Clary Sage

En av de beste tingene med å dele om eteriske oljer, er at jeg kan bruke tid på å dykke ned i disse oljene og bli ekstra godt kjent med de. For det må jeg jo gjøre – før jeg deler med deg. Og det som skjer hver eneste gang er at den samme tanken slår meg: «Wow! For noen kraftfulle dråper disse oljene er!» Clary Sage er ikke noe unntak. I dette innlegget skal du få lære om hvordan denne oljen kan gjøre en forskjell for deg. doTerra gir oss den ene gaven etter den andre – i form av kvalitetsoljer. Gaver fra naturen.

Clary Sage, eller Salvie, er kjent langt tilbake i historien. Leser du om middelalderen så vil du kunne finne mye om denne spennende urten, som kan gjøre deg euforisk, rolig, hjelpe deg til å holde hemmeligheter og mye mer. Du vil også lære om tungpusthet, verking i hodet, hormonbalanse. Finn frem tekoppen, penn og notatboka og gjør deg klar.

Emosjonell bruk av Clary Sage

Hvis du er redd for endringer i livet ditt og med deg selv, så tror jeg du bør sette bort denne oljen og la vær med å lese videre. For dette er en olje som åpner opp for de beste tingene. Clary Sage vil sørge for at du får et større perspektiv på det som skjer i livet ditt. I stede for å dømme omstendighetene til å være «dårlige/negativ», vil du se på det som en nødvendighet for å utvikle deg og vokse. Clary Sage vil gi deg følelse av takknemlighet for alle omstendighetene som er en del av ditt liv. Og for meg – som har Connectedness som en av mine mest fremtredende styrker, så gir dette totalt mening. (Har du forresten tatt Gallup Strengths test?)

Clary Sage vil også hjelpe deg til å se hvor du – ubevisst – setter begrensninger for deg selv. Denne oljen hjelper deg til å åpne opp for nye ideer, muligheter og opplevelser. Clary Sage vil også «booste» (har du et godt norsk ord for dette?) kreativitet og fantasi.

Forsiktighetsregler for bruk av Clary Sage

Clary Sage er en skikkelig kraftfull olje. Og derfor er det også noen forsiktighetsregler du må ta hensyn til. Gravide kvinner skal ikke bruke Clary Sage-oljen -kun i oppstarten av rier og etter fødsel. Clary Sage er en god fødeolje, men skal da ikke tas før riene er i gang.

En annen forsiktighetsregel er at du ikke skal bruke Clary Sage sammen med alkohol. Dette kan gi noen helt forferdelige mareritt. Helt sant!

Gir du massasje med eteriske oljer, så unngå å bruke Clary Sage hvis «pasienten» skal kjøre hjem. Oljen er nemlig så avslappende at den er ikke forenelig med kjøring av motoriserte doninger.

Bruk av Clary Sage

Pusting

Etter å ha hatt astma-diagnosen siden slutten av tenårene har jeg de siste årene blitt mer og mer oppmerksom på de engstelige følelsene som plutselig oppstår når jeg opplever å ikke «få puste». Jeg får jo puste, men det kjennes ikke ut som om pusten går inn i kroppen og at kroppen nyttiggjør seg oksygenet. Jeg har innsett at det er mye frykt og engstelse i akkurat dette. Dette betyr ikke at jeg, eller du, har en psykisk diagnose. Det er opplevelsen av å ikke få puste som gi en akutt reaksjon emosjonelt. Og mens jeg har lest om Clary Sage så vet jeg at jeg skal ha den i nærheten og teste den ut neste gang det blir utfordrende å puste ordentlig. En av måtene denne oljen påvirker oss på er at den kan få muskulaturen som «kramper» til å slappe av. Og det er disse krampene som skaper spenninger som gjør det vanskelig å få nok luft. Oljen vil også virke avslappende på anspentheten og frykten som hoper seg opp i kroppen under slike kjipe opplevelser.

En oppskrift du kan prøve er 2 dråper Clary Sage og 2 dråper Lavendel som masseres over brystet og øvre del av ryggen. (oppskriften var opprinnelig 4 dråper av hver olje, men prøv med to dråper av hver først).

Tips! Tenk også på andre typer muskelspasmer som kan skape ubehag. Syng sangen «hode, skulder, kne og tå», så får du noen ideer. Prøv Clary Sage her også 🙂

Svetting

Her er oppskrift på et fotbad du kan forsøke: 1/2 kopp Epsom salt. Tilsett 4 dråper Clary Sage, 3 dråper Coriander og bland oljer og salt. Tilsett varmt vann og la føttene kose seg i fotbadet i minimum 10 minutter.

Menstruasjon

Husk at den ikke skal brukes av gravide!

De fleste ønsker seg vel kanskje ikke en så veldig kraftig menstruasjon, men – menstruasjon er faktisk en viktig rensekur for kroppen. Du får ut oppsamlede følelser og diverse som har satt seg litt fast i kroppen. Bruk Clary Sage i første del av menstuasjonssyklusen for å oppnå en bedre balanse. Bruker du den i andre halvdel av syklusen kan du oppleve veldig kraftige blødninger.

Myter om Clary Sage

En av de diskusjonene som ofte dukker opp når man prater om Clary Sage, eller Salvie, er østrogennivået. Husk at alle disse oljerådene du får på denne nettsiden kun kan brukes på doTerra sine produkter. Andre oljeprodusenter kan ha helt andre fremstillingsmåter, råvarer osv. Dette ble en liten, men viktig digresjon.

Så tilbake til østrogenene. doTerra sin Clary Sage inneholder kun 1 % fytoøstrogener. Dette er nok til å ha en positiv effekt på kroppens reseptorer, deres effekt og ikke minst på cellereproduksjon. Anbefaler deg å bruke litt tid på å sette deg inn i østrogen og hvordan dette hormonet påvirker kroppen.

For det handler jo om å gi kroppen vår det beste utgangspunktet for å løse sine oppgaver og holde seg friskest mulig – lengst mulig. Og hvis du og kroppen din spiller på lag, så vil dere ha en gjensidig glede av hverandre i lang tid.

Du finner doTerra sitt produktdatablad på Clary Sage her.

Lyst på Clary Sage? Sjekk ut hvordan du bestiller oljer her. Trenger du hjelp, så send meg en mail. Adressen min er nina@lykkeligevalg.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!