva man får» er det noe som heter. Jeg kjente veldig på dette. Tryggheten i det som var kjent. Samtidig visste jeg at det var ikke her jeg kunne bli værende. Jeg måtte gjennomføre valget mitt. Jeg måtte prioritere mitt liv. Og det betydde at jeg måtte såre noen andre … Det hadde en pris.

Konsekvensene av valget mitt

En torsdag i mai flyttet jeg hjem til mamma og pappa. Pappa hjalp meg med å flytte tingene. Han var også med da jeg så på leilighet. Han trøstet meg da jeg var på en visning hvor man bodde i fellesskap og det minnet om et rottereir. Jeg hadde ikke bil. Jeg hadde ingen steder å bo. Hunden vår ble igjen i huset. Det var der han hørte hjemme. Jeg hadde ingen kjæreste. Jeg hadde mistet halve familien min. Vennene mine ble igjen «hos eksen». Jeg var helt alene. Og det var mitt valg. Jeg hadde fått viljen min. Jeg hadde gjort det jeg visste var nødvendig.

Var det enkelt? Absolutt ikke. Var det nødvendig? Ja. Jeg var ikke villig til å leve et liv jeg ikke ønsket i så mange år til. Var jeg lykkelig? Nei. Rett etter at jeg hadde flyttet ut føltes det som om hele livet var over. Jeg var knust. Redd og usikker. Jeg var lykkelig. Stolt over å ha klart å stå i denne situasjonen. Takknemlig for snille foreldre. Følelsene svingte som en pendel. Men slik er livet. De beste tingene kommer sjelden gratis.

Ville jeg gjort det samme idag? Ja, det ville jeg gjort. Akkurat i perioden rundt bruddet ønsket jeg meg en krystallkule jeg kunne se inn i og få fasiten på hva som skulle komme. Heldigvis hadde jeg ikke en slik krystallkule. Den hadde styrt meg altfor mye. Jeg ville ta mine egne valg. Mine Lykkeligevalg.

Stor gjensynsglede da jeg traff Charlie to år etter at jeg flyttet!

En annerledes vår

De siste månedene har mildt sagt vært veldig annerledes. Vi har alle blitt tvunget inn i noe vi aldri ville ha drømt om. For noen har dette minnet om en skrekkfilm. Livet ble snudd på hodet av noen små virus. Vi ble tvunget til å leve annerledes. Til å leve saktere. Hvis du har vært våken i timen, så har du kanskje kjent på nødvendigheten av noen endringer?

Har du turt å være så ærlig med deg selv?

Lengter du etter lange morgener med barna? Eller muligheten til å ta middagen på stranda etter endt skoledag? Ny utdannelse? Ny jobb?Drømmer du om større frihet? Mer mening i livet? Drømmer du om noe annet?

GO FOR IT! Just do it! Livet er altfor kort til å bare drømme. Det krever også handling. Action! Ja, det kan bli beintøft. Men hvis du tror at målet kan gjøre deg lykkelig og at gleden ved endringene er høyere enn prisen – så ikke nøl. Gjør det. Gjør det nå! Alt vi har er her og nå. Gårsdagen er historie og vi vet ikke engang om vi får oppleve morgendagen. Livet er nå. Og det er opp til deg hvordan du vil bruke den tiden og de ressursene du har. Ikke la ditt liv kastes bort på noe du bare «overlever». Våg å leve. Start idag!

I’m off the deep end, watch as I dive in
I’ll never meet the ground
Crash through the surface, where they can’t hurt us
We’re far from the shallow now

Helt til slutt vil jeg at du skal vite at jeg heier på deg! Så lenge du følger hjertet ditt og gjør det som er rett for deg (- uten å bryte noen lover og regler) så heier jeg på deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!