Tangerine

Tangerine, eller mandarin, har vært brukt i kinesisk kultur i lange tider. Fordi Tangerine inneholder limonene virker denne oljens søte og syrlige aroma både oppløftende og beroligende. Denne oljen vil være en populær og smakfull ingrediens i både kaker og smoothies – og alle andre retter hvor det passer med sitrusfrukt. Du kan også tilsette denne oljen i teen din eller en kald drikk – hvis du ønsker å gi drikken en oppløftende vri.

Sitrusoljer er blant de mest populære oljene hjemme hos oss. De er så lette, oppkvikkende og smilet kommer frem på oss alle. Tangerine er et viktig bidrag her. Gjerne i diffuseren. Hver dag. Og barna elsker å drikke Tangerine i varmt vann med litt honning. Er du klar for å bli litt bedre kjent med denne eteriske oljen fra doTerra?

Hvordan bruke Tangerine?

Alle de rene sitrusoljene fra doTerra (og det motsatte av rene er ikke urene, men blandingsoljer) kan brukes på alle tre måter. Topisk, aromatisk og innvortes. Topisk betyr på huden og aromatisk betyr lukt. Du kan velge én eller flere måter å bruke Tangerine på og du må gjerne kombinere flere ulike metoder samtidig. Én viktig ting å huske på med disse sitrusoljene er at de inneholder en naturlig kjemisk komponent som gjør at du ikke skal smøre oljene (sitrus) på huden og være ute i sola. Så husk å unngå soleksponering i 12 timer etter påføring. Eller ennå enklere – bruk bare sitrusoljene topisk på vinteren 🙂

Hva kan Tangerine brukes til?

Akkurat nå kunne jeg ønske at jeg kunne snakke om de store tingene. Hvordan denne oljen virkelig gikk inn og hjalp kroppen. Munnskurven strammer og jeg skal gjøre det så forståelig som mulig – uten å bruke et språk som høres normalt ut. For dette er et eksempel på at ytringsfriheten ikke er så fri som jeg skulle ønske. Har du noen gang lurt på hvorfor vi som jobber med eteriske oljer høres så vage ut i formuleringene? Har du blitt usikker på om vi egentlig tror på at disse oljene virker? Jeg forstår deg innmari godt. Det er til tider pinlig å skulle si ting som «kan muligens påvirke», «kan ha en positiv effekt» osv. Det er utrolig frustrerende å ikke kunne komme med påstander og «rett-frem»-språk. Men – siden myndighetene mener at dette er til ditt beste, så skal jeg prøve å gjøre det på en annen måte. Slik at du kan forstå litt om hvordan disse oljene virkelig virker. For jeg skulle mer enn gjerne ropt ut hva disse oljene gjør for mennesker omkring meg.

Sirkulasjon og bevegelse

Tangerine får bevegelse i kroppen. Og for deg som snakker «kinesisk» – Tangerine beveger Blod og Phlegm.

Føler du noen gang at ting har stoppet litt opp inni kroppen? Da bør du prøve å smøre Tangeringe over magen, eller drikke den i vann. Når du smører på magen så bruk sirkelbevegelser i samme retning som klokka. Sitter følelsen av opphopning i brystet, så kan du smøre/massere 2-4 dråper over brystet og øvre del av ryggen.

Tangerine og leveren er bestevenner. Leveren blir inspirert til å ta en skikkelig vårrengjøring, rydde ut gammel gruff og utvikle seg og blomstre. Blodet vil også bli inspirert til å gjøre det samme.

Har du noen gang opplevd spasmer i kroppen? De er «mindre» enn kramper, men ikke mindre ubehagelig av den grunn. Spasmer kan opptre flere steder i kroppen. Både i skjelettmuskulatur og glatt muskulatur inne i kroppens organer. Tangerine snakker med alle disse muskeltypene og, akkurat som en mor til et stresset barn, tar hun de på fanget, roer de ned og løser flokene.

Kanskje sitter du å synes dette er helt tullete skrevet? Eller kanskje sitter du å tenker – «dette var superspennende! Nå lærte jeg noe nytt igjen!»

Hva skjer i kroppen når …?

Hvis du ikke kjenner til kroppen og dens funksjoner, så vil jeg virkelig oppfordre deg til å studere litt om dette. For kroppen er noe av det mest avanserte som noen gang er skapt. Og når du forstår litt om dens funksjoner, er det enklere å se sammenhenger. Hvorfor er det logisk at utfordringer i huden blir bedre når man endrer kost, kommer mer regelmessig på toalettet, eller tar en rensekur? Huden speiler hva som skjer inne i kroppen. Jeg tror for eksempel at det ikke er tilfeldig hvor en kvise dukker opp (nå prater jeg ikke pubertetskviser). Men når du er voksen. Kommer kvisa på nesa, ved neseroten, i panna, på kinnet eller kanskje på haka? Dette forteller meg noe om hvor jeg trenger å flytte fokus på hva kroppen min trenger.

Tangerie kan påvirke magen. Den kan påvirke lungene. Leveren. Blodet. Huden. Sirkulasjonen. Nervesystemet. Som du kanskje forstår er dette en veldig olje som kan brukes til MYE! Selv om det er en billig olje, betyr det ikke at den har få bruksområder og er «svak». Dette er et powerhouse – en gave til kroppen din <3

Oppskrifter med Tangerine

Tropical Shower
2 dråper Tangerine
2 dråper Eucalyptus
Drypp dråpene i dusjen – på veggen eller i ytterkant av hvor vannet treffer gulvet. En skikkelig kickstart på dagen. Gir en luksuriøs følelse og en oppkvikkende effekt.

Summer Sweet Diffuserblanding
4 dråper Tangerine
1 dråpe Spearmint
1 dråpe Lime
2 dråper Lavendel
Fyll diffuseren opp med vann og tilsett disse oljene, og la duften minne deg om solnedganger om sommeren.

Diffuserblanding for frynsete nerver
20 dråper Tangerine
15 dråper Lemon
10 dråper Bergamot
10 dråper Ylang Ylang
4 dråper Black Pepper
1 dråpe Peppermint

Lag denne blandingen på en flaske og bruk 6-8 dråper i diffuseren av gangen.

Emosjonell bruk av Tangerine

Tangerine er en skikkelig «voksenolje». Iallefall for voksne som har glemt å senke skuldrene og leke. Livet kan fort bli for alvorlig. Tangerine hjelper oss til å finne tilbake til vårt indre barn, vår spontanitet og barnslige glede. Tangerine er den perfekte olje hvis du har «snurret deg inn i en idé» om at alt er negativt, alt går i mot deg, eller du er helt nedtynget i plikter og oppgaver. Putt Tangerine i diffuseren, ta en dråpe i morgenyoghurten din, i vannet ditt eller smoothien din. Ha flasken med deg gjennom dagen og la denne nydelige oljen spre litt lys og glede i alle kroppens kriker og kroker.

2 hendelser på “Tangerine”

  1. Bente Klingenberg

    Jeg vil gjerne melde meg inn, men har en del Doterra oljer, så jeg er ikke interessert i pakker. Men savner å kunne velge enkelt produkter. Bl.a tangerine, Citrus og peppermynte (akkurat nå).
    Vil gjerne ha tilbud på en dispenser, da min begynner å bli litt slitt 🙂
    Mvh Bente

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Den beste måten å forutsi fremtiden på - er å skape den

Bli inspirert til å innføre nye rutiner i 2021. Denne eboken inneholder mine beste tips til daglige rutiner og hvordan du kan påvirke helsen din – både fysisk og mentalt.
Ta kontrollen over det nye året!