7 gode oljetips til julen

Det er straks julaften og jeg har lyst til å dele med deg 7 av mine beste oljetips for en god julehøytid. Eteriske oljer kan gjøre dagene mye bedre. Her vil du få tips i forhold til de vanligste tingene som julen ofte kan by på. Stress, immunforsvar, søvn, mer tålmodighet – både på store og små, fordøyelse, uhell på kjøkkenet og ikke minst sexlyst. Mye kan skje når familien er samlet over lengre tid. Her er de beste tipsene!

Brente fingre, luft i magen og skikkelig stappa. For ikke å snakke om stressnivået som har vært skyhøyt – uten at du klarer å gå inn for landing. Eller lading … Ungene maser og vil ha oppmerksomhet hele tiden. I tillegg så begynner gubben å klenge for litt voksenkos. Her kommer forslag til en effektiv, naturlig og smart tilnærming til alle disse tingene. For julen er til for å nytes!

Stress, stress, stress

Tiden frem til jul kan være utrolig stressende. Alt som skal rekkes. Jobb, gaver, innkjøp, husvask, baking osv. Det er mer enn nok å henge fingrene i. Noen ganger kan det føles som om kroppen har hengt seg helt opp. Man klarer liksom ikke å lande helt. En av de beste «stressless»-oljene jeg vet om er Adaptiv. Den har kuttet ut tankespinn og fått meg til å lande. Denne oljen finnes både i 15 ml flaske (perfekt å bruke i diffuser eller på sengetøyet) og som 10 ml rollon-flaske. Jeg bruker begge oljene samtidig. Litt i diffuseren og så smører jeg panne, tinninger og bak i nakken – ved hårfestet. Noen ganger smører jeg også stortærne. Dette er reflekspunktet til hjernen. Oljer på stortærne er som av og på brytere. Uansett hva du vil at kroppen skal gjøre. Det handler bare om å finne de riktige oljene til det du ønsker å oppnå.

En annen oljekombo som kan være god er Villappelsin, Frankincense (Virak) og Lavendel. Disse oljene vil hjelpe deg til å lande, til å håndtere stresset bedre, senke skuldrene og roe ned. Passer perfekt i diffuseren. Bruk gjerne litt Frankincense på stortærne her også. For jording. Eller bakkekontakt – om du vil. Disse tre oljene er en del av familiepakken, så har du denne – kan du bare finne frem oljene og diffuseren din <3 Les mer om Familiepakken. I hele desember får du en gratis Frankincense-olje om du melder deg inn med Familiepakken. Verdien på denne gaven er 1.000,-. Lyst til å vite mer? Sjekk ut her.

Søvn

Oljene for å håndtere stressende situasjoner og -liv kan også brukes for søvn. På samme måte. Det handler bare om å gi kroppen enn å mer ro, slik at man klarer å hvile. Min desidert favorittolje er Vetiver. For meg er den helt rå. Nå skal det sies at det kan være mange årsaker til at man ikke får sove. Da er det om å gjøre å finne en olje som passer ditt behov. Her er noen forslag:

Engstelig tanker og følelser – Bergamot
Irritert og frustrert – Roman Chamomile
Sorg – Rose
«Lopper i blodet» – Cedarwood (denne er også fin ved mareritt og vonde drømmer)
Ubehag på ulike steder i kroppen – her er det flere ulike oljer som kan bidra til å lindre ubehag. (har du allerede et doTerra-medlemskap så ta kontakt med din oljeveileder for å få gode råd til dette. Har du ikke noe medlemskap ennå, eller er i kontakt med noe om dette, så ta kontakt med meg. Så finner vi noe som passer for deg)

Immunforsvar

Har du noen gang opplevd å ha det skikkelig travelt frem mot en ferie – og når du endelig får ferie så blir du syk? Dette er ikke noe ukjent fenomen, men det er jo liten trøst når man står midt oppi sykdom. Når du presser kroppen din og den stresser masse, så senkes forsvaret ditt. Kroppen klarer rett og slett ikke å løse alle oppgavene på én gang. Det viktigste blir prioritert først, og det er å holde deg på beina. Er du en av disse, så begynn med forebygging, før det skjer igjen.

OnGuard softgels tas sammen med måltid morgen og kveld. Føler du at det er noe på gang så kan du ta en softgel midt på dagen i tillegg.
OnGuard-olje i diffuseren er et must. Dessuten lukter den friskt av jul, så det er en ekstra bonus.
For å forebygge kan du smøre Frankincense (Virak) og Villappelsin under føttene hver morgen og kveld. Ta to dråper av hver olje og fordel i håndflatene før du smører under føttene.
OnGuard-drops er fantastiske å suge på når piggtrådfølelsen i halsen kommer snikende. Eller annen gruff for den saks skyld.

Fordøyelse

Stakkars fordøyelsessystemet vårt. I jula skal det virkelig opp til eksamen. Vi hiver innpå med masse god mat, kaker, godteri og masse ulike drikkevarer. Nesten uten pauser. Er det rart at magen kan føles både full, stappa, oppblåst, uvel og uggen? Nope! Da er det godt å ha ZenGest. ZenGest finnes i ulike varianter. Softgels som er små kapsler. ZenGest Touch som er rollon-flaske med ferdig fortynnet olje som kan smøres på magen/under føttene), og en ren olje som er god i drikkevann. Uansett hvilken variant du velger, så bruk den. Vi har svart belte i å bruke denne. Med en mann med chrons og en sønn som har hatt melkeallergi, så har dette vært vår beste venn i lang tid.

Ønsker du en variant til de minste barna (under skolealder), så anbefaler jeg Tamer fra barnekittet. Den har samme effekt, men inneholder litt mildere oljer, som passer for de små.

Brannskader

Altså – dette er kanskje ikke det mest vanlige, men det kan fort skje. Med varmt fett som spruter, et varmt fat som skal flyttes på benken. You know! Jeg snakker ikke her om de store alvorlige brannskadene, men disse små som man kan håndtere selv.

Første bud når man har brent seg er å få på kaldt vann. Selv foretrekker jeg litt lunkent vann – mot kaldt – men hvis man skal helle vann på i 15-20 minutter så duger ikke iskaldt vann. Iallfall ikke for meg. Når du har fått avkjølt lenge nok (til at det ikke svir og er ubehagelig når du tar bort det kalde vannet), så kan du tørke forsiktig. Klapp lett vekk vannet. Så finner du frem Frankincense og Lavendel-oljen din. Forutsatt at huden fortsatt er på, så drypper du én dråpe av hver olje på brannskaden. Husk at dette rådet gjelder kun for doTerra sin eteriske oljer.

Frankincense er kjent for sine positive egenskaper på huden. Den lindrer også ubehag. Lavendel lindrer også ubehag på huden og hjelper kroppen med healingsprosessen. En perfekt kombinasjon på slike sår. Jeg jobber mye på kjøkkenet og det hender at jeg «kløner» litt. Dette trikset har jeg gjort mange ganger og det fungerer like godt hver gang. Begge disse oljene finner du også i Familiepakken.

Tålmodighet

La oss snakke litt om tålmodighet. For er du vant til å være på jobb, med barn i barnehage og på skole, så kan juleferien bli litt vel «intim». Det er fort gjort å legge forventningene og «lista» litt for høyt. Og med litt dårlig utevær i tillegg, så kan tålmodigheten bli ganske så liten. Kort lunte rett og slett. Og det typiske er at dette skjer for alle familiemedlemmene – ofte samtidig. Dette kan være grobunn for litt vanskelige dager. Men hvis du har Villappelsin-oljen eller en annen deilig sitrusolje og en diffuser, så er dagen reddet. Fyll opp diffuseren med vann, tilsett noen dråper (6-10) med Villappelsin-oljen og trykk på start. Så kan du begynne nedtellingen til humørendringene inntreffer. Dette her er en slik «jeg tror det ikke før jeg får se det»-opplevelse med eteriske oljer.

Hvis dere har endel ting dere må ordne opp i – i form av en samtale – så slipp noen dråper med Lavendel i diffuseren også. Dette er oljen for kommunikasjon. Den bidrar både til å bli en bedre lytter, men også til å sette ord på det man selv har på hjertet. Sammen med Villappelsin, så vil dette kunne gi en god samtale hvor alle venter på tur og er konstruktive i argumentasjonen. Bare prøv selv! Og har du erfaringer med akkurat dette, så del med meg i kommentarfeltet. Jeg elsker å høre om dine erfaringer <3

Sexlyst

Har du noen gang opplevd at du og partneren din ikke er helt på samme bølgelengde? Den ene har lyst, men ikke den andre? Hvorfor ikke teste ut oljer? Både for å få lyst til voksenkos, men også under selve sex’n. Det kan anbefales!

Det er massevis av årsaker til manglende sexlyst, så hvis det er mer enn bare «orker ikke, gidder ikke», så bør man finne ut av hvorfor man ikke har lyst. Tenkte jeg skulle gi deg et par oppskrifter du kan teste ut.

Økt kvinnelighet
12 dråper Sandalwood
5 dråper Ylang Ylang
1 dråpe Cinnamon
1 dråpe Jasmin

Blandes i en flaske og smøres i nakken og bak ørene. Fortynn gjerne med baseolje hvis nødvendig.

Let’s get it on – a men’s formula
6 dråper Sandalwood
4 dråper Ylang Ylang
2 dråper Clary Sage
2 dråper Wild Orange

Blandes og smøres på reflekspunktene, eller bruk i diffuser.

Forlengelse av nytelsen AromaTouch
1-2 dråper Geranium
1-2 dråper Cinnamon
1-2 dråper Pink Pepper
1-2 dråper Peppermint

Disse oljene blandes i glassflaske med pipette. Tilsett 0,5 dl baseolje. Bland godt sammen. Denne blandingen brukes for å oppnå og forlenge klimaks. Bruk 10-15 dråper om gangen om masser lett på genitalene.

Nå er det bare å krysse fingrene for at mamma og pappa ikke leser bloggen min. *rødme* Jada … Håper du får glede av disse rådene!

Da gjenstår det bare et par ting …

Først av alt – kunne du tenkt deg noen eteriske oljer? Du finner flotte startpakker her. Kunne du tenkt deg en mer spesialtilpasset pakke kan du ta kontakt med meg hvis du trenger veiledning til å velge. Ellers finner du «oppskrift» på hvordan du bestiller – uten startpakke – her.

Nå har du fått mine beste tips! Har du noen tips du synes burde vært lagt til her? Legg igjen en dine forslag i kommentarfeltet!

Da gjenstår det vel bare å ønske deg og dine en riktig god jul!
Måtte huset dufte deilig av eteriske oljer, julefreden senke seg og alle hjerter glede seg.

Varm juleklem fra Nina <3

1 hendelser på “7 gode oljetips til julen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!